UE anuncia 18 milions d '€ d'ajuda humanitària per a #Ukraine

Ucraïna-1dec2013Avui (20 febrer) Comissionat d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

Avui Comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crises Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

"La recent escalada de la violència a l'est d'Ucraïna, i el seu impacte en la població civil, és de gran preocupació. Aquí, avui a Bakhmut, vull dir al poble ucraïnès: no estàs sol. Tots els civils que ho necessiten han de ser ajudats, a banda i banda de la línia de contacte. El nostre nou paquet d'ajuts ajudarà els socis humanitaris de l'est d'Ucraïna a cobrir les necessitats urgents mèdiques, d'abric, d'aigua i sanejament. És crucial que l'ajuda a totes les persones vulnerables afectades pel conflicte de manera ràpida, segura i imparcial," va dir el comissari Christos Stylianides.

La Comissió Europea ofereix ajuda humanitària a les comunitats més vulnerables, independentment de la zona del conflicte en què viuen o han fugit a. Al voltant 50% de l'ajuda humanitària de la Comissió es dirigeix ​​a les persones necessitades en zones no controlades pel govern.

Juntament amb el finançament proporcionat directament pels Estats membres, la UE en el seu conjunt ha dirigit més de 399 milions de € en l'ajuda humanitària i la recuperació de les persones afectades pel conflicte des de principis de 2014.

S'estima que 2.8 milions de persones es troben desplaçades i necessiten assistència humanitària a Ucraïna i els països veïns.

La complexa crisi a l'est d'Ucraïna té un impacte dramàtic en la població afectada i amb conseqüències negatives per als països veïns. El recent augment de la violència al Donbass mostra el conflicte està lluny de ser resolt. Els intensos combats en les rodalies de Adviivka en 29 5 gener-febrer té lloc a 17,000 residents sense aigua, electricitat i calefacció durant gairebé una setmana.

Des del ressorgiment de la violència, la UE ha proporcionat suport a través dels seus socis humanitaris que estan lliurant la seva assistència als residents de Avdiivka i altres zones recentment afectades. L'ajuda al fet que inclou aigua potable, combustible, espelmes, torxes, matalassos, roba d'hivern, materials de construcció, medicaments i equips mèdics.

La Comissió també està ajudant els refugiats d'Ucraïna a Bielorússia i Rússia a través de les Societats Nacionals de la Creu Roja en els països respectius. Tota l'ajuda humanitària de la UE es basa únicament en les necessitats de les poblacions afectades.

Les persones que viuen a les zones controlades no governamentals i en tots dos costats de la línia de contacte, els repatriats, els refugiats i les persones desplaçades internament (PDI) pateixen escassetat de productes essencials com aliments, medicines i atenció de la salut, articles domèstics bàsics, aigua potable i refugi . Els serveis bàsics no estan disponibles en totes les àrees, com a resultat de danys en els sistemes de subministrament d'infraestructura, xarxa d'electricitat i aigua i l'augment dels preus de mercat.

L'ajuda humanitària de la UE va a les persones afectades pel conflicte, que viuen a les zones controlades no governamentals i en tots dos costats de la línia de contacte als refugiats i desplaçats interns que han fugit de les zones de conflicte, així com als retornats. l'ajuda humanitària de la UE es distribueix sovint en forma de diners en efectiu i vals, el que permet la màxima eficiència i la preservació de la dignitat de les persones afectades. Els destinataris poden comprar articles de primera necessitat a les botigues i mercats locals, donant suport així l'economia local.

Més informació

Assistència humanitària de la UE a Ucraïna: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conflictes, resposta a la crisi, EU, L'ajuda externa, política, ajuda estatal, Ucraïna

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *