Connecteu-vos amb nosaltres

ciutadania europea

L'enquesta de l'Eurobaròmetre mostra el suport a una UE més forta amb una política de defensa comuna

COMPARTIR:

publicat

on


L'últim Eurobaròmetre estàndard publicat avui mostra que els europeus volen veure la UE més forta i independent, especialment davant dels reptes globals actuals, mentre creixen optimisme sobre el futur.

Expectatives per a una UE més forta, més independent i resilient

Més de tres quartes parts dels europeus (77%) estan a favor d'una política de defensa i seguretat comuna entre els països de la UE, mentre que més de set de cada deu ciutadans de la UE (71%) estan d'acord que la UE ha de reforçar la seva capacitat per produir equipament militar. Al mateix temps, gairebé set de cada deu ciutadans de la UE (69%) estan a favor d'una política exterior comuna dels Estats membres. Més de dos terços dels ciutadans coincideixen que la UE és un lloc d'estabilitat en un món problemàtic (67%) i que la UE té el poder i les eines suficients per defensar els interessos econòmics d'Europa en l'economia global (69%).

Segons els europeus, la seguretat i la defensa (34%) és l'àmbit prioritari d'actuació de la UE a mitjà termini, seguit de prop pel clima i el medi ambient (30%). La salut (26%) ocupa el tercer lloc, l'economia i la migració, el quart (25%). Al mateix temps, gairebé la meitat (46%) de tots els ciutadans creuen que garantir la pau i l'estabilitat tindrà el major impacte positiu en la seva vida a curt termini, seguit d'assegurar el subministrament d'aliments, salut i indústria a la UE (28%). , creant més oportunitats laborals i gestionant la migració (26%).

Suport continuat i considerable a la resposta de la UE a la guerra d'Ucraïna

Davant la guerra d'agressió russa contra Ucraïna, gairebé nou de cada deu (87%) estan d'acord amb donar suport humanitari a les persones afectades per la guerra, i més de vuit de cada deu (83%) estan d'acord amb acollir persones de la UE. fugint de la guerra. El 72% dels ciutadans de la UE dóna suport a les sancions econòmiques contra el govern, les empreses i els particulars russos i el 70% està d'acord amb donar suport financer a Ucraïna. Sis de cada deu aproven que la UE atorgui l'estatus de candidat a Ucraïna i que la UE financi la compra i el subministrament d'equipament militar a Ucraïna.

Entre les crisis més recents, la invasió d'Ucraïna per part de Rússia ha tingut la major influència en la manera de veure el futur dels ciutadans de la UE (42%), seguida de la pandèmia i altres crisis sanitàries (34%) i la crisi econòmica i financera (23%). ).

anunci

La guerra d'Ucraïna es considera, en una llista de quinze, com un dels dos temes més importants davant la UE, que sumen el 35% de les preferències, 7 punts percentuals més que el novembre de l'any passat. El segueixen la immigració (24%), la situació internacional (22%) i la inflació (19%). La inflació segueix sent el tema més esmentat de cara al país, al 38%, mentre que disminueix en sis punts percentuals respecte a l'enquesta anterior.

Creix l'optimisme sobre l'economia

La percepció de la situació de l'economia europea ha millorat des de la tardor del 2023, amb un 47% dels enquestats ara la qualifica de "bona", el nivell més alt des del 2019. Una pluralitat de ciutadans (45%) creu que la situació econòmica europea es mantindrà estable. en els propers 12 mesos. La tendència positiva també es reflecteix en l'elevat suport estable a l'euro, tant al conjunt de la UE (70%) com a la zona de l'euro (78%).

Una percepció positiva de la UE i la ciutadania de la UE

De cara a les eleccions europees, gairebé tres quartes parts dels enquestats (74%) diuen sentir-se ciutadans de la UE, de nou el nivell més alt en més de dues dècades. Més de sis de cada deu ciutadans de la UE (62%) també es mostren optimistes pel que fa al futur de la UE, cosa que suposa un lleuger augment respecte a l'enquesta anterior de la tardor de 2023. La seva confiança en la UE també ha augmentat i ara és del 49%, mentre que la confiança en els governs nacionals és del 33%.

Gairebé sis ciutadans de la UE de cada deu estan satisfets amb el funcionament de la democràcia a la UE (57%) i al seu país (58%). 

Fons

L'Eurobaròmetre estàndard 101 (primavera de 2024) es va dur a terme entre el 3 i el 28 d'abril de 2024 als 27 estats membres. 26,399 ciutadans de la UE van ser entrevistats cara a cara.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències