Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#budget gestió: Comissió i el Parlament va aprovar la despesa de 2014

COMPARTIR:

publicat

on

pressupostLa Comissió Europea va gestionar els seus fons pressupostaris de la UE de 2014 d'acord amb les normes, de manera que el Parlament li hauria de concedir una "descàrrega" (és a dir, l'aprovació), per a aquest any, va dir dijous la Comissió de Control Pressupost.  També es va aprovar, en votació separada, la gestió pròpia del Parlament dels fons de la UE el 2014.

El pressupost de la UE es va centrar en els resultats

Els diputats van assenyalar que el pressupost de la UE hauria d'estar orientat a resultats; per tant, hauria de centrar-se en si els programes i projectes coincideixen amb els objectius previstos.  L'informe subratlla que el finançament de la Unió ha de ser eficient per avançar en els objectius de la UE, els projectes s'han d'alinear amb les polítiques de la UE i s'ha d'aconseguir una millor sinergia entre tots els recursos disponibles en els àmbits, com ara la política de veïnatge, l'ajuda exterior i la lluita contra l'atur juvenil.

Errors de despesa

Els eurodiputats estan preocupats perquè el nivell d'error de la despesa, sota la gestió compartida de la Comissió i els estats membres, ascendeixi al 4,6%, que està molt per sobre del llindar del 2% per sota del qual el Tribunal de Comptes Europeu podria classificar els pagaments com a lliures d'errors. Assenyalen que la Comissió, que és legalment responsable de la despesa en general, hauria de controlar de prop la implementació als estats membres, que de fet gestionen localment el 80% de tot el finançament de la UE.

Els eurodiputats van demanar una posició més vigilant sobre la descàrrega, demanant a la Comissió que controli amb més freqüència les àrees i els destinataris amb alt risc d'errors, se centren en els controls previs, col·labori amb els estats membres per corregir errors abans de declarar les despeses i introdueixi més transparència i flexibilitat despesa, de manera que els crèdits no utilitzats es podrien utilitzar per a noves prioritats o programes.

La Comissió hauria de ser plenament responsable de la recuperació dels fons indegudament pagats al pressupost de la UE, però per fer-ho hauria d'establir principis uniformes d'informació dels estats membres, diu la resolució aprovada.

anunci

Parlament Europeu

Dijous també es va aprovar la despesa del Parlament Europeu el 2014, així com la despesa dels Fons Europeus de Desenvolupament i el Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències