Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Objectius de desenvolupament sostenible a #Palestine

COMPARTIR:

publicat

on

Una delegació d’autoritats locals i regionals a la UE i la Mediterrània ha demanat més acció política per implementar el desenvolupament sostenible de les Nacions Unides a Palestina, escriu Mass Mboup.

La convocatòria es va produir en una reunió del consell executiu de l'Assemblea Local i Regional Euromediterrània (ARLEM) el juny de 30, organitzada per la ciutat de Ramallah i l'Associació d'Autoritats Locals de Palestina.

Els representants també van demanar la consideració de formes de desenvolupar l’economia blava i aprofundir en la integració i les relacions econòmiques entre les autoritats locals i regionals de tota la regió mediterrània.

Lambertz, president del CoR; l'alcalde de Ramallah, Musa Hadid, i Mina Bouhdoud, alcalde de Lagfifat a Marroc i copresident de la reunió.

La reunió segueix la reunió anual del mes de febrer de l'ARLEM a Sevilla (Espanya), que es va centrar en l'avenç dels objectius de desenvolupament de les Nacions Unides a nivell municipal i regional. Els ODS proporcionen un marc per a l’estratègia conjunta UE-Palestina i cada municipi intenta avançar cap als objectius de l’ONU 2019.

Des 2010, ARLEM ha servit com a plataforma de cooperació entre polítics locals i regionals de la UE i les regions mediterrànies. Les seves recomanacions informen de les decisions preses per la UE i la Unió per la Mediterrània. La plataforma reuneix membres de 80 i dos observadors de la UE i els seus països socis mediterranis.

A més dels objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU (ODS), es va debatre sobre el desenvolupament de l'economia blava a la Mediterrània, així com maneres d'establir una integració econòmica més profunda a la regió en general.

anunci

Musa Hadid, alcalde de Ramallah i president de l'Associació d'Autoritats Locals Palestines, que va ser la seu de la reunió, va dir que creia que hi ha una "comunitat d'alcaldes i governadors a Europa i al voltant del Mediterrani que desitgen donar suport al desenvolupament de les ciutats de cadascú i regions ". Va afegir: "En els darrers nou anys, ARLEM ha demostrat que hi ha una comunitat d'alcaldes i governadors a Europa i al voltant del Mediterrani que estan disposats a donar suport al desenvolupament de les ciutats i regions de cadascú. Palestina necessita suport i, potencialment, altres les ciutats i les regions podrien proporcionar una ajuda particularment pràctica perquè coneixen els reptes de proporcionar serveis bàsics ".

Musa Hadid també va esmentar els "reptes pràctics molt específics i significatius" a què s'enfronten Ramallah i Palestina.

L’única manera d’aconseguir un futur sostenible és l’acció "política col·lectiva", president del CDR

President del Comitè Europeu de les Regions Karl-Heinz-Lambertz va dir que creia que la majoria dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides podrien abordar-se millor treballant a nivell local o regional.

“A Europa, els ODS de les Nacions Unides estimulen la col·laboració internacional entre ciutats i regions; potser podem portar les autoritats locals palestines a aquesta cooperació. Els ODS de les Nacions Unides ja conformen l'estratègia conjunta europea de suport a l'Autoritat Palestina, de manera que la col·laboració de ciutat a ciutat reforçaria l'enfocament de la UE ", va dir.

L’alcalde de Lagfifat, Mina Bouhdoud, que co-presideix ARLEM, ha reconegut les "circumstàncies molt limitades i extremadament difícils en què treballen les comunitats palestines". "Encara més important".

"Al Marroc, les autoritats nacionals, regionals i locals treballen cada vegada més juntes per avançar en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides", va dir. Espero que les autoritats i les comunitats palestines també puguin treballar junts de manera efectiva per aconseguir els 17 objectius de l'ONU ".

“Creiem que els reptes globals requereixen respostes locals. Ens hem d’ajudar mútuament. Hem de treballar per trobar maneres de col·laborar amb alcaldes palestins. Hem de mirar més enllà de les eines de desenvolupament tradicionals i aprofitar el potencial de les associacions entre iguals ", va afegir Juan Espadas Ceja, l'alcalde de la quarta ciutat més gran de Sevilla.

Leila Ghannam, governadora de Ramallah i Al-Bireh, també es va dirigir a la delegació d'ARLEM.

Altres representants d’ARLEM participants van ser Lütfü Savaş, alcalde de Hatay a Turquia i de la Unió Europea: Markku Markkula, d'Espoo a Finlàndia i 1st vicepresident del CoR; Olgierd Geblewicz, President de la província de Pomerània Occidental i líder dels presidents de províncies poloneses; Arnoldas Abramavičius del districte de Zarasai a Lituània i el ponent del CdR sobre els ODS; Vincenzo Bianco, ex ministre d’Interior d’Itàlia i antic alcalde i actual membre del consell de Catània; Paweł Grzybowski de Rypin a Polònia; Jean-Francois Barnier, Alcalde de Chambon-Feugerolles a França; i Uno Silberg del municipi d'Estònia de Kose. Segons un funcionari de la UE, la reunió a Ramallah també va ser una gran oportunitat per als membres de l'ARLEM per aprofundir en el coneixement de la situació a Palestina. A partir de les entrevistes concedides als mitjans palestins, el president Lambertz va dir que la reunió consistia a solidaritzar-se amb els palestins, a discutir formes d’avançar en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i a veure la realitat sobre el terreny.

Comparteix aquest article:

Tendències