Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

L'Agència d'Asil de la Unió Europea comença a treballar

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea va establir l'Agència d'Asil de la Unió Europea (EUAA) el 19 de gener. Si bé la transició a una nova oficina es va acordar el juny de l'any passat, l'inici oficial del programa va ser dimecres. 

"L'EUAA és una agència única, amb les eines i la capacitat per donar suport als Estats membres i a la mateixa Unió per millorar de manera tangible l'aplicació de l'únic sistema multinacional d'asil del món", va dir Nina Gregory, directora executiva de l'EUAA. 

La nova agència pretén millorar les pràctiques de l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) per donar un millor suport als països de la UE en aquest àmbit. La Comissió Europea ja ha promès 172 milions d'euros per a un pressupost per al 2022. 

L'agència comença l'any amb operacions a vuit països de la UE. Aquestes operacions milloren els procediments de l'EASO, ja que permeten un desplegament més ràpid del personal a zones crítiques, així com un major èmfasi en la protecció dels drets humans dels refugiats. L'EUAA també té una major capacitat per treballar amb països no membres de la UE per donar suport a la cooperació internacional en temps de crisi. 

El logotip de la nova agència. El logotip simbolitza la protecció que ofereix Europa a través de la forma en què la part blava més gran s'arqueja sobre el quadrat groc (Web de l'EUAA).

Comparteix aquest article:

Tendències