Connecteu-vos amb nosaltres

Presidència de la UE

El president von der Leyen a la roda de premsa conjunta amb el president Macron sobre la presentació del programa d'activitats de la Presidència francesa del Consell de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

"Moltes gràcies President, estimat Emmanuel, estic encantat d'estar aquí amb el Col·legi de Comissaris per marcar l'inici de la Presidència francesa del Consell. França assumeix aquesta preuada responsabilitat en circumstàncies molt particulars: la situació de salut pública amb Pel que fa a la COVID-19 encara és preocupant, però, estem prenent mesures enèrgiques en l'àmbit de la vacunació. Això ens ha permès vacunar gairebé el 70% de tota la població i gairebé el 80% dels adults d'Europa. No només hem subministrat als europeus 1.2 milions de dosis de vacunes, però paral·lelament, també hem exportat 1.5 milions de dosis de vacunes a més de 150 països. A més, estem donant suport massiu a l'economia, en particular amb 800 milions d'euros en el marc del programa de recuperació NextGenerationEU.

"No obstant això, això no vol dir que s'oblidin altres problemes. Per exemple, com de fet vostè ha dit, president, hi ha tensions considerables a la nostra porta, com ho demostra la pressió militar de Rússia sobre Ucraïna i la seva intimidació a Moldàvia. Estic encantat, per tant , que un país amb el pes polític i l'experiència de França està assumint la Presidència del Consell en un moment tan delicat. La veu de França ressona a tot arreu. I Europa és estimada per França.

"Hi ha alguns expedients importants a la nostra agenda. Primer, és clar, sobre el clima. La Comissió ha presentat propostes detallades i ambicioses per assolir el nostre objectiu de reducció del 55% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle l'any 2030. Volem aconseguir-ho d'una manera una manera econòmicament eficient i socialment justa. Sé la importància d'aquest equilibri per a vostè, president, i compartim plenament aquesta ambició. Per tant, comptem amb la Presidència francesa per tirar endavant aquestes propostes.

"En segon lloc, la transició digital. La nostra ambició comuna és fer d'Europa una veritable potència digital al món, estructurada d'acord amb les nostres normes i valors. L'any passat vam presentar propostes ambicioses, els nostres mercats digitals i la nostra legislació de serveis, per tal de fomentar la innovació. , al mateix temps que les grans plataformes assumeixen la seva responsabilitat democràtica.Espero i estic segur que la Presidència francesa avançarà ràpidament en aquestes qüestions perquè, com sabem, són el centre de les preocupacions dels ciutadans europeus.

"En termes més generals i com vostè ha dit, hem de continuar reforçant el nostre model econòmic, el d'una economia competitiva i social. Estem treballant en un nou model de creixement europeu, modelat de manera natural pel Green Deal, l'Agenda Digital i Resiliència, en l'esperit de NextGenerationEU. Es basa en l'excel·lència, la sostenibilitat i la indústria europea competitiva. Estic encantat de veure que les nostres prioritats convergeixen també en aquest àmbit, per exemple la nostra iniciativa per desenvolupar un sector competitiu de l'hidrogen per assolir els objectius de la UE. Green Deal.

"Per últim, per a aquest nou model de creixement, m'agradaria esmentar la proposta presentada per la Comissió fa tres setmanes sobre la fiscalitat de les multinacionals. La Unió Europea és una de les primeres a implementar aquesta reforma històrica del tipus impositiu mínim, tal com s'ha acordat. de l'OCDE i del G20. Espero que arribem ràpidament a un acord durant la Presidència francesa perquè aquesta reforma és necessària per garantir un creixement global just.

"Un altre tema important és la gestió de les fronteres i l'enfortiment de l'espai Schengen, el nostre espai de lliure circulació. Aquest àmbit és el cor del projecte europeu, però s'ha debilitat per diverses crisis. Per això volem restaurar, preservar i reforçar l'obertura de les fronteres interiors de la Unió Europea.Per això, al desembre vam presentar propostes de reformes en aquest sentit.I espero que la Presidència francesa pugui donar l'impuls necessari per avançar en aquesta qüestió.Per descomptat. , això també implica reforçar la gestió de les fronteres exteriors, lluitar contra les xarxes de contraban i treballar amb els països d'origen i de trànsit, per això també vull veure un avançament ràpid del nostre Pacte per a les Migracions i l'Asil, que precisament ofereix un enfocament tan integral.

anunci

"En segon lloc, estem d'acord que cal una autèntica Unió de Defensa. Una Unió de Defensa que ens prepari per a noves amenaces en el futur. Per exemple, el proper atac híbrid, sigui d'on vingui. Així que posem-nos d'acord en el nostre prioritats utilitzant la nostra brúixola estratègica, que és una mena de Llibre blanc sobre defensa. Estic encantat que la Presidència francesa s'hagi compromès amb aquesta qüestió. Tinc moltes expectatives de la discussió sobre aquest tema a la Cimera de març. Crec que és alta hora que l'Europa de la defensa avanci.

"Finalment, m'agradaria parlar de les nostres relacions amb Àfrica. Per descomptat, en el context de la pandèmia de la COVID-19, hem d'intensificar el nostre suport a aquest continent, tant pel que fa a vacunes com a les conseqüències econòmiques. Però més enllà d'aquesta crisi, l'Àfrica és òbviament un soci clau per al futur del nostre continent perquè és un espai geopolític, econòmic i demogràfic que serà essencial en el món de demà. Per tant, estic desitjant debatre maneres d'aprofundir la nostra associació a la Unió Europea. i Cimera d'Àfrica a Brussel·les al febrer.

"Aquest és un esquema d'una agenda ambiciosa per als propers sis mesos. President, pot comptar amb el compromís de la Comissió. I moltes gràcies per tenir-nos aquí".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències