Connecteu-vos amb nosaltres

política

Els Verds europeus donen la benvinguda a Biden com a president

avatar

publicat

on

El president electe, Joe Biden, serà investit avui com a 46è president dels EUA. Al costat de Biden hi haurà Kamala Harris, que prestarà jurament com a primera dona i persona de color elegida com a vicepresidenta.

Henrike Hahn, membre verd alemany de la delegació del Parlament Europeu per a les relacions amb els Estats Units d'Amèrica, es congratula de l'esperat canvi.

“Les relacions UE-EUA no tornaran a ser com eren abans que Donald Trump arribés al poder. No tornem a l’ordre mundial dels dies anteriors a Trump, ja que el món actual ha canviat.

Estic desitjant que una cooperació més estreta i de molta confiança amb la tornada dels EUA decència i normalitat en les relacions transatlàntiques.

Necessitem una millor cooperació en les prioritats bàsiques, com ara combatre la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques, fer front al canvi climàtic. Hem de trobar un terreny comú sobre el comerç internacional amb alts estàndards socials i ecològics, inclosa la defensa dels drets humans com amb la Xina.

La iniciativa del president Biden de tornar a posar els Estats Units a l'Acord de París com una de les seves primeres accions polítiques objectiu de reducció d’emissions netes de zero per 2050 és notable. Mentre treballem a Europa amb molta pressió per implementar els objectius climàtics de París a través de Deal Green esperem que vegem passos polítics molt concrets de l'administració de Biden en aquesta direcció el més aviat possible.

A Europa estem disposats a treballar de la mà dels nostres antics amics i socis ”.

Els Verds europeus és el partit polític europeu que actua com una federació de partits polítics de tota Europa donant suport a la política verda.

EU

La UE critica l’incompliment unilateral del Protocol d’Irlanda del Nord amb el Regne Unit

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Després de la declaració del govern britànic avui (3 de març), que pretén ampliar unilateralment el període de gràcia per a determinades disposicions acordades al desembre amb el Regne Unit, el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič (A la foto) ha expressat les fermes preocupacions de la UE per l'acció del Regne Unit, ja que això suposa una violació de les disposicions substancials rellevants del Protocol sobre Irlanda / Irlanda del Nord i l'obligació de bona fe de l'acord de retirada.

Aquesta és la segona vegada que el govern del Regne Unit incompleix la legislació internacional. En la seva declaració, la Comissió afirma que l’acció del Regne Unit constitueix un allunyament clar de l’enfocament constructiu que s’ha imposat fins ara, cosa que soscava tant la tasca del comitè mixt i la confiança mútua necessària per a la cooperació orientada a la solució.

El Regne Unit no va informar el copresident de la UE del comitè mixt. La declaració diu que l'assumpte hauria d'haver estat tractat en virtut de les estructures previstes per l'Acord de retirada. El vicepresident Šefčovič ha reiterat que el Protocol d'Irlanda / Irlanda del Nord és l'única manera de protegir l'Acord del Divendres Sant (Belfast) en totes les seves dimensions i evitar una frontera dura a l'illa d'Irlanda.

La UE ha estat flexible en l’intent de trobar solucions pràctiques viables, basades en el Protocol, per minimitzar les interrupcions causades pel Brexit i per ajudar a facilitar la vida quotidiana de les comunitats a Irlanda del Nord. El 17 de desembre de 2020, el Comitè Mixt va aprovar aquestes solucions per ajudar les empreses a adaptar-se a la nova realitat.

El vicepresident també ha recordat que a l'última comissió mixta UE-Regne Unit del 24 de febrer, el Regne Unit va reiterar el seu compromís amb la correcta implementació del protocol, així com amb la implementació sense demora de totes les decisions preses a la comissió mixta el desembre de 2020 .

També va recordar que el compromís conjunt acordat mútuament amb grups empresarials nord-irlandesos i altres parts interessades tenia la intenció de buscar solucions conjuntament. En una trucada telefònica, Šefčovič va informar David Frost que la Comissió Europea respondrà a aquestes novetats d'acord amb els mitjans legals establerts per l'Acord de retirada i l'Acord de comerç i cooperació.

Seguir llegint

Corona virus

Els auditors de la UE investiguen la protecció dels drets dels passatgers aeris durant la crisi del COVID-19

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

El Tribunal de Comptes Europeu (CEA) ha iniciat una auditoria per avaluar si la Comissió Europea ha estat salvaguardant eficaçment els drets dels ciutadans que viatjaven en avió o reservaven vols durant la crisi del coronavirus. Els auditors examinaran si les normes actuals sobre els drets dels passatgers aèries són adequades al propòsit i són prou resistents per fer front a aquesta crisi. Comprovaran si la Comissió va supervisar que es respectessin els drets dels passatgers aeris durant la pandèmia i van prendre mesures en conseqüència. A més, avaluaran si els estats membres han tingut en compte els drets dels passatgers a l’hora de concedir ajuts estatals d’emergència a la indústria del transport i els viatges.

"En temps de COVID-19, la UE i els estats membres han hagut de trobar un equilibri entre preservar els drets dels passatgers aeris i donar suport a les companyies aèries en mal estat", va dir Annemie Turtelboom, membre de l'ECA que lidera l'auditoria. "La nostra auditoria comprovarà que els drets de milions de viatgers aeris a la UE no van ser danys col·laterals en la lluita per salvar les companyies aèries en dificultats".

El brot de COVID-19 i les mesures sanitàries preses com a resposta han provocat importants alteracions en els viatges: les companyies aèries van cancel·lar al voltant del 70% de tots els vols i les noves reserves es van esfondrar. La gent ja no podia ni volia viatjar, també a causa de les mesures d'emergència freqüentment descoordinades de diferents països, com ara prohibicions de vol, tancaments de fronteres d'última hora o requisits de quarantena.

Els estats membres de la UE van introduir noves mesures d'emergència per mantenir la seva indústria del transport en dificultats, incloses les companyies aèries, per exemple, concedint-los quantitats d'ajuts estatals sense precedents. Algunes estimacions mostren que durant tota la crisi, fins al desembre del 2020, les companyies aèries, incloses les de fora de la UE, havien obtingut o obtenien fins a 37.5 milions d’euros en ajudes estatals. A més, dotze estats membres van notificar a la Comissió mesures d’ajut estatal per reforçar els seus operadors turístics i les seves agències de viatges per valor d’uns 2.6 milions d’euros.

Els estats membres també van permetre a les línies aèries una major flexibilitat en la devolució de passatgers els vols dels quals van ser cancel·lats. La Comissió va emetre directrius i recomanacions, inclòs el fet que oferir vals no afecta el dret dels passatgers a una devolució en efectiu. Tanmateix, els passatgers els vols dels quals havien estat cancel·lats eren sovint pressionats per les companyies aèries perquè acceptessin vals en lloc de rebre una devolució en efectiu. En altres casos, les companyies aèries no van reembossar els passatgers a temps o gens.

L'informe dels auditors de la UE s'espera abans de les vacances d'estiu amb l'objectiu de donar suport als passatgers aeri en temps de crisi i iniciar un intent general de restablir la confiança en l'aviació. En el context d'aquesta auditoria, els auditors també estan comprovant si les recomanacions que van fer a la seva Informe 2018 sobre els drets dels passatgers s'han posat en pràctica.

La informació d'antecedents

La protecció dels drets dels passatgers és una política de la UE amb impacte directe sobre els ciutadans i, per tant, molt visible entre els estats membres. També és una política que la Comissió considera un dels seus grans èxits a l’hora d’empoderar els consumidors, ja que els seus drets estan garantits. La UE pretén proporcionar a tots els usuaris del transport aeri el mateix nivell de protecció. La regulació sobre els drets dels passatgers aeri dóna als viatgers aeris el dret a la devolució en efectiu, a la reorientació i al suport sobre el terreny, com ara menjars i allotjament gratuïts, si es cancel·len els vols o es retarden significativament o si se’ls denega l’embarcament. Una protecció similar existeix mitjançant una directiva europea per a les persones que reserven ofertes de paquets (per exemple, un vol més un hotel).

