L'eurodiputat Ana Gomes truca a les organitzacions jueves com un "lobby pervers"

| Març 13, 2018

El Parlament Europeu, la casa de representants elegits de la Unió Europea, té diversos esdeveniments, alguns d'ells oficials, alguns d'ells privats. Aquests esdeveniments, que estan organitzats de forma privada pels membres, estan vinculats als seus respectius grups polítics, que sovint tindran els seus pancartes presents - escriu Raya Kalenova, Vicepresidenta Executiva, European Jewish Congress (EJC)

Raya Kalenova, vicepresidenta executiva, congrés europeu jueu (EJC)

No passa sovint que els pancartes siguin eliminats per un grup polític enmig d'un esdeveniment. Això és exactament el que va passar recentment en un acte privat de l'eurodiputat d'Ana Gomes.

La Sra. Gomes, membre del grup S & D, va organitzar una conferència la setmana passada titulada: "Els assentaments israelians a Palestina i la Unió Europea". El seu convidat d'honor per a aquest esdeveniment no era altre que Omar Barghouti, un dels fundadors del moviment de boicot, desinversió i sancions (BDS).

Un lector dotado i eloqüent, el senyor Barghouti ha fet un nom per si mateix fent declaracions que es podrien considerar controvertides. Per exemple, no creu en la solució de dos estats per al conflicte àrab-israelià, a diferència de l'enfocament basat en un enfocament constructiu basat en el diàleg afavorit per la Unió Europea.

Per descomptat, no donar suport a la solució de dos estats no col·loca al senyor Barghouti fora del discurs públic europeu, sinó que hauria de tenir visions antisemites. Barghouti ha trivialitzat anteriorment l'Holocaust referint-se a una "solució final" contra els palestins[1], i la seva visió d'acabar amb el conflicte no inclou cap Estat jueu, ni cap tipus d'autodeterminació per als jueus de qualsevol part de l'Orient Mitjà[2]. Segons les seves paraules, "cap palestí [...] mai acceptarà un estat jueu a Palestina", pel qual significa Palestina obligatòria.

Els punts de vista del Sr. Barghouti han causat molèsties al Parlament Europeu. En les setmanes anteriors a l'esdeveniment, els diputats dels quatre grups polítics principals van escriure al president del Parlament Europeu que expressava la seva preocupació perquè la retòrica del Sr. Barghouti posés en perill la reputació del Parlament Europeu i que calia prendre mesures per evitar que esdevingués una plataforma per l'expressió de les vistes antisemites.

Pel que sembla, la Sra. Gomes no comparteix aquestes preocupacions. No només va acollir Omar Barghouti al Parlament, en el mateix acte el va elogiar en els termes més alts. Com a tal, hem de preguntar-se si està cometent un terrible error o trair la seva opinió anteriorment declarada que "està en contra d'aquells que volen destruir Israel" o si simplement no actua de bona fe per trobar solucions constructives per al conflicte en l'Orient Mitjà.

Hem de recordar que la Sra. Gomes va ser una iniciadora legislativa de la Resolució 1 de juny de 2017 del Parlament Europeu per combatre l'antisemitisme. Aquesta va ser la primera resolució dedicada exclusivament a combatre el flagell de l'antisemitisme pel Parlament Europeu. La resolució inclou una sèrie de recomanacions a les institucions europees i als Estats membres per lluitar contra l'antisemitisme amb més eficàcia.

No obstant això, a causa d'algunes objeccions percebudes als exemples proporcionats per la definició de treball de l'antisemitisme com suposadament "deslegitimar la crítica d'Israel", la Sra. Gomes va retirar el seu suport. Això és confús i lamentable, ja que els exemples a què es preocupa són, en tot cas, inequívocs.

És la crítica legítima d'Israel de dir que va inventar o exagerar l'Holocaust? O que la seva existència és la principal font d'inestabilitat a l'Orient Mitjà? O que el seu comportament és de qualsevol manera comparable al règim nazi? O que l'autodeterminació jueva és "intrínsecament racista"?

Aquests exemples van ser posats en marxa pels Estats Membres de l'Aliança Internacional de la Memòria de l'Holocaust (IHRA) juntament amb la definició de treball, per tal de poder identificar incidents antisemites quan es produeixen. Des de llavors, sis Estats membres de la Unió Europea han adoptat aquesta definició. A més, aquests exemples ofereixen aclariments sobre quan la crítica d'Israel és antisemita i quan es tracta d'una crítica legítima i imparcial d'un estat.

Per desgràcia, per a Ana Gomes, les ambigüitats percebudes en aquests exemples són suficients per tornar al compromís amb les comunitats jueves d'Europa per reconèixer que l'antisemitisme no és només un problema jueu, sinó un problema de la societat en general.

En qualsevol cas, no hi ha culpabilitat per associació. Invitar al Sr. Barghouti no significa necessàriament que Ana Gomes comparteixi les seves opinions. No obstant això, es podria esperar almenys un cert reconeixement de la naturalesa problemàtica d'algunes de les seves declaracions, la qual cosa hauria proporcionat a l'esdeveniment algun valor.

El dia de l'esdeveniment, assegut al costat d'Omar Barghouti, Ana Gomes va descriure organitzacions jueves que s'oposen a la presència del Sr. Barghouti al Parlament Europeu com "un lobby pervers que intenta intimidar a la gent". Des de llavors, ha repetit aquesta reclamació a les xarxes socials .

Segons la definició de treball de l'antisemitisme, això suposaria l'acusació mendicante i demonitzadora dels jueus com a col·lectiu. No és d'estranyar que el grup de S & D no volgués estar afiliat a aquest esdeveniment. Potser, la principal perversitat en tot aquest assumpte, a part de les declaracions del Sr. Barghouti, es troba en un altre lloc.

[1] "Una carta oberta de Gaza a Thomas Quasthoff: no oblideu el camp de concentració de Gaza i" digueu-ho com si fos ".http://www.pacbi.org/etemplate.php?id=1439)

[2] https://electronicintifada.net/content/relative-humanity-fundamental-obstacle-one-state-solution-historic-palestine-22/4940

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Parlament Europeu, política