Connecteu-vos amb nosaltres

Llibertats civils

#ChildMarriages: Els eurodiputats debaten com posar fi a aquest flagell

COMPARTIR:

publicat

on

Una de cada tres noies dels països en desenvolupament es casa abans de complir els 18 anys, i una de cada nou abans dels 15. Els matrimonis infantils limiten les perspectives de futur ja que els nens solen ser obligats a abandonar l'escola. Les nenes també s'enfronten a complicacions perilloses de l'embaràs i el part, les principals causes de mort entre les adolescents dels països en desenvolupament. També corren un gran risc de patir abusos. L'11 d'abril, la subcomissió de drets de les dones i drets humans del Parlament va discutir la qüestió amb experts.

El matrimoni infantil afecta tant a noies com a nois, però les noies són les que corren el major risc, representant el 82% dels fills casats. La taxa de matrimoni infantil està disminuint lentament a tot el món, però el creixement de la població augmentarà el nombre de persones que viuen amb les conseqüències d'un matrimoni infantil: 950 milions l'any 2030 (en comparació amb els 700 milions actuals).

Els matrimonis infantils es produeixen a tots els continents, però les taxes més altes es troben al sud d'Àsia i a l'Àfrica subsahariana. Els tres països amb les taxes més altes de matrimoni infantil són el Níger (el 77% de les dones estan casades abans dels 18 anys), Bangla Desh (74%) i el Txad (69%). En a resolució aprovat al ple la setmana passada, els eurodiputats van demanar al govern de Bangla Desh que tanqui les llacunes de la seva legislació sobre matrimonis infantils, permetent exempcions fins a l'edat mínima de 18 anys per a les dones i 21 per als homes.

Factors que impulsen els matrimonis infantils
Les causes dels matrimonis infantils inclouen la pobresa, la desigualtat de gènere i la por dels pares per la seguretat dels seus fills. Anna Maria Corazza Bildt, membre sueca del grup PPE, va dir que havia parlat amb pares dels camps de refugiats que veien el matrimoni com la millor manera de proporcionar un futur als seus fills.

A estudi recent entre els refugiats sirians al Líban van trobar que el 24% de les noies refugiades d'entre 15 i 17 anys ja estaven casades. Les estimacions indiquen que les taxes de matrimoni infantil són quatre vegades més altes entre els refugiats sirians que entre els sirians abans del conflicte.

Com afrontar-ho

anunci

Experts i eurodiputats van destacar la importància de treballar directament amb els nens i les comunitats per canviar les normes socials, garantir l'accés a la salut, l'educació i els serveis legals i garantir un marc legal fort i legal.

"Els parlaments de tot arreu haurien d'adoptar lleis per protegir els nens i, en particular, no negar a les nenes la seva dignitat i la seva capacitat per prendre decisions fonamentals en les seves pròpies vides", va dir Pier Antonio Panzeri, membre italià del grup S&D, president del subcomitè de drets humans i copresident de l'audiència.

El professor Benyam Dawit Mezmur, president del comitè de l'ONU sobre els drets dels infants, va destacar la importància del paper de les organitzacions regionals, mentre que Fredrik Malmberg, el defensor del poble suec, va demanar als països de la UE que acabin amb els dobles estàndards per als sol·licitants d'asil. "La nostra legislació i les nostres institucions haurien de proporcionar la mateixa protecció a tots els nens", va dir.

La Sra. Vilija BLINKEVIČIŪTĖ (S&D, LT), presidenta del Comitè de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i copresidenta de l'audiència, va continuar dient que el matrimoni infantil i precoç es pot reduir significativament amb l'educació i l'apoderament econòmic de les dones.

"Afrontar el matrimoni infantil ens ofereix un punt d'entrada per abordar tota una sèrie d'altres qüestions", va dir Lakshmi Sundaram, directora executiva de l'organització no governamental Girls not Brides. Va dir que els matrimonis infantils podrien frenar altres esforços de desenvolupament, "com acabar amb la violència contra les dones, mantenir els nens a l'escola o desfer-se del VIH/sida".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències