Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

És el moment: l'estatus de candidat a la UE reforçarà Ucraïna i Europa - Metsola

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu (A la foto) va fer declaracions al Consell Europeu dels dies 23 i 24 de juny de 2022, Brussel·les.

Aquests mesos no han estat fàcils. Estem davant d'una Rússia agressiva que ha trencat les regles del joc. Cada estat, cada líder, està sota una pressió sense precedents amb:

  • Inflació a nivells inèdits;
  • una crisi energètica que suposa una disminució de l'oferta i un augment dels costos
  • l'escassetat d'aliments significa una possibilitat real de fam mundial;
  • l'impacte social sobre els més vulnerables de les nostres societats, que acaba de sortir d'una pandèmia de dos anys, es fa cada dia més greu;
  • mercats fluctuants que alimenten la incertesa, i;
  • La desinformació russa empenyent el populisme, el nacionalisme i l'aïllacionisme.

Aquest és un moment on hem de romandre junts. És un moment que no vam triar, però que no ens queda més remei que conèixer-nos.

Sé que no hi ha respostes fàcils ni decisions fàcils, tranquils que n'hi ha d'equivocades, que hem d'evitar.

I hauria estat una decisió històricament equivocada no concedir avui l'estatus de candidat a Ucraïna i Moldàvia, o donar una perspectiva clara a Geòrgia.

Estat de candidat

És una decisió que està justificada, que és necessària, que és possible i que em complau veure consens al voltant d'aquesta taula. Avui és històric!

anunci

L'adhesió a la UE no arribarà de la nit al dia, sempre hem estat honestos al respecte, però la condició de candidat significarà un impuls per a una agenda de reformes sense precedents, suposarà l'accés als programes i, sobretot, significarà que l'esperança dels que pateixen a Ucraïna, dels preocupats a Moldàvia, es traduirà en un progrés tangible. I hem de tenir clar que això no és només un acte simbòlic, això enfortirà la UE i enfortirà Ucraïna i Moldàvia. Mostrarà al nostre poble, així com al seu, que els nostres valors importen més que la retòrica. Aquesta esperança pot significar resultats. I altres països que esperen, els dels Balcans occidentals, també han de veure que l'esperança condueixi als resultats. És l'hora.

Fatiga de guerra

També seria equivocat suposar que l'opinió pública continuarà impulsant les nostres accions en suport d'Ucraïna o subestimar l'abast de la influència russa. Hem de reconèixer que s'instal·la la fatiga impulsada per la inflació, que estem veient molts casos en què la resiliència dels nostres ciutadans a l'impacte social i econòmic està minvant i hem de retrocedir amb més força. Hem de contrarestar la narrativa del Kremlin no alimentar les pors que propaga.

No és el Green Deal que fa pujar els preus o que fa que la inflació se situï prop del 20% en alguns casos. No són les nostres sancions les que afecten el poder adquisitiu. És perquè el Kremlin vol més influència. És perquè volen la comoditat dels Estats vassalls. És perquè pensen que la democràcia és un concepte fràgil i que debilita els Estats. Sabem que és cert el contrari.

Clima i energia

Seria una decisió equivocada retrocedir en els nostres objectius climàtics a mitjà i llarg termini. Hem d'alliberar-nos de l'energia russa, acabar amb les illes energètiques europees i assegurar la nostra independència energètica: què és l'autonomia estratègica sense ella? - Igualment, no podem rebutjar una promesa que vam fer a una generació. Es tracta de seguretat i també de medi ambient. Per tant, la meva crida és garantir que les mesures immediates a curt termini no esdevinguin la nova normalitat a mitjà termini.

Inflació, impacte social i econòmic

Seria una decisió equivocada descartar les preocupacions sobre l'augment dels costos i la inflació com un fenomen passatger o suposar que no empitjorarà. En molts estats encara no hem arribat al cim. Necessitem un enfocament ferm, clar i unit que mostri que estem tots junts en això. No hi ha una solució d'un sol estat per a l'impacte social i econòmic que estem enfrontant. No hauria de sortir res de la taula.

Sancions i ajut a Ucraïna

Paral·lelament, hem d'accelerar el lliurament d'ajuda militar, humanitària i financera a Ucraïna. I hem d'avançar en les sancions.

Les sancions són una eina útil si s'apliquen correctament, i aquí hem de començar el següent paquet, calia tancar llacunes d'ampliació. I això is necessari, perquè Rússia ens aposta per parpellejar primer. Aposten perquè la pressió que alimenten dins de les nostres societats trencarà la nostra unitat i podran tornar al futur de les cortines de ferro i les esferes d'influència. De "nosaltres" versus "ells", de "poder és correcte". Europa ha arribat massa lluny per permetre que això passi ara, i la pressió també creix sobre Rússia.

La seguretat alimentària

Hem de frenar la falsa i cínica propaganda russa que culpa de la crisi de seguretat alimentària imminent a les accions d'Ucraïna o a les sancions de la UE. La culpa és directament de l'agressor.

Aquí, permeteu-me elogiar els esforços de la Comissió i dels estats membres pel que fa a la iniciativa de Carrers Solidaris. Hauríem d'augmentar-los i abordar els colls d'ampolla logístics.

Migració

Estem de cara a l'Est però no podem subestimar l'impacte que aquesta guerra produirà també al nostre barri del sud. Hem d'estar preparats per ajudar i no ens poden sorprendre quan els fluxos migratoris tornen a repuntar. Em preocupa que aviat ens trobarem davant d'una situació que és totalment previsible i que, tanmateix, ens tornarà a trobar del tot sense estar preparats. Hi ha opcions sobre la taula que ens podrien ajudar en aquesta realitat d'omnicrisi, amb persones vulnerables utilitzades com a peons en jocs geopolítics.

Futur d'Europa

Sobre el futur d'Europa: hem de ser ambiciosos. Podem millorar la capacitat de la Unió per actuar en àmbits vitals com la salut, l'energia, la defensa i els valors fonamentals. El Parlament està disposat a actuar com ho demostren les nostres dues resolucions. No han de ser ignorats. El següent pas natural és tenir una convenció. Sé que alguns aquí són reticents, però així és com podem mantenir la conversa sobre el nostre projecte de la UE. Hem d'estar preparats per veure com operem i veure on podem fer-ho millor.

El Parlament Europeu està preparat per afrontar els nostres reptes. I està disposat a fer-ho conjuntament amb les Institucions i els estats membres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències