Connecteu-vos amb nosaltres

política

Macron destaca les prioritats de la presidència francesa de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

El president francès, Emmanuel Macron, va exposar les prioritats per als propers sis mesos. Macron es centrarà en victòries clares que demostrin que la Unió Europea serveix als interessos francesos d'una manera que magnifica, en lloc de disminuir, la sobirania. Com a candidat més euròfil a les properes eleccions presidencials, aquest serà part del seu cas per a un segon mandat. 

Va destacar l'ocupació, un salari mínim europeu i les qüestions de gènere com a punts clau per a la futura legislació. Macron va parlar de la millora de les condicions laborals i salarials dels europeus. També va parlar de donar més drets a les persones que treballen a través de plataformes laborals digitals, com Uber i Deliveroo, un procés que es va iniciar a finals de l'any passat i que es coneix habitualment com la "economia del concert". 

Va destacar els problemes dels drets de les dones com a focus de l'administració. Va advocar per afegir el dret a l'avortament a la Carta Europea dels Drets Fonamentals, una visió controvertida, que abans s'havia vist com una qüestió dels governs nacionals. Els problemes de la igualtat salarial entre homes i dones, així com una representació corporativa més igualitària, també es van plantejar com a preocupacions urgents per als propers mesos. 

Altres qüestions d'importància inclouen reptes relacionats amb el clima, un tipus impositiu mínim global, passos addicionals cap a la unió bancària, la integració digital i la seguretat. Ha assenyalat que Europa ha de ser capaç de defensar les seves fronteres i promoure l'estabilitat, independentment d'altres factors internacionals, un tema que s'ha fet cada cop més evident amb les amenaces de Rússia. 

"La Presidència francesa serà aquella que promogui els valors que són els nostres", va dir Macron al Parlament Europeu a Estrasburg. "Estem descobrint de nou com es pot fer fràgil l'estat de dret i la democràcia... Però sóc aquí per explicar-vos com els últims mesos ha demostrat la gestió de la pandèmia per part de les democràcies... ha donat lloc a decisions que s'han pres que han protegit les nostres vides."

Comparteix aquest article:

Tendències