Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Pesca sostenible: la Comissió fa un balanç dels avenços de la UE i llança una consulta sobre les oportunitats de pesca per al 2022

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha adoptat la Comunicació "Cap a una pesca més sostenible a la UE: situació i orientacions per al 2022'. En línia amb el Acord Verd Europeu objectius, la pesca de la UE avança cap a una sostenibilitat més sostenible, donant suport a la transició cap a un sistema alimentari de la UE saludable i respectuós amb el medi ambient i recolzant fonts d’ingressos sostenibles per als pescadors de la UE, segons mostra la comunicació. El rendiment socioeconòmic del sector continua sent bo, tot i la crisi del coronavirus, també a causa del ràpid suport de la Comissió.

La Comunicació demana més esforços per protegir els recursos marins, tant mantenint alts nivells d’ambició a la UE com esforçant-se per assolir el mateix nivell alt en el treball amb països extracomunitaris. Es convida els estats membres, els consells consultius, la indústria pesquera, les organitzacions no governamentals i els ciutadans interessats a participar fins al 31 d’agost consulta pública i expressen les seves opinions sobre les possibilitats de pesca per al 2022.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La pesca de la UE segueix el rumb cap a un ús encara més sostenible del mar. I, tot i que la pandèmia va afectar durament les nostres comunitats pesqueres, es va confirmar que la sostenibilitat ambiental és la clau de la resistència econòmica. La situació d'algunes conques marines requereix una atenció particular, però també a totes les nostres conques marines cal fer més coses per aconseguir el blau del Green Deal. Compte amb que tothom hi faci tot el seu paper ”.

anunci

La Comunicació del 2021 mostra que, sobretot a l’Atlàntic nord-est, la sostenibilitat gairebé es va assolir per als estocs gestionats segons el principi del màxim rendiment sostenible (MSY): la quantitat màxima de peix que els pescadors poden treure del mar sense comprometre la regeneració i el futur productivitat de l'estoc.

Les existències sanes van contribuir encara més al rendiment socioeconòmic del sector, que es va mantenir rendible malgrat els impactes de la pandèmia COVID-19. Les activitats pesqueres van ser durament afectades per la crisi sanitària i es calcula que el valor desembarcat del peix va disminuir un 17% l'any passat en comparació amb el 2019. El ràpid suport que la Comissió va proporcionar al sector, en particular mitjançant la posada a disposició de 136 milions d'euros de fons el Fons Europeu Marítim i de la Pesca ha ajudat a abordar els efectes de la pandèmia ràpidament.

No obstant això, per garantir les poblacions de peixos saludables per a les generacions futures, cal seguir esforçant-se. A l’Atlàntic i el mar Bàltic, la Comissió proposarà per a l’any vinent mantenir o reduir encara més la mortalitat per pesca en línia amb el màxim rendiment sostenible (RMS) per a les poblacions avaluades pel RMS i implementar completament plans de gestió que estableixin els rangs de mortalitat del RMS. Al Mediterrani i al Mar Negre, tot i que hi ha hagut una lleugera millora, les taxes d’explotació són encara dues vegades superiors als nivells sostenibles. Per tant, es durà a terme un fort esforç per aplicar més endavant el pla plurianual de la Mediterrània occidental i les mesures adoptades per la Comissió General de Pesca per al Mediterrani. Les millors millores a l’Adriàtic tindran un paper destacat en les oportunitats de pesca del 2022.

anunci

Els estats membres també han d’intensificar l’aplicació i el control del compliment de l’obligació d’aterratge, en particular mitjançant l’ús d’eines modernes de control adequades, com ara sistemes de control electrònic remot, que són el mitjà més eficaç i rendible per controlar l’obligació d’aterratge a mar. La Comissió continuarà treballant amb el Parlament Europeu i el Consell per arribar a un acord sobre el sistema de control pesquer revisat, que pugui facilitar l’ús d’aquestes eines. A més, es recomana als pescadors que adoptin encara més l’ús d’engranatges més innovadors i selectius. El Fons europeu marítim, pesquer i aquícola (EMFAF) pot ajudar a finançar aquestes inversions.

En les seves relacions amb tercers països, la Comissió perseguirà alts nivells d’alineació de les oportunitats de pesca i les mesures relacionades amb alts estàndards de sostenibilitat. Això serà clau per garantir una explotació sostenible dels recursos i per aconseguir un parell de condicions per a la indústria de la UE, ateses les fortes interrelacions entre les flotes de les aigües afectades. Pel que fa a les existències compartides amb el Regne Unit, l'Acord de Comerç i Cooperació (TCA) proporciona una base sòlida per gestionar de manera sostenible les existències compartides de peix, tant en consultes anuals sobre oportunitats de pesca com a través del Comitè especialitzat en pesca.

Fons

Cada any, la Comissió publica una Comunicació que resumeix els avenços sobre la situació de les poblacions de peixos i llança una àmplia consulta pública sobre la fixació de les oportunitats de pesca anuals per a l'any següent. Aquesta comunicació avalua els progressos realitzats cap a la pesca sostenible a la UE i revisa l'equilibri entre la capacitat de pesca i les oportunitats de pesca, el rendiment socioeconòmic del sector i la implementació de l'obligació de desembarcament. També estableix els fonaments de la proposta sobre les possibilitats de pesca per a l'any següent.

Propers passos

Després de la consulta, la Comissió presentarà a la tardor les seves propostes de Reglament d’Oportunitats de Pesca per al 2022 a l’Atlàntic, al Nord i al Bàltic, així com al Mediterrani i el Mar Negre. Les propostes tenen en compte els plans plurianuals i es basen en l'assessorament científic proporcionat pel Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (ICES) i altres organismes independents, així com en l'anàlisi econòmica proporcionada pel Comitè Científic, Tècnic i Econòmic. per a la pesca (CSTEP).

Les propostes també incorporaran ajustos resultants de la implementació de l'obligació d'aterratge. Finalment, el Consell de Ministres de Pesca de la Unió Europea debatrà sobre les propostes de la Comissió i establirà l'assignació d'oportunitats de pesca.

Més informació

comunicació "Cap a una pesca més sostenible a la UE: situació i orientacions per al 2022'

Preguntes i Respostes

Política pesquera comuna (PCP)

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals

publicat

on

La Comissió ha signat un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Eli Lilly per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals per a pacients amb coronavirus. Això suposa l’últim desenvolupament en això primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió en el marc de l’Estratègia terapèutica COVID-19 de la UE el juny del 2021. Actualment, el medicament està sent revisat per l’Agència Europea del Medicament. 18 estats membres s'han subscrit a la contractació conjunta per a la compra de fins a 220,000 tractaments.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Més del 73% de la població adulta de la UE està totalment vacunada i aquesta taxa encara augmentarà. Però les vacunes no poden ser la nostra única resposta a COVID-19. Les persones continuen infectades i emmalalteixen. Hem de continuar la nostra tasca per prevenir malalties amb vacunes i, al mateix temps, garantir que puguem tractar-la amb terapèutica. Amb la signatura d’avui, finalitzem la nostra tercera contractació i complim el nostre compromís en virtut de l’Estratègia terapèutica de la UE per facilitar l’accés a medicaments d’última generació als pacients amb COVID-19 ".

Tot i que la vacunació segueix sent l’actiu més fort contra el virus i les seves variants, la terapèutica té un paper fonamental en la resposta del COVID-19. Ajuden a salvar vides, a accelerar el temps de recuperació, a reduir la durada de l’hospitalització i, en última instància, a alleujar la càrrega dels sistemes d’atenció mèdica.

anunci

El producte d’Eli Lilly és una combinació de dos anticossos monoclonals (bamlanivimab i etesevimab) per al tractament de pacients amb coronavirus que no necessiten oxigen però tenen un risc elevat de COVID-19 sever. Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. Es fusionen amb la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes.

En virtut de l'Acord de contractació conjunta de la UE, la Comissió Europea ha celebrat fins ara prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques amb un valor acumulat de més de 12 milions d'euros. D’acord amb el contracte marc de contractació conjunta celebrat amb Eli Lilly, els estats membres poden comprar el producte combinat bamlanivimab i etesevimab si i quan sigui necessari, un cop ha rebut una autorització de comercialització condicional a nivell de la UE de l’Agència Europea del Medicament o una autorització d’ús d’emergència a estat membre interessat.

Fons

anunci

El contracte conjunt de contractació d’avui segueix el contracte signat amb Roche per al producte REGN-COV2, una combinació de Casirivimab i Imdevimab, el 31 de març de 2021 i el contracteh Glaxo Smith Kline el 27 de juliol de 2021 per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), desenvolupat en col·laboració amb la biotecnologia VIR.

L’Estratègia de la UE sobre terapèutica COVID-19, adoptada el 6 de maig de 2021, té com a objectiu construir una àmplia cartera de productes terapèutics COVID-19 amb l’objectiu de tenir tres noves terapèutiques disponibles a l’octubre de 2021 i possiblement dues més a finals d’any. Cobreix tot el cicle de vida dels medicaments, des de la investigació, el desenvolupament, la selecció de candidats prometedors, l'aprovació ràpida de la normativa, la fabricació i el desplegament fins a l'ús final. També coordinarà, ampliarà i garantirà que la UE actuï conjuntament assegurant l'accés a productes terapèutics mitjançant contractes conjunts.

L’Estratègia forma part d’una forta Unió Europea de la Salut, que utilitza un enfocament coordinat de la UE per protegir millor la salut dels nostres ciutadans, equipar la UE i els seus estats membres per prevenir i abordar millor les futures pandèmies i millorar la resiliència dels sistemes de salut d’Europa. Centrant-se en el tractament de pacients amb COVID-19, l’estratègia treballa al costat de l’èxit de l’Estratègia de vacunes de la UE, mitjançant la qual s’han autoritzat vacunes segures i efectives contra COVID-19 per a la seva utilització a la UE per prevenir i reduir la transmissió de casos, així com taxes d’hospitalització i defuncions causades per la malaltia.

El 29 de juny de 2021, l'estratègia va obtenir el seu primer resultat, amb el anunci de cinc candidats terapèutics que aviat podria estar disponible per tractar pacients a tota la UE. Els cinc productes es troben en una fase avançada de desenvolupament i tenen un alt potencial per ser un dels tres nous productes terapèutics COVID-19 que rebran autorització per a l’octubre de 2021, l’objectiu establert en l’estratègia, sempre que les dades finals demostrin la seva seguretat, qualitat i eficàcia. .

La cooperació mundial en matèria terapèutica és crucial i és un component clau de la nostra estratègia. La Comissió es compromet a treballar juntament amb socis internacionals en matèria terapèutica COVID-19 i fer-los disponibles a tot el món. La Comissió també està explorant com donar suport a un entorn propici per a la fabricació de productes sanitaris, alhora que reforça la capacitat de recerca en països socis de tot el món.

Més informació

Estratègia terapèutica de la UE

Resposta del coronavirus

Vacunes COVID-19 segures per als europeus

Seguir llegint

Corona virus

SURE: l'informe confirma l'èxit de l'instrument en la protecció de llocs de treball i ingressos

publicat

on

L' La Comissió ha publicat el seu segon informe sobre l'impacte de SURE, l'instrument de 100 milions d'euros dissenyat per protegir els llocs de treball i els ingressos afectats per la pandèmia COVID-19.

L'informe constata que SURE ha aconseguit amortir el sever impacte socioeconòmic resultant de la pandèmia COVID-19. S’estima que les mesures nacionals del mercat laboral recolzades per SURE han reduït l’atur en gairebé 1.5 milions de persones el 2020. SURE ha ajudat a contenir eficaçment l’augment de l’atur als estats membres beneficiaris durant la crisi. Gràcies a SURE i altres mesures de suport, aquest augment de l’atur ha resultat ser significativament menor que durant la crisi financera mundial, malgrat la caiguda del PIB molt més gran.

SURE és un element crucial de l'estratègia integral de la UE per protegir els ciutadans i mitigar les conseqüències negatives de la pandèmia COVID-19. Proporciona suport financer en forma de préstecs concedits en condicions favorables de la UE als estats membres per finançar plans nacionals de treball de curta durada, mesures similars per preservar els llocs de treball i donar suport als ingressos, sobretot per als autònoms, i algunes mesures relacionades amb la salut. .

anunci

Fins ara s’ha aprovat un total de 94.3 milions d’euros d’ajuda financera a 19 estats membres, dels quals s’han desemborsat 89.6 milions d’euros. SURE encara pot proporcionar gairebé 6 milions d'euros d'assistència financera als estats membres del total de 100 milions d'euros.

Conclusions principals

anunci

SURE ha donat suport aproximadament a 31 milions de persones el 2020, dels quals 22.5 milions són treballadors i 8.5 milions d’autònoms. Això representa més d’una quarta part del total de persones ocupades als 19 estats membres beneficiaris.

A més, al voltant de 2.5 milions d’empreses afectades per la pandèmia COVID-19 s’han beneficiat de SURE, cosa que els permet retenir els treballadors.

Atesa la forta qualificació creditícia de la UE, els estats membres beneficiaris han estalviat uns pagaments d’interessos estimats en 8.2 milions d’euros gràcies a SURE.

La Comissió va recaptar 36 milions d'euros més en tres emissions des del moment de la redacció del primer informe el març de 2021. Aquestes emissions es van subscriure en gran mesura. Tots els fons s’han recaptat com a bons socials, donant confiança als inversors que els seus diners es destinen a un propòsit social i converteixen la UE en l’emissor més gran del món de bons socials.

El 4 de març de 2021, la Comissió va presentar un Recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació després de la crisi del COVID-19 (EASE). Esbossa un enfocament estratègic per transitar gradualment entre les mesures d'emergència preses per preservar els llocs de treball durant la pandèmia i les noves mesures necessàries per a una recuperació rica en llocs de treball. Amb EASE, la Comissió promou la creació d’ocupació i les transicions entre llocs de treball, fins i tot cap al sector digital i el verd, i convida els estats membres a utilitzar els fons disponibles de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: “El pla SURE ha demostrat la seva vàlua i continua complint el seu propòsit. El vam crear durant una emergència per afavorir els ingressos de les persones, protegir les seves famílies i preservar els seus mitjans de subsistència quan més ho necessitaven. El seu èxit es pot mesurar mitjançant les xifres de l’informe d’avui, que mostren que SURE va aconseguir mantenir molts milions d’europeus en un lloc de treball durant el pitjor moment de la crisi. Ha tingut un paper important en la resposta global d'Europa, per la qual cosa també hem d'agrair als governs nacionals. En sortir de la pandèmia, el nostre enfocament hauria de centrar-se gradualment en promoure la creació d’ocupació de qualitat i facilitar les transicions entre llocs de treball mitjançant la formació i altres mesures ”.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "L'instrument SURE ha demostrat ser alhora innovador i indispensable. És un exemple brillant d’una Europa que protegeix i treballa per a les persones. L'informe publicat avui afirma que posar finançament a disposició dels estats membres mitjançant SURE va ajudar a evitar fins a 1.5 milions de persones més que entressin a l'atur el 2020. SURE va ajudar a frenar aquest flux. Ara, hem d’actuar de la mateixa manera resolta i ràpida per posar en marxa polítiques actives del mercat laboral per a una recuperació rica en ocupació en el mercat laboral canviant ”.

Fons

La Comissió va proposar el Reglament SURE el 2 d'abril de 2020, com a part de la resposta inicial de la UE a la pandèmia. Va ser adoptat pel Consell el 19 de maig de 2020 i va estar disponible després que tots els estats membres signessin els acords de garantia el 22 de setembre de 2020. El primer desemborsament es va produir cinc setmanes després que SURE estigués disponible.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "És tranquil·litzador que els diners recaptats al mercat amb SURE hagin ajudat els països de la UE a obtenir resultats impressionants en un curt període de temps. Per a la Comissió, SURE ha establert l’escenari per demanar préstecs en virtut de l’instrument de recuperació NextGenerationEU, molt més gran. Amb 49 milions d’euros desemborsats a 13 països de la UE fins ara i uns quants milions a programes pressupostaris de la UE, NextGenerationEU també s’assegura que la recuperació funcioni per a tothom. "

L'informe d'avui és el segon informe sobre SURE dirigit al Consell, al Parlament Europeu, al Comitè Econòmic i Financer (EFC) i al Comitè d'Ocupació (EMCO). Segons l'article 14 del Reglament SURE, la Comissió està obligada legalment a emetre aquest informe en un termini de 6 mesos a partir del dia que l'instrument estigui disponible. El primer informe es va publicar el 22 de març de 2021. Els informes posteriors se seguiran cada sis mesos sempre que SURE estigui disponible.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest segon informe sobre l'impacte de SURE confirma el valor d'aquest instrument de solidaritat sense precedents. Les xifres parlen per si soles: 1.5 milions d’aturats menys, 31 milions de treballadors i 2.5 milions d’empreses donades suport i més de 8 milions d’euros d’estalvi d’interessos. Estic orgullós de la història d’èxit europea que SURE: una història d’èxit sobre la qual hem de construir! ”

La Comissió emet bons socials per finançar l'instrument SURE i utilitza els ingressos per proporcionar préstecs consecutius als estats membres beneficiaris. Podeu obtenir més informació sobre aquests bons, juntament amb una visió completa dels fons recaptats en cada emissió i dels estats membres beneficiaris, en línia. aquí.

Més informació

Segon informe sobre la implementació de SURE

Lloc web SURE

Full de dades sobre SURE

Regulació SURE

UE com a lloc web prestatari

Seguir llegint

Comissió Europea

Guanyadors del Concurs de la UE per a joves científics 2020-2021

publicat

on

El 19 de setembre, la Comissió va anunciar els guanyadors del 32nd Concurs de la UE per a joves científics, amb els màxims premis atorgats a sis projectes de Bulgària, Alemanya, Irlanda, Espanya, Turquia i Ucraïna. Els guanyadors rebran 7,000 € per cadascun dels seus projectes destacats en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM), així com en ciències socials. Entre els molts temes de recerca hi havia la informàtica quàntica, les cèl·lules solars innovadores i una investigació estadística sobre estereotips de gènere en nens de 5 a 7 anys. El segon i el tercer premi es van concedir a projectes de Bulgària, Txèquia, Irlanda, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Suïssa, Turquia, Bielorússia i Canadà.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Enhorabona a tots els guanyadors del concurs d’aquest any pel seu èxit destacat. L’últim any ens ha demostrat la importància d’una excel·lent investigació i innovació per superar les crisis que ens afecten a tots. Aquesta competició celebra una nova generació de talents els descobriments i innovacions dels quals seran essencials per donar forma al futur que volem viure. Estic molt orgullós de l'excepcional treball dels nostres joves."

El Concurs de la UE per a joves científics va ser creat per la Comissió Europea el 1989 per fomentar la cooperació i l'intercanvi entre joves científics i donar-los l'oportunitat de ser guiats per alguns dels investigadors més destacats d'Europa. També busca animar els joves a estudiar STEM i a seguir una carrera científica. Aquest any, han participat 158 ​​joves científics prometedors, d'entre 14 i 20 anys i procedents de 34 països. Els estudiants van presentar 114 projectes diferents a un jurat internacional format per científics de renom, presidit pel doctor Attila Borics de l'Acadèmia de Ciències d'Hongria. Els guanyadors van compartir un total de 93,000 euros en premis, repartits entre els 18 premis bàsics altres premis, com ara visites a algunes de les organitzacions i empreses més innovadores d’Europa. Es van anunciar durant una cerimònia a la Universitat de Salamanca, Espanya, després d'una competició virtual de dos dies. La llista detallada dels guanyadors està disponible aquí i hi ha més informació disponible aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències