Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

Els eurodiputats voten per incloure mesures energètiques als plans nacionals de recuperació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El text es va aprovar al ple amb 471 vots a favor, 90 en contra i 53 abstencions dijous. Afirma que qualsevol país de la UE que presenti una modificació pla de resiliència i recuperació després de l'entrada en vigor d'aquesta proposta s'haurà d'incloure mesures per conservar l'energia, produir netes i diversificar les fonts d'energia, d'acord amb la UE. REPowerEU pla.

Incrementar la independència i combatre la pobresa energètica

Els eurodiputats van modificar la proposta original de la Comissió per millorar l'orientació dels capítols de REPowerEU, que pretenien reduir la vulnerabilitat energètica de la UE. Les noves normes s'aplicaran a les mesures que comencin el 20 de febrer de 2022.

Els capítols de RePowerEU inclouen mesures que prioritzaran les inversions en la reducció de la pobresa energètica per a les llars vulnerables, les petites i mitjanes empreses (PIME) i les microempreses.

Finançament

Els diputats voldrien que la Comissió obtingués 20 milions d'euros addicionals en subvencions. Això serà d'una subhasta anterior de drets d'emissió nacionals, sota el Sistema de comerç d'emissions d'UE. Substituirà les quotes de la UE Reserva de l'estabilitat del mercat. Els diputats també demanen a la Comissió que identifiqui fonts de finançament addicionals per complementar el finançament de les activitats de REPowerEU, com ara la flexibilitat per utilitzar els fons no gastats del cicle pressupostari 2014-2020.

Aquestes subvencions es repartirien entre els estats membres tenint en compte la seva taxa de dependència energètica, l'augment dels costos relacionats amb l'energia per a les llars i la part de l'ús brut d'energia interior dels combustibles fòssils.

anunci

Quan implementen noves mesures, els estats membres han de tenir en compte la contribució de les autoritats regionals, les ONG i els interlocutors socials.

Mesures transfrontereres i clima

Els eurodiputats demanen als països de la UE que assegurin que almenys el 35% de la despesa del capítol de REPowerEU es dediqui a mesures que tinguin dimensions o efectes multinacionals, fins i tot si les porta a terme un membre de la UE, tret que la Comissió concedeixi una excepció especial.

Van acordar que el principi de no causar danys significatius s'ha d'aplicar als capítols REPowerEU tret que es compleixin determinades condicions. Això només s'aplica a les mesures que estaran en vigor el 31 de desembre de 2024.

Parlament Europeu President Roberta Metsola va dir: "La votació d'avui ens demostra que estem disposats a utilitzar cada euro dels nostres fons de la UE per ajudar els estats membres a fer front a la crisi energètica".

Siegfried Muresan, coponente, va afirmar: "Els costos energètics han augmentat considerablement, cosa que és increïblement perjudicial per als ciutadans més vulnerables. Aquesta crisi és una de les principals raons per les quals la independència i la seguretat energètiques són tan importants. Aquest objectiu s'aconseguirà amb el pla "REPowerEU". La posició del Parlament és clara: volem deixar de dependre dels combustibles fòssils russos i, en canvi, invertir en energies renovables i altres fonts d'energia. El Parlament insisteix que els projectes tenen un valor afegit real de la UE, com ara els transfronterers.

Eider GARDIAZABAL ROBIAL (S&D.ES), co-ponent va dir: "Per ajudar els ciutadans després de la pandèmia vam enviar un senyal clar amb el finançament de NextGenerationEU. Just quan pensàvem que s'havia acabat, Putin va envair Ucraïna, provocant una crisi geopolítica i humanitària, així com un crisi energètica, alimentària i inflacionària, a la qual teníem diferents eines. REPowerEU és un d'aquests instruments. El nostre informe va millorar la proposta de la Comissió reforçant la lluita contra la pobresa energètica i donant suport a les llars més vulnerables, augmentant el paper de les autoritats locals i reforçant "No Principi de dany significatiu" per protegir el medi ambient.

Dragos PISLARU, El coponent va dir: "Avui estem donant als nostres ciutadans les eines per fer front a aquest hivern. Amb projectes que reduiran la nostra dependència dels combustibles fòssils russos. Per fer el nostre continent més sostenible i més verd per a les generacions futures, estem invertint en ell. Vam crear el Fons de Recuperació i Resiliència fa dos anys, guiats pel principi de solidaritat. Ara ens col·laborem amb REPowerEU per ajudar els governs a millorar els seus plans de recuperació mitjançant més eficiència energètica, pobresa energètica i recursos d'energia verda.

Propers passos

La votació del ple és el mandat de negociació per a futures converses amb els països de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències