Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

#Bulgaria: El denunciant revela que la corrupció en la venda de passaports arriba al cim

COMPARTIR:

publicat

on

Maig 2018, Presidència búlgara, Krasimir Karakachanov, ministre de Defensa búlgar

Katya Mateva va començar a treballar al Ministeri de Justícia búlgar en 2005. A 2012, quan va ascendir al nivell de director del Consell de Ciutadania, es va produir un canvi de govern. El nou parlament va decidir dur a terme una investigació sobre la concessió de la ciutadania búlgara durant els últims anys 10, període que va coincidir amb els dos mandats del president anterior.

La seva investigació va revelar una estafa, que semblava tenir forts vincles amb el partit del nou govern. A 2016, Mateva va bloquejar milers de dossiers (al voltant de 7,000) ja que no van complir els requisits bàsics per a la prova de l'ascendència búlgara. Per això, va ser acomiadat i criticat obertament pel viceprimer ministre Karakachanov.

Finalment, Mateva ha estat reivindicada amb la detenció de Petar Haralampiev (que figura a continuació amb el viceprimer ministre Krassimir Karakachanov) i segueix lluitant contra el seu acomiadament injust. El 29 d'octubre de 2018, els fiscals búlgars van informar que havien trencat una estafa de funcionaris estatals que havia permès que milers d'estrangers obtinguessin passaports búlgars per suborns de fins a € 5,000. Petar Haralampiev, cap de l'Agència Estatal per a Búlgars a l'Estranger, molt vinculat al partit VMRO-BND, va ser arrestat juntament amb altres funcionaris i sospitosos d'intermediaris. També es van trobar grans quantitats d'efectiu amagat.

Les detencions arriben cinc anys després de la investigació original de Mateva i dos anys després d'haver posat el peu i intentar posar fi a aquesta pràctica corrupta. Mateva va dir als fiscals búlgars que el polític Krishimir Karakachanov, ara viceprimer ministre i ministre de Defensa, va rebre entre € 550 i 1,500 € per a cada macedoni un passaport búlgar. Karakachanov és un alt membre del govern i els òrgans policials del país estan subordinats a ell.

El viceprimer ministre del centre, Krassimir Karakachanov i, a la seva esquerra, Petar Haralampiev, exdirector de l'Agència Estatal per als búlgars a l'estranger

Ens vam trobar amb Mateva per demanar-li més sobre el que va passar.

P: Quan es va adonar que hi havia un problema?

Katya Mateva (KM): El 2012, quan em van demanar que audités el sistema per a la concessió de la ciutadania, em vaig adonar de moltes coses, que fins aleshores no eren obvies, almenys per a mi. Així que vaig començar a muntar el trencaclosques.

anunci

Em vaig preguntar anteriorment, abans de convertir-me en Cap de Departament, per què va semblar que una persona que venia a l'oficina semblava representar entre persones 2,000 i 5,000.

Els sol · licitants havien de proporcionar una adreça búlgara, em preguntava per què les adreces d'aquestes persones solien ser les mateixes; hi havia al voltant de deu adreces que van continuar tornant a aparèixer. Una de les adreces utilitzades per la gent gran va ser 5 Pirotska Street [a Sofia], l'adreça de la seu de VMRO-BND, una altra adreça, 6 Iskar Street [a Sofia] que es va utilitzar en les aplicacions era un lot buit propietat de una fundació sota VMRO-BND. Un altre és al poble de Belo Pol, regió de Blagoevgrad, on un alcalde VMRO-BND ha gaudit de tres mandats. A aquestes adreces es van registrar milers de persones.

Una adreça va resultar ser una parcel·la on només hi ha una estació de transformadors elèctrics, altres adreces eren edificis no residencials o apartaments de 60 metres quadrats on es van registrar desenes de persones, de vegades centenars.

La meva conclusió va ser que es tractava d'una estafa i que les aplicacions eren una imitació de la legalitat.

Belo Pole "adreça"

P: Quina ha estat la reacció del parlament a les vostres troballes?

KM: el que vaig descobrir era un secret públic: moltes persones sabien que els estrangers estaven fent pagaments per obtenir passaports. En aquest moment, el nou parlament tenia un objectiu polític de desprestigiar l'expresident [Georgi Parvanov], tot i que la corrupció s'havia produït a un nivell més baix.

P: No volia que el nou govern actuï una vegada que hagin vist les seves troballes?

KM: el que em vaig adonar és que no eren seriosos sobre la investigació que havien instigat. Durant el temps en què jo era director em va anar lluitant constantment i vaig veure qui podia assenyalar les irregularitats, intentava trobar persones de mentalitat similar a tots els nivells, persones que consideraven que aquesta pràctica estava corrompuda. A 2013 i 2014, el Ministeri de Justícia va enviar tres advertències sobre irregularitats en els treballs de l'Agència Estatal per a Búlgars a l'Estranger, dos al Fiscal i un altre a la Inspecció del Consell de Ministres. Malgrat aquests controls que van confirmar les irregularitats, l'agència va continuar treballant en violació de la llei, i això va continuar fins que es van arrestar 2018.

P: És l'esquema búlgar un sistema de visa d'or, on la gent ha d'invertir una certa quantitat al país abans de rebre un passaport?

KM: No, hi ha un sistema de visats d'or a Bulgària, però molt poca gent l'ha utilitzat, però no estem parlant d'això. He notat que la gent de l'estranger es confon els visats d'or amb els motius de les detencions que es van produir el 29 d'octubre de 2018 quan van ser detinguts els funcionaris de l'agència estatal responsable dels búlgars a l'estranger.

Obtenir la ciutadania a Bulgària és gratuïta per a persones que poden demostrar que tenen almenys un avantpassat búlgar. No obstant això, fins i tot persones amb avantpassats búlgars que tenen dret a la ciutadania poden obtenir-ho a través del sistema d'intermediaris i pagar un suborn.

Bulgària ha experimentat una forta emigració al llarg dels anys per motius econòmics i altres; els governs successius han volgut ajudar els que tenen arrels búlgares a reclamar la seva nacionalitat.

A 2012, el llavors cap de l'Agència Estatal dels búlgars a l'estranger Rossen Ivanov va anar a Kosovo, la seva visita va anar acompanyada d'una publicitat massiva i una cobertura mediàtica. Es va dir que Rossen Ivanov pot lliurar la certificació de la ciutadania búlgara i, per tant, un passaport de la UE.

Rossen Ivanov

Katya Mateva va informar els ministres de les irregularitats relacionades amb els certificats emesos per l'Agència Estatal de Búlgars a l'Estranger el 2013. El setembre de 2013, el viceprimer ministre Zinaida Zlatanova, aleshores, va iniciar una reunió amb funcionaris de la policia i un representant del gabinet del primer ministre . Durant aquesta reunió es van discutir totes les irregularitats i es va decidir que l'Agència Estatal de Búlgars a l'Estranger hauria de presentar els documents per què es va expedir el certificat d'origen búlgar al Consell de Ciutadania, cosa que el cap de l'agència, Rossen Ivanov, s'havia negat categòricament a fer fins aquest punt. L’endemà d’aquella reunió, Rossen Ivanov va dimitir.

Després de la seva dimissió, els documents van començar a arribar al Consell de Ciutadania i es va fer evident que es van expedir certificats a granel sense cap evidència real d'ascendència búlgara. En relació amb aquesta troballa, el cap del Consell de Ciutadania va presentar una alerta al fiscal general (desembre 2013). La Fiscalia Suprema Administrativa (febrer 2014) va confirmar les troballes de Mateva i va fer recomanacions per aturar pràctiques il·legals, inclosa una recomanació al Consell de la ciutadania per recollir evidències d'ascendència búlgara.

P: Després de bloquejar les aplicacions sospitoses, se l'ha eliminat de l'oficina. S'ha ofert un motiu per al vostre saqueig?

KM: Hi havia un document de set pàgines que deia que les meves deficiències administratives havien provocat un retard en els procediments. Els retards es van produir perquè vaig bloquejar els fitxers i em preocupava la manca de proves d’ascendència búlgara.

Karakachanov em preocupa acomiadar-me i ha declarat públicament que hauria de ser arrestat i que això s'hauria d'emetre en directe. Karakachanov li agrada posar-se com a defensor dels búlgars en els Balcans occidentals. Ell em descriu com un traïdor búlgar que treballa pel servei secret serbi i turc contra l'interès nacional búlgar.

Ell ha dit que, com a patriota, s'està expulsant, de manera que deixaré de ser un problema i Bulgària augmentarà la seva població.

P: Quin recurs tens?

KM: Estic perseguint l'acció legal, però no espero la justícia, perquè els jutges depenen del poder polític pel seu progrés i perquè són elegits pel parlament. No estic lluitant per la justícia personal, estic lluitant per frenar aquest escàndol. Fins i tot si guanyés el cas judicial, això no em retornaria la meva salut, no em compensaria del que he viscut. [Mateva ha estat recentment tractat de càncer].

L'única cosa que estic lluitant és la veritat sobre els delictes, perquè siguin clares per veure. Vull que els polítics búlgars vegin que l'ús del poder per al guany personal no és com s'entén la política a la resta del món civilitzat.

Bullying búlgar Katya Mateva

P: Hi ha alguna supervisió a nivell europeu?

No és per a mi dir, he assenyalat això a nivell nacional. No és per casualitat que el Ministeri de Justícia tingui la taxa de credibilitat més baixa a Bulgària. Però els ministres de Bulgària no es preocupen pels seus baixos vots, sempre que el primer ministre estigui bé amb ells.

P: Què opina de l'informe de la Comissió Europea en el marc del «Mecanisme de cooperació i verificació», que presenta un panorama parcialment positiu de les mesures adoptades per Bulgària per complir els seus compromisos sobre la reforma judicial, la lluita contra la corrupció i la delinqüència organitzada i l'adhesió de Bulgària a la zona de Schengen?

KM: Si depengués de mi, mai acceptaria Bulgària a Schengen sempre que hagi un govern tan irresponsable al meu país.

Mecanisme de cooperació i verificació (CVM)

A l'entrada de Bulgària i Romania a la Unió Europea el 1 de gener de 2007, es van mantenir certes debilitats en ambdós països en matèria de reforma judicial i lluita contra la corrupció i, en el cas de Bulgària, en la lluita contra la delinqüència organitzada. Aquests punts febles van ser vistos per la UE com a barreres per a l'aplicació efectiva de les lleis, polítiques i programes de la UE. La UE també va veure aquestes deficiències com una barrera als búlgars i als romanesos que gaudeixen dels seus drets complets com a ciutadans de la UE.

La Comissió va insistir que es solucionaran aquestes deficiències i verificar regularment el progrés contra els punts de referència específics establerts a aquest efecte, a través del Mecanisme de Cooperació i Verificació (CVM). La CVM finalitzarà quan es compleixin satisfactòriament tots els sis punts de referència aplicables a Bulgària i tots els quatre punts de referència que s'apliquen a Romania.

El benchmark 4 per a Bulgària vol garantir que sigui capaç de: "Conduir i informar sobre investigacions professionals i no partidistes sobre les denúncies de corrupció d'alt nivell. Informe sobre inspeccions internes d'institucions públiques i sobre la publicació d'actius d'oficials d'alt nivell ".

Enllaç: Memo a CVM 2017 EN i BG

P: Coneixeu un responsable de la Comissió Europea amb la responsabilitat d'examinar la CVM i els seus requisits quan vau publicar?

KM: No, mentre jo estigués a l'oficina, ningú no va demanar aquesta reunió. Com a funcionari, només aniria si fos convidat, i mai no m'ha abordat la Comissió Europea.

P: Està visitant a Brussel · les, com a denunciant, s'ha reunit amb els funcionaris sobre la situació, les seves troballes?

KM: No puc dir exactament qui, però m'he trobat amb alts càrrecs de la UE que estaven preocupats per les conseqüències i el perill per a l'ordre públic de la UE de l'emissió de passaports contra els suborns.

P: Què necessita la UE fer?

KM: Crec que la UE no ha d'acceptar que un país membre pugui tenir aquestes persones corruptes al seu govern, no ha d'haver-hi lloc per a aquestes persones en posicions governamentals. Mentre aquestes persones assisteixin als consells europeus i les reunions ministerials, sempre que es vegin donant-se la mà a altres ministres de la UE, i rebin l'aire o la respectabilitat, els escàndols no s'aturaran.

P: Té el suport, per exemple, els eurodiputats búlgars?

KM: Només un eurodiputat, Nikolay Barkov, ha donat suport. Barekov té el seu propi servei de mitjans de comunicació BI Television, però no està àmpliament vigilat. Els que critiquen al govern no són àmpliament escoltats a Bulgària. Per aquest motiu, Bulgària té una puntuació molt baixa en l'índex mundial de la llibertat de premsa.

El problema d'alguns eurodiputats búlgars és que encara estic viva. Alguns d'ells i els seus amics m'han emès una pena de mort. Mentre estava a l'hospital recentment, les autoritats van detenir la meva assegurança social.

P: Estàs segur que vols dir "sentència de mort" que és una manera molt forta de posar això?

KM: Sí, és la veritat, la meva seguretat social es va aturar i si no fos per amics i familiars, no estaria viva.

P: Una periodista búlgara, Viktoria Marinova, que investigava la presumpta corrupció que afectava els fons de la UE, va ser violada i assassinada. Creus que la teva vida podria estar en perill?

KM: Sí, no em sento segur.

P: Quina diferència té la corrupció en la vida pública?

KM: Les principals figures del govern haurien de tenir credibilitat internacional, la presència de persones corruptes alimenta la desesperació entre els búlgars ordinaris. És per això que molts búlgars decideixen viure en un altre lloc i enviar remeses a casa seva. Molts veuen sortir del país com l'única forma d'estalviar-se i molts d'ells simplement no volen ser d'ajuda per aquest circ penal. Si hi hagués govern de la gent normal, molts emigrants tornarien al seu país. Aquestes persones només són ofeses i disgustat per l'estat i el seu govern durant els últims anys.

Aquesta és la imatge real, no és el retrat bonic retratat per la Presidència búlgara. El que és pitjor és que les persones més joves que es presenten en aquest entorn acceptin la corrupció i el robatori que existeix, de vegades sense saber la diferència entre el dret i el mal. Aquesta és la pitjor conseqüència d'aquest govern, recordo que la gent hauria de distingir entre el dret i el mal.

Q: L'adhesió de Bulgària a la UE va començar a 1995, a 2007, el vostre país es va unir a la UE. Les persones es decebren que la pertinença a la UE no ha estat més transformadora?

KM: Crec que hi ha moltes esperances que molts han sentit trair el postcomunisme, s'ha perdut l'energia positiva. La gent pensa que hi ha alguna cosa malament amb la democràcia perquè els fa pobres. Això no és cert, la democràcia ofereix una vida millor, però la democràcia també significa el respecte de l'estat de dret. A Bulgària tenim un estat client, tenim una imitació de la democràcia; no fa feliç a la gent ni els permet deixar una vida digna. Per això, algunes persones són nostàlgiques sobre el comunisme quan hi havia una relativa sensació de seguretat i una mena de calma.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències