Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

Pressupost de la UE 2022: llocs de treball, llocs de treball per a una forta recuperació

publicat

on

Avui (8 de juny), la Comissió Europea presenta el projecte de pressupost de la UE 2022 al Comitè de Pressupostos dels eurodiputats, iniciant així formalment el procediment pressupostari anual.

“El proper pressupost anual de la UE ha de ser un pressupost de recuperació en tots els seus aspectes. Recuperació adequada per a totes les regions, tots els sectors i totes les generacions. Això vol dir prioritzar els més afectats per la crisi econòmica, com ara les petites i mitjanes empreses i les generacions joves. Hem de mantenir Europa competitiva al mercat mundial, amb un enfocament en els llocs de treball i amb fortes inversions en el sector digital, l’economia verda i la infraestructura segura. Per aquest motiu, ens esforçarem per reforçar la proposta de la Comissió amb tots els mitjans pressupostaris disponibles perquè el 2022 pugui ser un punt d'inflexió en la recuperació ", va dir el diputat europeu europeu Karlo Ressler, relator i negociador del Parlament Europeu sobre els pressupostos de la UE per al 2022.

“El pressupost de la UE 2022 té els recursos financers necessaris per promoure el creixement, la competitivitat i, per tant, tenir més i millors llocs de treball a la UE. El pressupost de la UE 2022 és exigent i és crucial per a la recuperació europea. El 2022, tots els fons i programes del pressupost europeu 2021/2027 a llarg termini i dels plans nacionals de recuperació hauran d’executar-se simultàniament. A més, els estats membres també hauran d’utilitzar els fons encara disponibles dels pressupostos de la UE 2014/2020 a llarg termini que encara estan disponibles fins al 2023 ”, va explicar el diputat europeu José Manuel Fernandes, portaveu dels pressupostos del grup PPE.

pressupost de la UE

NextGenerationEU llança la seva estratègia per recaptar 800 milions d’euros

publicat

on

Johannes Hahn, comissari responsable de pressupostos i administració

La Comissió (14 d'abril) va llançar la seva estratègia d'endeutament per recaptar 800 milions d'euros per a l'instrument de recuperació temporal NextGenerationEU. Els fons se centraran en el finançament ecològic i digital. Funcionarà de manera similar a un fons sobirà de riquesa i mantindrà els costos dels préstecs baixos per als estats membres de la UE. 

"NextGenerationEU és un canvi de joc per als mercats de capitals europeus"

El fons probablement atraurà inversors a Europa i enfortirà el paper internacional de l’euro. 

Johannes Hahn, comissari responsable de Pressupost i Administració, va dir: “NextGenerationEU és un canvi de jocs per als mercats de capitals europeus. L’estratègia de finançament operacionalitzarà l’endeutament de NextGenerationEU, de manera que disposarem de totes les eines necessàries per iniciar la recuperació econòmica i social i promoure el nostre creixement ecològic, digital i resistent. El missatge és clar: tan aviat com la Comissió hagi estat habilitada legalment per demanar préstecs, estem preparats per començar! ”

Endeutament per finançar la recuperació

NextGenerationEU, al centre de la resposta de la UE a la pandèmia de coronavirus, es finançarà amb préstecs als mercats de capitals. D’aquí a finals del 800 recaptarem fins a uns 2026 milions d’euros. Tots els préstecs es retornaran el 2058.

Estratègia de finançament diversificada: una instantània

Una estratègia de finançament diversificada combina l'ús de diferents instruments de finançament i tècniques de finançament amb una comunicació oberta i transparent als participants del mercat.

L’estratègia de finançament diversificat ajudarà la Comissió a assolir dos objectius principals: atendre les grans necessitats de finançament de NextGenerationEU i obtenir el baix cost desitjat i el risc d’execució baix en interès de tots els estats membres i els seus ciutadans.

Seguir llegint

pressupost de la UE

Els eurodiputats disposats a portar la Comissió als tribunals per no protegir el pressupost de la UE

publicat

on

El Parlament està disposat a emprendre accions legals en cas que la Comissió retardi l'aplicació del mecanisme de condicionalitat de l'Estat de dret del pressupost, sessió plenària  CONT  LIBE.

En una resolució adoptada dijous (25 de març) per 529 vots a favor, 148 en contra i 10 abstencions, els eurodiputats recorden que el fet que els estats membres no respectin l’estat de dret pot afectar la integritat del pressupost de la UE. Adverteixen la Comissió Europea que si incompleix les seves obligacions en virtut del reglament de condicionalitat legalment vinculant i no pren totes les mesures adequades per defensar els interessos financers de la UE i valors, El Parlament "considerarà que això constitueix un fracàs en l'actuació" i portarà la Comissió a disposició judicial Article 265 TFUE.

Els eurodiputats insisteixen en l'existent normes s'ha d'aplicar l'estat de dret i "no pot estar subjecte a l'adopció de directrius", una mesura que la Comissió està preparant actualment. Si la Comissió considera necessàries aquestes directrius, la resolució d'avui sol·licita que estiguin llestes abans de l'1 de juny de 2021 i que es consulti el Parlament abans de la seva adopció. Els eurodiputats reiteren la importància d’aplicar el mecanisme de l’Estat de Dret sense demora, sobretot per les seves implicacions potencials per al proper desemborsament de la NextGenerationEU fons de recuperació.

Fons

La resolució votada avui pels eurodiputats és la conclusió de la debat celebrada a la sessió plenària anterior, on els eurodiputats van recordar a la Comissió que el mecanisme de condicionalitat de l’estat de dret ja està en vigor des de l’1 de gener de 2021.

Gairebé tots els oradors d'aquest debat van reiterar que el Reglament és jurídicament vinculant, independentment de la posició adoptada pel Consell Europeu, que no té cap efecte legal, i malgrat les accions legals en curs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que no tenen cap efecte suspensiu. El mecanisme de condicionalitat de l’estat de dret és una nova eina dissenyada per protegir els fons de la UE de l’ús indegut que fan els governs de la UE que no han respectat el principi de l’estat de dret.

Més informació 

Seguir llegint

pressupost de la UE

Estat de dret: els eurodiputats adverteixen la Comissió que activi el mecanisme pressupostari sense més demora

publicat

on

Els eurodiputats van destacar que el Parlament utilitzarà tots els mitjans al seu abast si la Comissió no compleix les seves obligacions en utilitzar el nou mecanisme de protecció pressupostària. sessió plenària  LIBE

En un debat plenari d'avui (11 de març), els eurodiputats van preguntar al comissari Hahn per què la Comissió encara no ha utilitzat el mecanisme per protegir el pressupost de la UE de deficiències generalitzades pel que fa a l'estat de dret. Destacant que les noves regles va entrar en vigor l’1 de gener, gairebé tots els altaveus va reiterar que les disposicions sobre el mecanisme són jurídicament vinculants, en contrast amb el Conclusions del Consell Europeu al respecte, que no tenen cap efecte legal. Diversos ponents van destacar que l'ús del mecanisme és necessari per complir les promeses de la UE i complir les expectatives dels ciutadans, per evitar perdre credibilitat. En una nota similar, alguns eurodiputats es van referir a la necessitat de protegir els beneficiaris reals del finançament de la UE (com ara estudiants i la societat civil) i van demanar claredat sobre l'estat de la plataforma digital de la Comissió dedicada a aquest fi.

Molts eurodiputats van reaccionar fermament a la declaració del comissari Hahn segons la qual s’ha de finalitzar el treball sobre les directrius per al nou mecanisme abans d’activar el mecanisme i que cal tenir en compte la sentència del TJUE (que s’espera al maig), si escau. Destacant una sèrie de qüestions de llarga data i el deteriorament continu de la situació en alguns països, inclosos Hongria i Polònia, van demanar mesures immediates per evitar danys addicionals al pressupost i als valors de la UE. Alguns també van assenyalar l'obligació de la Comissió d'actuar com a òrgan políticament independent i el seu paper de guardià dels tractats.

En canvi, uns quants ponents van denunciar el debat i el propi mecanisme com a motius polítics, i alguns van demanar que es respectessin les conclusions del Consell.

Podeu posar-vos al dia amb el debat aquí.

Propers passos

El Parlament votarà un projecte de resolució sobre aquest tema durant la sessió plenària del març II, prevista del 24 al 25 de març.

Fons

D'acord amb el normes aprovades el desembre de 2020, la Comissió, després d’establir que s’ha produït un incompliment, proposarà que s’iniciï el mecanisme de condicionalitat contra un govern de la UE i, posteriorment, retallar o congelar els pagaments a aquest estat membre del pressupost de la UE. El Consell tindrà un mes per votar les mesures proposades (o tres mesos en casos excepcionals), per majoria qualificada.

Més informació 

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències