Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

Previsió econòmica estiu 2021: reobertura de recuperació de combustibles

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Es preveu que l’economia europea repuntarà més ràpid del que s’esperava, ja que l’activitat del primer trimestre de l’any va superar les expectatives i la millora de la situació sanitària va provocar una disminució més ràpida de les restriccions de control de la pandèmia en el segon trimestre, Documents relacionats

Un creixement econòmic més ràpid a mesura que les economies tornen a obrir-se i els indicadors de sentiment s’il·luminen

Segons la previsió econòmica provisional de l’estiu del 2021, l’economia a la UE i a la zona de l’euro s’estendrà un 4.8% aquest any i un 4.5% el 2022. En comparació amb la previsió anterior de la primavera, la taxa de creixement per al 2021 és significativament superior a la UE (+0.6 pps) i a la zona de l’euro (+0.5 pps.), mentre que per al 2022 és lleugerament superior a les dues zones (+0.1 pp.). Es preveu que el PIB real torni al seu nivell anterior a la crisi durant l'últim trimestre del 2021, tant a la UE com a la zona de l'euro. Per a la zona de l’euro, és un quart abans del previst a la previsió de primavera.

anunci

S'espera que el creixement es reforci a causa de diversos factors. En primer lloc, l'activitat del primer trimestre de l'any va superar les expectatives. En segon lloc, una estratègia eficaç de contenció de virus i el progrés amb les vacunacions van conduir a la disminució del nombre de noves infeccions i hospitalitzacions, que al seu torn van permetre als estats membres de la UE tornar a obrir les seves economies en el trimestre següent. Aquesta reobertura va beneficiar en particular les empreses del sector serveis. Els resultats de les enquestes optimistes entre consumidors i empreses, així com la mobilitat del seguiment de dades, suggereixen que ja s’està realitzant un fort repunt del consum privat. A més, hi ha evidències d’un renaixement de l’activitat turística intra-comunitària, que hauria de beneficiar-se encara més de l’entrada en aplicació del nou certificat COVID digital de la UE a partir de l’1 de juliol. En conjunt, s’espera que aquests factors superin l’impacte advers de l’escassetat temporal d’input i l’augment dels costos que afecten parts del sector manufacturer.

S'espera que el consum privat i la inversió siguin els principals motors del creixement, recolzats per l'ocupació que s'espera que evolucioni junt amb l'activitat econòmica. Un fort creixement dels principals socis comercials de la UE hauria de beneficiar les exportacions de béns de la UE, mentre que les exportacions de serveis patiran les limitacions restants al turisme internacional.

S'espera que el Fons de recuperació i resiliència contribueixi significativament al creixement. S’espera que la riquesa total generada per l’RRF durant l’horitzó previst sigui aproximadament de l’1.2% del PIB real de la UE per al 2019. La mida esperada del seu impuls de creixement es manté gairebé sense canvis respecte a la previsió anterior, ja que la informació dels plans de recuperació i resiliència presentada oficialment en els darrers mesos confirma àmpliament l’avaluació feta a la primavera.

anunci

Taxes d’inflació lleugerament superiors, però moderades el 2022

La previsió d'inflació per a aquest any i el proper també s'ha revisat a l'alça. S’espera que l’augment dels preus de l’energia i dels productes bàsics, els colls d’ampolla de la producció a causa de les limitacions de capacitat i l’escassetat d’alguns components d’entrada i matèries primeres, així com la forta demanda tant a l’interior com a l’estranger, pressionin a l’alça els preus al consum aquest any. El 2022, aquestes pressions haurien de moderar-se gradualment a mesura que es resolguin les restriccions de producció i convergisquen l’oferta i la demanda.

En conseqüència, es preveu que la inflació a la UE sigui de mitjana un 2.2% aquest any (+0.3 pps. En comparació amb la previsió de primavera) i un 1.6% el 2022 (+0.1 pps). A la zona de l’euro, es preveu que la inflació arribi a una mitjana de l’1.9% el 2021 (+ 0.2 punts percentuals) i de l’1.4% el 2022 (+0.1 punts percentuals). 

Riscos substancials

La incertesa i els riscos que envolten les perspectives de creixement són elevats, però es mantenen en general equilibrats.

Els riscos que suposa l’aparició i la propagació de les variants del virus COVID-19 subratllen la importància d’augmentar el ritme de les campanyes de vacunació. Els riscos econòmics es relacionen en particular amb la resposta de les llars i les empreses als canvis de restriccions.

La inflació pot arribar a ser superior a la prevista, si les restriccions d’oferta són més persistents i les pressions de preus es transmeten als preus de consum amb més força.

Els membres del Col·legi van dir:

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: "L'economia europea torna amb força amb totes les peces adequades. Les nostres economies han estat capaces de tornar a obrir més ràpid del previst gràcies a una estratègia de contenció eficaç i al progrés amb les vacunes. El comerç s’ha mantingut bé i les llars i les empreses també han demostrat ser més adaptables a la vida segons el COVID-19 del que s’esperava. Després de molts mesos de restriccions, la confiança del consumidor i el turisme augmenten, tot i que s’haurà de gestionar amb cura l’amenaça d’una nova variant per fer que els viatges siguin segurs. Aquesta previsió encoratjadora també es deu a que s’han pres les decisions polítiques adequades en el moment adequat i té en compte el gran impuls que el Fons de recuperació i resiliència oferirà a les nostres economies durant els propers mesos. Haurem de vigilar de prop la pujada de la inflació, que es deu, sobretot, a la forta demanda interna i exterior. I, com sempre, hem de tenir en compte les disparitats: alguns estats membres veuran que la seva producció econòmica tornarà als seus nivells anteriors a la crisi abans del tercer trimestre del 2021, un èxit real, però d’altres hauran d’esperar més. Les polítiques de suport han de continuar el temps que calgui i els països han de passar gradualment a enfocaments fiscals més diferenciats. Mentrestant, no hi ha d’haver cap aturada en la cursa per vacunar els europeus, de manera que puguem mantenir a ratlla les variants ”.

El comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, va dir: “L’economia de la UE experimentarà el seu creixement més ràpid en dècades d’aquest any, impulsada per una forta demanda tant a nivell nacional com mundial i per una reobertura més ràpida del que s’esperava dels sectors de serveis des de la primavera. Gràcies també a les restriccions dels primers mesos de l'any que han afectat l'activitat econòmica per sota del previst, estem millorant la previsió de creixement del 2021 en 0.6 punts percentuals. Aquesta és la revisió alcista més alta que hem fet en més de deu anys i està en línia amb la confiança de les empreses que ha assolit un rècord en els últims mesos. Amb l’enlairament del mecanisme de recuperació i resiliència, Europa té una oportunitat única per obrir un nou capítol de creixement més fort, més just i més sostenible. Per mantenir la recuperació en bon camí, és fonamental mantenir el suport de la política el temps que calgui. De manera crucial, hem de redoblar els nostres esforços de vacunació, basant-nos en els impressionants avenços aconseguits en els darrers mesos: la difusió de la variant del Delta recorda clarament que encara no hem sortit de l’ombra de la pandèmia ”.

Fons

Aquesta previsió es basa en un conjunt d’assumpcions tècniques sobre tipus de canvi, tipus d’interès i preus dels productes bàsics amb data límit del 26 de juny. Per a la resta de dades entrants, inclosos els supòsits sobre polítiques governamentals, aquesta previsió té en compte la informació fins al 28 de juny inclòs. Tret que s’anuncien i s’especifiquin de manera creïble noves polítiques amb un detall adequat, les projeccions no assumeixen cap canvi de política.

La Comissió Europea publica cada any dues previsions globals (primavera i tardor) i dues previsions provisionals (hivern i estiu). Les previsions provisionals cobreixen el PIB i la inflació anuals i trimestrals per a l'any actual i següent per a tots els estats membres, així com els agregats de la UE i la zona de l'euro.

La propera previsió econòmica de la Comissió Europea serà la previsió econòmica de la tardor del 2021, que es publicarà el novembre del 2021.

Més informació

Document complet: Previsió econòmica estiu 2021

Seguiu vicepresident Dombrovskis a Twitter: @VDombrovskis

Seguiu el comissari Gentiloni a Twitter: @PaoloGentiloni

Segueix la DG ECFIN a Twitter: @ecfin

Previsió econòmica estiu 2021: recuperació de combustibles de reobertura Anglès (50.824 kB - PDF) Descarregar (50.824 kB - PDF)

pressupost de la UE

L’oficina antifrau de la UE troba un 20% menys de frau el 2020 que el 2019

publicat

on

L'impacte financer del frau detectat contra el pressupost de la UE va continuar disminuint el 2020, segons l'informe anual sobre protecció dels interessos financers de la Unió Europea (informe PIF) aprovat per la Comissió Europea avui (20 de setembre). Les 1,056 irregularitats fraudulentes reportades el 2020 van tenir un impacte financer combinat de 371 milions d’euros, aproximadament un 20% menys que el 2019 i van continuar la disminució constant dels darrers cinc anys. El nombre d'irregularitats no fraudulentes es va mantenir estable, però va disminuir el seu valor un 6%, segons l'informe.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "La resposta sense precedents de la UE a la pandèmia fa que hi hagi més de 2 bilions d'euros disponibles per ajudar els estats membres a recuperar-se de l'impacte del coronavirus. Treballar junts a nivell de la UE i dels estats membres per mantenir aquests diners fora del frau mai ha estat tan important. Treballant mà a mà, tots els diferents components de l’arquitectura antifrau de la UE proporcionen la nostra defensa contra els estafadors: el treball d’investigació i d’anàlisi de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), els poders fiscals de la Fiscalia Europea (EPPO), el paper de coordinació d'Eurojust, la capacitat operativa d'Europol i una estreta cooperació amb i entre les autoritats nacionals ".

Les notícies positives d’avui arriben quan l’Observador de la UE amb seu a Brussel·les va informar que la Comissió Europea ha bloquejat la Fiscalia Europea (EPPO) perquè utilitzi el seu pressupost per contractar el personal especialitzat que necessiten en les àrees de finances i informàtica. Les afirmacions anònimes semblen estar confirmades per l’eurodiputada Monica Hohlmeier (PPE, DE), que és la presidenta de la comissió de control pressupostari del Parlament Europeu.

anunci

Els aspectes destacats dels avenços aconseguits el 2020 i la primera meitat del 2021 inclouen:

• L'inici de les operacions de la Fiscalia Europea

• Una regulació revisada per a l'OLAF, que garanteixi una cooperació eficaç amb l'EPPO i reforça els poders d'investigació

anunci

• Normes més estrictes sobre la condicionalitat de les assignacions pressupostàries de la UE en els casos en què l’incompliment dels principis de l’estat de dret afecti la protecció dels interessos financers de la UE

• Bons avenços en la implementació de l'estratègia antifrau de la Comissió, amb dos terços de les accions previstes implementades i el terç restant en curs

L'informe PIF també ofereix una reflexió sobre els nous riscos i reptes per als interessos financers de la UE que sorgeixen de la crisi del COVID-19, i les eines per combatre'ls. La Comissió i els estats membres no haurien de baixar la protecció contra aquests riscos, conclou l'informe, i continuar treballant dur per millorar tant la prevenció com la detecció del frau.

El 32è informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE publicat avui està disponible al lloc web de l’OLAF.

L’EPPO ja ha registrat 1,700 informes de delinqüència i ha obert 300 investigacions, amb les pèrdues en curs per al pressupost de la UE que el comprova en gairebé 4.5 milions d’euros.

Antecedents:

La UE i els estats membres comparteixen la responsabilitat de protegir els interessos financers de la UE i combatre el frau. Les autoritats dels estats membres gestionen aproximadament tres quartes parts de la despesa de la UE i recapten els recursos propis tradicionals de la UE. La Comissió supervisa aquestes dues àrees, estableix normes i verifica el seu compliment.

En virtut del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea (article 325 (5)), la Comissió ha de produir un informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE (conegut com a informe PIF), que detalli les mesures adoptades a Europa i a nivell nacional per combatre els fraus que afecten el pressupost de la UE. L'informe es basa en la informació comunicada pels estats membres, incloses les dades sobre irregularitats i fraus detectats. L’anàlisi d’aquesta informació permet avaluar quines àrees tenen més risc, de manera que s’orienten millor a l’acció tant a nivell de la UE com nacional.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Seguir llegint

EU

NextGenerationEU: pla de recuperació i resiliència de 93 milions d’euros en línia per a Luxemburg

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui (18 de juny) una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Luxemburg. Es tracta d’un pas important cap a la UE que desemborsarà 93 milions d’euros en subvencions en virtut del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Luxemburg. Donarà suport als esforços de Luxemburg per sortir més fort de la pandèmia COVID-19.

L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla luxemburguès forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per afrontar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: “Avui la Comissió Europea ha decidit donar llum verda al pla de recuperació i resiliència de Luxemburg. El pla posa un gran èmfasi en les mesures que ajudaran a garantir la transició verda, demostrant el compromís de Luxemburg de crear un futur més sostenible. Estic orgullós que NextGenerationEU tingui un paper important en el suport a aquests esforços ".

anunci

La Comissió va avaluar el pla de Luxemburg basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'avaluació de la Comissió va considerar en particular si les inversions i reformes establertes en el pla de Luxemburg donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social.

Assegurar la transició verda i digital de Luxemburg  

L'avaluació de la Comissió mostra que el pla de Luxemburg destina el 61% de la despesa total a mesures que donin suport als objectius climàtics. Això inclou mesures per subministrar energia renovable a un projecte de districte d’habitatges a Neischmelz, un esquema de suport per al desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i l’esquema “Naturpakt” que anima els municipis a protegir el medi natural i la biodiversitat.

anunci

La Comissió considera que el pla de Luxemburg destina el 32% de la despesa total a mesures que donin suport a la transició digital. Això inclou inversions en la digitalització de serveis i procediments públics; digitalització de projectes per a la salut, com ara una solució en línia per a controls sanitaris remots; i l'establiment d'un laboratori per provar connexions de comunicació ultra segures basades en tecnologia quàntica. A més, les inversions en programes de formació específics proporcionaran habilitats digitals als sol·licitants d’ocupació i als treballadors de programes de treball de curta durada.

Reforçar la resiliència econòmica i social de Luxemburg

La Comissió considera que s’espera que el pla de Luxemburg contribueixi a abordar eficaçment tot o un subconjunt significatiu de reptes identificats a les recomanacions específiques per país (RSC). Concretament, contribueix a abordar les RSC de les polítiques del mercat laboral mitjançant la resolució de desajustos de competències i la millora de l’ocupabilitat dels treballadors de més edat. També contribueix a augmentar la capacitat de recuperació del sistema sanitari, augmentant l'habitatge disponible, les transicions ecològiques i digitals i l'aplicació del marc contra el blanqueig de diners.

El pla representa una resposta completa i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social de Luxemburg, contribuint així de manera adequada als sis pilars del Reglament FPR.

Donar suport a projectes d’inversió i reforma estrella

El pla de Luxemburg proposa projectes en cinc àrees emblemàtiques europees. Es tracta de projectes d’inversió específics que tracten qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a les transicions ecològiques i digitals. Per exemple, Luxemburg ha proposat mesures destinades a augmentar l'eficàcia i l'eficiència del servei de l'administració pública mitjançant una digitalització millorada.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: "Enhorabona a Luxemburg per dissenyar un pla de recuperació el focus en les transicions ecològiques i digitals va molt més enllà dels requisits mínims. Això contribuirà significativament a la recuperació de Luxemburg de la crisi, prometent un futur més brillant per als seus joves invertint en programes de competències digitals, formació per a persones que busquen feina i aturats, així com augmentar l’oferta d’habitatge assequible i sostenible. Aquestes inversions faran que l’economia de Luxemburg s’adapti a la propera generació. També és bo veure els plans de Luxemburg per invertir en energies renovables i digitalitzar encara més els seus serveis públics, ambdues àrees amb un potencial de creixement econòmic sòlid ".

L’avaluació també constata que cap de les mesures incloses al pla perjudica significativament el medi ambient, d’acord amb els requisits establerts al Reglament FPR.

Els sistemes de control establerts per Luxemburg es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Tot i que la seva contribució financera és relativament limitada en mida, el pla de recuperació i resiliència de Luxemburg està previst que aporti millores reals en diverses àrees. Particularment positiu és el fort enfocament a donar suport a la transició climàtica del Gran Ducat, amb mesures importants per afavorir l’ús de vehicles elèctrics i augmentar l’eficiència energètica als edificis. Els ciutadans també es beneficiaran de l’impuls per impulsar els serveis públics digitals i proporcionar un habitatge més assequible. Finalment, accepto amb satisfacció el fet que el pla inclogui mesures significatives per reforçar encara més el marc contra el blanqueig de diners i la seva aplicació ".

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió d’execució del Consell per proporcionar subvencions de 93 milions d’euros a Luxemburg en virtut de la RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió.

L’aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 12 milions d’euros a Luxemburg en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Luxemburg.

La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats a la decisió d'execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes. 

Més informació

Preguntes i respostes: la Comissió Europea dóna suport al pla de recuperació i resiliència de 93 milions d'euros de Luxemburg

Instal·lació de recuperació i resiliència: preguntes i respostes

Full informatiu sobre el pla de recuperació i resiliència de Luxemburg

Proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència a Luxemburg

Annex a la proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència de Luxemburg

Document de treball del personal que acompanya la proposta de decisió d'execució del Consell

Instal·lació de recuperació i resiliència

Regulació de la instal·lació de recuperació i resiliència

Seguir llegint

Dinamarca

NextGenerationEU: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència de 1.5 milions d’euros de Dinamarca

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui (17 de juny) una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Dinamarca. Aquest és un pas important que prepara el camí perquè la UE pugui desemborsar 1.5 milions d’euros en subvencions en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR) durant el període 2021-2026. Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Dinamarca. Tindrà un paper important a l'hora de permetre a Dinamarca sortir més fort de la pandèmia COVID-19. L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla danès forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per afrontar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La Comissió va avaluar el pla de Dinamarca basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes establertes en el pla de Dinamarca donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social. Garantir les transicions ecològiques i digitals de Dinamarca L'avaluació de la Comissió sobre el pla de Dinamarca constata que destina el 59% de la despesa total en mesures que donin suport als objectius climàtics. Aquestes mesures inclouen reformes fiscals, eficiència energètica, transport sostenible i iniciatives del sector agrícola. Tots tenen com a objectiu modernitzar l’economia danesa, crear llocs de treball i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com reforçar la protecció del medi ambient i protegir la biodiversitat.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: "El pla de recuperació danès proporciona un full de ruta complet per a una recuperació actualitzada, amb un fort enfocament en la transició verda. Més de la meitat del finançament total es dedica a objectius ecològics, com ara un transport net i una reforma fiscal verda que contribueixi a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Donem la benvinguda a l’ambició de protegir l’economia a través del futur, donant suport al desplegament d’Internet d’alta velocitat a les zones rurals i digitalitzant l’administració pública, les empreses grans i petites i el sector sanitari. La implementació de les reformes i inversions incloses en el pla ajudarà a accelerar la transició de Dinamarca cap a una economia de nova generació ".

anunci

L'avaluació de la Comissió sobre el pla de Dinamarca constata que dedica el 25% de la despesa total a la transició digital. Les mesures per donar suport a la transició digital de Dinamarca inclouen el desenvolupament d’una nova estratègia digital nacional, un major ús de la telemedicina, el desplegament de la banda ampla a les zones menys poblades del país i el foment d’inversions empresarials digitals. Reforç de la resiliència econòmica i social de Dinamarca L'avaluació de la Comissió considera que el pla de Dinamarca inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment tot o un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials esbossats a les recomanacions específiques per país dirigides a Dinamarca per el Consell al semestre europeu el 2019 i el 2020. Inclou mesures per anticipar les inversions privades, donar suport a la transició doble (verda i digital) i fomentar la investigació i el desenvolupament.

El pla representa una resposta integral i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social de Dinamarca, contribuint així de manera adequada als sis pilars del Reglament FPR. Donar suport a projectes d'inversió i reforma insígnia El pla de Dinamarca proposa projectes en diverses zones insígnies europees. Es tracta de projectes d'inversió específics que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició doble. Per exemple, Dinamarca proporcionarà 143 milions d’euros per fomentar l’eficiència energètica per a les llars i la indústria, així com mitjançant la renovació energètica d’edificis públics. L’avaluació també constata que cap de les mesures incloses en el pla perjudica significativament el medi ambient, d’acord amb els requisits establerts al Reglament RRF. Els sistemes de control establerts per Dinamarca es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió.

El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons. La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Avui la Comissió Europea ha decidit donar llum verda al pla de recuperació i resiliència de Dinamarca de 1.5 milions d'euros. Dinamarca ja és capdavantera en les transicions verdes i digitals. En centrar-se en reformes i inversions que accelerin encara més la transició verda, Dinamarca és un exemple potent. El vostre pla demostra que Dinamarca mira el futur amb ambició i confiança ".

anunci

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "El pla de recuperació i resiliència de Dinamarca proporcionarà suport europeu per avançar en la seva ambiciosa transició verda, una àrea en què el país ja és pioner. Aquesta és la prioritat adequada per a Dinamarca. Tenint en compte també les nombroses mesures del pla per avançar en la transició digital, estic molt segur que NextGenerationEU oferirà avantatges reals al poble danès en els propers anys ".

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió d’execució del Consell per dotar d’1.5 milions d’euros en subvencions a Dinamarca en virtut de l’RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió. L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 200 milions d'euros a Dinamarca en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Dinamarca. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats a la Decisió d’execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències