Un litigi internacional addicional persegueix #Kuwait sobre els repetits abusos de les inversions empresarials de Marsha Lazareva

| Juliol 17, 2018

El cas contra Marsha Lazareva, un dels inversors de negocis més reeixits de Rússia al golf, que van ser processats per les autoritats de Kuwait, van prendre un nou cop d'aquesta setmana. Els seus advocats internacionals van presentar una reclamació d'arbitratge per danys financers contra l'Estat de Kuwait, citant diverses violacions del dret internacional, que podrien plantejar noves preguntes sobre la seguretat d'una destinació de Kuwait per als inversors estrangers.

L'augment dels reptes de litigis per a Kuwait que al·lega danys econòmics i que apunta a que els estrangers gasten temps i diners al país arriben en un moment delicat quan s'està sotmetent a un procés de consulta internacional per avaluar els estàndards del mercat de l'índex mundial de MSCI WorldMax i la capacitat per a la nominació potencial a 2020. Treballant des de Kuwait durant més de 13 anys, i després d'haver estat responsable d'invertir centenars de milions de dòlars en projectes d'infraestructura local i desenvolupament econòmic, la Sra. Lazareva ha estat empresonada des de maig, va denegar fiances i drets bàsics com visites familiars i tractament de salut, s'enfronta la perspectiva d'un empresonament perllongat en el que diuen els seus advocats és l'absència continuada del degut procés.

El comunicat indica que els càrrecs contra la Sra. Lazareva, un ciutadà rus, formen part d'una campanya coordinada per danyar la seva reputació com una dona de negocis exitosa i disminuir el valor de les seves inversions.

També cita a Kuwait per haver violat un tractat bilateral d'inversions amb Rússia durant molt de temps: "TAcord entre la Federació de Rússia i l'Estat de Kuwait sobre el foment i la protecció mutua de les inversions."

Un judici anterior de la passada primavera realitzat per la fiscalia general de Kuwait en contra d'ella va provocar una protesta internacional per les notícies a l'est i l'oest, activistes de drets humans, eurodiputats i funcionaris russos a Kuwait i Moscou. Van denunciar l'abús de processos i el tracte injust, incloent el fet de no permetre a la Sra. Lazareva convocar testimonis o desafiar el testimoni que analitzaven els analistes independents. "Aquest cas és una de les denúncies de justícia més escandaloses comeses per un actor estatal en la memòria recent", va dir Ian A. Laird de Crowell & Moring. "Els càrrecs produïts, la negativa a considerar evidències i la dependència del Tribunal sobre el testimoni d'un sol testimoni, altament sospitós, han conduït a la continuació de la detenció continuada de Martha en condicions inhumanes".

En la seva capacitat a KGLI, la Sra. Lazareva va gestionar la creació d'una propietat d'inversió anomenada The Port Fund, els inversors van incloure l'Autoritat Portuària de Kuwait (KPA) i la Institució Pública de Kuwait per a la Seguretat Social (PIFSS). Al llarg del seu període d'inversió 10, a 2017, KGLI estava en el procés de distribuir rendiments significatius del creixement de les seves inversions del Fons Portuari als socis limitats, inclosos el KPA i el PIFSS, quan es van congelar $ 496 milions de fons en un Dubai banc.

Al novembre, 2017, Lazareva va ser arrestat i detingut per interrogatori a instàncies del fiscal general de Kuwait. Després d'estar en condicions de pobres durant més de dos mesos, va ser alliberada temporalment com a part d'un acord de fiança de $ 30 milions, només per tornar a empresonar tres mesos més tard. Amb un accés mínim a l'assistència mèdica, la seva presó ha comportat un deteriorament important de la seva salut, així com la separació del seu fill.

"Demanem que el govern de Kuwait alliberi Marsha i posi fi als seus esforços per expropiar els milions de 496 que s'estan duent a terme a Dubai", va dir el Sr. Laird. "Si Kuwait represente contra Marsha per exercir el seu dret, en virtut del tractat per portar aquest arbitratge, seguirà recolzant les seves reclamacions i danys".

La reclamació busca l'alliberament immediat de la Sra. Lazareva, així com la indemnització per un import de $ 100 milions per danys i perjudicis comesos com a conseqüència de l'incompliment de l'acord bilateral d'inversió de Kuwait.

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Kuwait, política