Per obtenir més informació, consulteu la previsualització de l'auditoria "Drets dels passatgers aeris durant la crisi del COVID-19", disponible a Anglès aquí. Les previsualitzacions de l'auditoria es basen en el treball preparatori abans de començar una auditoria i no s'han de considerar observacions, conclusions o recomanacions de l'auditoria. Recentment, l'ECA ha publicat dues revisions sobre la resposta de la UE a la crisi del COVID-19, una sobre health i l’altre econòmic aspectes. Seu programa de treball per al 2021 va anunciar que una de cada quatre de les seves noves auditories aquest any estarà relacionada amb COVID-19 i el paquet de recuperació.

Seguir llegint

Càncer de pulmó

El pla Europa contra el càncer pot canviar el joc en la lluita contra la malaltia mortal

avatar

publicat

on


Cada any, a la UE es diagnostica 3.5 milions de persones amb càncer i 1.3 milions en moren. Més del 40% dels casos de càncer es poden prevenir. Sense una inversió d’aquestes tendències, es convertirà en la principal causa de mort a la UE, escriu Martin Banks.

Actualment, el Comitè Especial del Parlament Europeu contra la malaltia del càncer treballa en el seu propi informe com a resposta a les recomanacions del nou pla de prevenció contra el càncer de la UE.

La UE diu que Europa necessita aturar el càncer atacant-lo en origen. 

És per això que el començament del 2021 ha estat marcat per una fita significativa: el llançament del pla europeu contra el càncer.

El Pla contra el càncer és la iniciativa emblemàtica de la Comissió Ursula von der Leyen per a la política sanitària de la UE. El Parlament Europeu va respondre aquesta ambició creant un comitè especial per desenvolupar mesures concretes per combatre el càncer. 

La clau de tot això són les mesures incloses en el pilar de prevenció del Pla contra el càncer. La UE afirma que els possibles buits en matèria de prevenció han de ser identificats i abordats amb urgència mitjançant accions en termes legislatius. 

Una de les mesures adoptades per alguns governs de tota Europa són les polítiques anomenades "impostos sobre el pecat" per fomentar millors decisions, tot i que alguns es qüestionen si aquestes han funcionat realment.

La majoria coincideix que l'èxit del pla contra el càncer depèn de comprendre si la regulació funciona i què es pot fer més. 

El pla de la UE va ser el centre d’una audició virtual especial que va comptar dimecres dimecres i diputats europeus i diversos experts.

Un dels ponents principals del debat en línia va incloure Deirdre Clune, membre del PPE d'Irlanda i membre del Comitè per al mercat intern i la protecció del consumidor.

Clune també és membre del comitè especial contra el càncer del Parlament, creat el setembre passat, que elaborarà el propi informe del Parlament i la resposta a les propostes del pla de càncer de la comissió. 

L’any passat va tenir audiències sobre qüestions relacionades amb l’estil de vida, inclòs el consum de tabac.  

Ella va dir: "El pla és reduir dràsticament el consum el 2040 mitjançant mesures com ara impostos, educació i envasos simples. Les estadístiques sobre el càncer són clares i expliquen la seva pròpia història, però es pot fer molt a nivell pràctic, per exemple, mitjançant la fiscalitat.

"Sí, ens enfrontarem a moltes reculades de la sèrie de propostes de comissions, per exemple, per reduir el consum de carn vermella. Però la qüestió és que ens hem de centrar en els càncers prevenibles ".

El Pla europeu de càncer de batre sembla proposar adoptar un enfocament de l’impost sobre el pecat, especialment per a l’alcohol i la dieta. Anteriorment, Irlanda ha estat un motor amb la seva legislació al respecte amb la llei sobre l'alcohol de la salut pública i ara els impostos sobre el sucre, però alguns argumenten que sembla que s'ha produït un error en les comunitats més pobres.

Quan se li va preguntar si creu que aquest és l'enfocament correcte, la eurodiputada va dir: "Un impost sobre el pecat sempre és un tema sensible, però l'educació també en forma part. En qualsevol cas, no estic segur que siguin les comunitats més pobres les úniques més afectades. Però, fins i tot si teniu impostos més alts sobre l'alcohol, heu de fer moltes coses com ara la venda a baix cost, per exemple, el preu de 3 ofertes d'1 contra les quals ara s'han legislat.

"Però cal dir que totes aquestes coses, com a mínim, sensibilitzen la ciutadania sobre el consum i el dany de l'alcohol i serveixen per tal d'aturar la gent a la pista per pensar sobre aquestes coses. Accepto que el jurat encara està fora (per un impost sobre el pecat) ).

Va afegir: "Durant la crisi s'ha fet més beguda privada a casa i l'augment de la fiscalitat pot ser eficaç, ja sigui sobre l'alcohol o el tabac".

Tomislav Sokol, europarlamentari del PPE i membre del Comitè del Mercat Interior i Protecció del Consumidor, va dir que estava "sorprès" en saber que es poden prevenir fins a 40 percentatges de càncer.

Va dir: "El major problema és el tabac, amb un 27% de les morts per càncer atribuïbles al tabac en comparació amb el 4% a causa de l'alcohol.

“Es tracta d’una quantitat enorme, de manera que aquesta és una prioritat per a nosaltres.

“El Pla europeu contra el càncer és el primer document sistemàtic que tracta de cobrir tot això i que també posa un gran èmfasi en la prevenció. és un gran pas endavant.

"El pla és molt ambiciós, per exemple, l'objectiu de consumir menys d'1% de tabac el 2040".

El membre croat va dir: "Però hem de tenir una fiscalitat molt més elevada sobre el tabac i l'alcohol. Aquesta serà la bala de plata. Però hi haurà una gran reacció per part dels grups d’interès a l’hora d’incorporar tothom.

Pel que fa als problemes de reducció de danys, va dir que els productes de tabac alternatius "s'havien introduït més o menys a la mateixa cistella per augmentar els impostos que els cigarrets.

"Però això és divisiu perquè la Comissió Europea ha adoptat una posició generalment negativa cap als productes alternatius".

Va afegir: “Tot i això, gran part de l’evidència científica i els experts no comparteixen ni comparteixen aquesta negativitat. Diuen que les mesures de reducció de danys poden ajudar mentre que el TJUE diu que no hi ha certesa sobre els efectes de la reducció de danys. Hem de donar una decisió real als consumidors, però crec que el pla és un bon punt de partida per a aquestes discussions ".

Va dir que el comitè especial contra el càncer estava en procés de preparar un informe sobre prevenció i un estudi especial sobre vaping.

El membre alemany Michael Gahler, president del grup Kangaroo, que va acollir l'esdeveniment, va descriure el pla contra el càncer com a "ambiciós", però que era "una prioritat sanitària".

El eurodiputat, que va moderar el debat, va dir: "És probable que fins a un 40% de nosaltres estem afectats pel càncer, de manera que això presenta un problema molt greu. L'OMS diu que es poden prevenir 30-40 "dels càncers i hi ha evidències clares que poden ajudar molt quan les persones modifiquen el seu estil de vida. És per això que hem d'invertir en innovacions que ajudin les persones a canviar les seves vides, tant les públiques com les privades. els sectors han d'assumir una responsabilitat conjunta aquí.

"Els ciutadans haurien d'estar motivats per triar fer exercici regularment i evitar l'abús de substàncies, ja sigui alcohol o tabac. Crec que això és millor que, per exemple, introduir un impost sobre el pecat o simplement dir a la gent què no ha de fer.

"Hauríem de seguir un enfocament basat en la ciència, que ens ajudarà".

Despina Spanou, cap de gabinet de la comissària Margaritis Schinas, va advertir: "Aquest (el pla contra el càncer) serà un tema de tensions entre els governs i la UE, però aquestes tensions s'han reduït els darrers anys perquè la gent està més disposada a parlar sobre l'estil de vida Però el pla també no contempla només la prevenció, sinó el tractament, el diagnòstic i els supervivents del càncer.

"L'ambiciós objectiu és una Europa lliure de tabac i això també crearà tensions. Hi pot haver moltes mesures governamentals, però al cap i a la fi necessitem un consumidor educat que vegi per què el consum de tabac és perjudicial.

“Francament, el tabac no té sentit per a mi: és una addicció i s’ha de combatre amb un enfocament dur. Hem d’abordar-ho en el fons: el diagnòstic i el tractament ”.

El doctor Nuno Sousa, subdirector del Programa Nacional de Malalties Oncològiques, Direcció General de Salut a Portugal, va dir: "Els canvis en l'estil de vida poden afavorir un canvi significatiu en el creixement del càncer, però això només es farà evident en un període de 5-10 anys . Les intervencions passades i actuals per controlar el consum de tabac haurien de ser el full de ruta per a futures propostes.

"La fiscalitat no és l'únic problema i és important explorar també el control de la comercialització de, per exemple, els productes del tabac. Aquesta és la plantilla a seguir. L'educació també és la clau, si proporcionem al consumidor els avantatges i els contres de diferents productes del tabac podem fer un canvi sense la necessitat d’augmentar la fiscalitat ".

La Llei portuguesa de control del tabac sembla fomentar la reducció de riscos i danys quan es tracta de fumar i d’utilitzar alternatives quan els mètodes convencionals no funcionen. Tot i això, sembla que estigui en desacord amb el Pla contra el càncer, que contempla la regulació de la vaporització (cosa que el Regne Unit i França han dit que ajuda a deixar de fumar).

El pla portuguès diu que els serveis sanitaris, independentment de la seva naturalesa jurídica, com ara centres de salut, hospitals, clíniques, consultoris mèdics i farmàcies, haurien de promoure i donar suport a la informació i educació per a la salut dels ciutadans pel que fa als danys causats pel tabaquisme i la importància de prevenir i deixar de fumar.

Sousa, en una sessió de Q i A, va ser preguntat sobre la resposta de Portugal al Pla contra el càncer i si recolza l'enfocament de la Comissió sobre els impostos sobre el pecat.

Ell va respondre: "El nostre enfocament estarà d'acord amb la recomanació de la comissió, és a dir, que no s'hauria de proporcionar cap marge de maniobra per al vaping o altres formes de consum de tabac. Això també forma part del nostre programa nacional de control del tabac. Això també afirma que les alternatives de tabac no s’han de considerar menys nocives ”.

Un altre orador va ser Thomas Hartung, de la Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health.

Parlant a través d'un enllaç des de Baltimore, se li va preguntar sobre les "llacunes" del pla contra el càncer i si hi hauria d'insistir més en la reducció de danys.

Hartung, que està en excedència de la comissió, va dir que comparar els dos sistemes, la UE i els EUA era "interessant", i va afegir: "Espero que el pla de la UE també analitzi què està passant sobre això als EUA i en altres llocs ".

Va dir: "En poques paraules, la gent té por dels productes químics, però la bona notícia és que això comença a canviar".

L'OMS, va dir, diu que el 40% dels càncers són causats pel medi ambient i el tabac causarà 1 milions de morts primerenques aquest segle. Si algú comença a fumar als 18 anys viurà deu anys menys que els que no ho fan.

Creu que els cigarrets electrònics poden ser un possible "canvi de joc", dient que aquests productes només comporten un risc del 3-5% de càncer.

"El tabac segueix sent un producte arriscat, però si alguns, vaporitzant-se, poden deixar de fumar definitivament com a resultat bo.

"Un problema que es percep és fer vapors als nens, tot i que és millor provar cigs que el real. Vaig perdre el meu pare a causa del càncer de pulmó, de manera que no sóc fanàtic d'aquests productes ".

Va dir que els sabors dels cigarrets electrònics eren "un dels grans problemes", sobretot perquè n'hi ha tants: 7,700 sabors diferents. Una altra qüestió són els additius, va dir: “Per tant, hem de provar els sabors per identificar tots els riscos possibles.

"Hi ha una forta oportunitat amb el pla contra el càncer, però hem de fer-ho amb cura".

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències