Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

#MEPs Donen suport a un nou document de viatge de la UE per facilitar el retorn dels residents irregulars no comunitaris

COMPARTIR:

publicat

on

Immigració-AlemanyaLa proposta de la Comissió d'un document de viatge estàndard de la UE, per accelerar el procés de retorn dels nacionals extracomunitaris que es queden "irregularment" als estats membres de la UE sense passaport ni document d'identitat vàlid, va ser aprovada dilluns (30 de maig) pels eurodiputats del comitè de llibertats civils . Els membres destaquen que actualment molts països de la UE s’enfronten a serioses dificultats per retornar aquests residents als seus països d’origen d’una manera segura i lícita.

El text, redactat per Jussi Halla-aho (ECR, FI) i aprovat per 39 vots a favor i nou en contra, amb dues abstencions, assenyala que l’acceptació dels documents substitutius que fan servir avui els estats membres per part dels països de destinació és baixa, per raons que inclouen detalls de seguretat inadequats i formats diferents. La manca de documents de viatge vàlids emesos per alguns tercers països també és un obstacle important per a un procés de retorn amb èxit, diuen els eurodiputats.

"La baixa taxa d'execució de les decisions de retorn és perjudicial per a la credibilitat i legitimitat de la política europea d'asil i immigració als nostres ciutadans, i també fomenta l'abús del sistema d'asil. Tot i que el document de viatge europeu comú per a la devolució de la permanència il·legal de nacionals de tercers països no és una solució màgica, és una petita peça del trencaclosques i un pas en la direcció correcta ", va dir Halla-aho.

Detalls de seguretat millorats i menys burocràcia

La proposta produiria un format comú per al document de viatge europeu. Els seus nous detalls tècnics també inclourien informació personal com ara nom, edat, sexe i signes distintius, així com una fotografia de passaport, per combatre la falsificació i la falsificació.

Mitjançant la utilització de les mateixes característiques de seguretat establertes el 2002 per als visats expedits pels països de la UE a residents sense documents de viatge vàlids, s’hauria de millorar el reconeixement del document i reduir les càrregues administratives per a les autoritats de la UE i dels països de destinació, segons la proposta.

Acords de readmissió

anunci

Finalment, els eurodiputats demanen a la UE i als estats membres que promoguin l’ús d’aquest document harmonitzat en el context dels acords de readmissió assolits amb tercers països.

Propers passos

El nou Reglament també s'hauria d'acordar amb el Consell, mitjançant el procediment legislatiu ordinari, abans que pogués entrar en vigor.

El Comitè de Llibertats Civils també va debatre esmenes separades a una proposta legislativa per determinar una llista de països d'origen segurs a la UE. Podeu revisar la gravació de vídeo de la discussió aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències