Connecteu-vos amb nosaltres

Fronteres

Comissionat Avramopoulos celebra l'aprovació del Consell de liberalització de visats per #Georgia i la revisió del mecanisme de suspensió de visats

COMPARTIR:

publicat

on

passaport de georgiaAvui (27 de febrer), el comissari Avramopoulos es troba a Tbilisi, Geòrgia, per celebrar l'adopció per part del Consell de la proposta de la Comissió per a la liberalització de visats per a Geòrgia.

En aquesta ocasió, va dir: “Estic molt satisfet amb l'aprovació final d'avui per part del Consell de la proposta de la Comissió per concedir la liberalització de visats a Geòrgia. Avui és un dia històric per a Geòrgia i els seus ciutadans, que aviat podran gaudir de viatges sense visat a l'espai Schengen per a estades curtes de fins a 90 dies. L'adopció d'avui reconeix els enormes esforços realitzats per les autoritats georgianes i el poble georgians per dur a terme reformes difícils i de gran abast en l'àmbit de l'estat de dret i el sistema de justícia. Aquestes reformes també apropen Geòrgia als estàndards de la UE, facilitant la cooperació amb la Unió Europea i donant al país un pas endavant en el seu camí europeu. Avui és un pas important en les relacions UE-Geòrgia: espero poder donar la benvinguda aviat als ciutadans georgians que viatgen sense visat a l'espai Schengen".

 

El Consell també ha adoptat avui la proposta de la Comissió de revisar el mecanisme de suspensió de visats per permetre a la Unió Europea reaccionar amb molta més rapidesa i de manera més flexible davant una situació de forta pressió migratòria o d'augment del risc per a la seguretat interior. Comentant aquesta adopció, el comissari Avramopoulos va dir: "Accepto amb satisfacció l'aprovació d'avui per part del Consell de la proposta de la Comissió per reforçar el mecanisme de suspensió de visats i garantir unes garanties més sòlides per a la nostra política de visats. El mecanisme revisat reforçarà i augmentarà significativament l'eficàcia de la política de liberalització de visats de la UE, ja que ens permetrà reaccionar ràpidament si es produeix una situació que pugui provocar un augment substancial de la migració irregular o un augment del risc per a la seguretat interna dels Estats membres. Amb l'adopció definitiva d'avui, junts hem aconseguit fer del mecanisme de suspensió un instrument més eficaç per a la nostra política comuna de visats gràcies a un enfocament flexible i una reacció proporcionada en els casos en què es justifiqui una suspensió temporal dels viatges sense visat. Paral·lelament, el nou procediment també ens permetrà mantenir un fort diàleg i cooperació amb tercers països sense visat, amb l'objectiu de salvaguardar i reforçar els viatges sense visat a la UE per als seus ciutadans.

La declaració completa del comissari Avramopoulos sobre l'adopció del Consell de la liberalització de visats per a Geòrgia està disponible aquí i la declaració sobre l'adopció del mecanisme de suspensió de visats revisat aquí. Es poden trobar preguntes i respostes sobre el mecanisme de suspensió revisat aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències