Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Europa uneix sectors de les indústries civils, de defensa i espacials per impulsar la innovació

avatar

publicat

on

La Comissió Europea va presentar el seu document pla d’acció sobre sinergies entre indústries civils, de defensa i espacials millorar encara més l’avantatge tecnològic d’Europa i donar suport a la seva base industrial.

El pla d'acció té com a objectiu explotar el potencial disruptiu de les tecnologies en la interfície entre la defensa, l'espai i els usos civils, com ara el núvol, els processadors, la cibernètica, la intel·ligència quàntica i artificial.  

"Amb el Fons Europeu de Defensa tenim un fort potencial de sinergies entre la innovació en l'espai, la defensa i la investigació i la innovació civils", va dir Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva d'Europa digital per a l'Era Digital. tecnologies. La idea és que les innovacions assoleixin sistemàticament múltiples usos mitjançant el disseny. I aprofitin l’enorme potencial innovador dels investigadors i les empreses emergents. "

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "Aprofitar al màxim el Fons Europeu de Defensa i assegurar fortes sinergies entre la defensa, l'espai i les tecnologies civils generarà innovacions pertorbadores i permetrà que Europa continuï sent un establiment de normes mundials. i potenciar el lideratge industrial que necessitem per recuperar-nos de la crisi ".

Spin-offs i spin-ins

Els principals objectius del pla d’acció són desenvolupar sinergies entre els diferents programes de la UE, explorar la possibilitat de derivar-se d’investigacions de gamma alta per als ciutadans europeus i explorar l’ús de la indústria civil per “incidir” en els projectes de defensa europeus.

EU

Noves etiquetes energètiques de la UE aplicables a partir de l’1 de març de 2021

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Per ajudar els consumidors de la UE a reduir les factures d’energia i la petjada de carboni, a partir de dilluns 1 de març de 2021 s’aplicarà una nova versió de l’etiqueta energètica de la UE àmpliament reconeguda a totes les botigues i minoristes en línia. Les noves etiquetes s’aplicaran inicialment a quatre categories de productes - neveres i congeladors, rentaplats, rentadores i aparells de televisió (i altres monitors externs). Les noves etiquetes per a bombetes i làmpades amb fonts de llum fixes seguiran l’1 de setembre i altres productes en els propers anys.

Amb cada vegada més productes que aconsegueixen qualificacions com A +, A ++ o A +++ segons l’escala actual, el canvi més important és tornar a una escala AG més senzilla. Aquesta escala és més estricta i està dissenyada de manera que molt pocs productes són capaços inicialment d’aconseguir la qualificació “A”, deixant espai per incloure productes més eficients en el futur. Els productes més eficients energèticament del mercat actualment s’anomenaran normalment com a “B”, “C” o “D”. S'inclouran diversos elements nous a les etiquetes, inclòs un enllaç QR a una base de dades de tota la UE, que permetrà als consumidors trobar més detalls sobre el producte. També entraran en vigor diverses normes d’ecodisseny a partir de l’1 de març, sobretot en matèria de reparabilitat i necessitat que els fabricants mantinguin les peces de recanvi disponibles durant uns quants anys després que els productes ja no estiguin al mercat.

El comissari de l'Energia, Kadri Simson, va dir: "L'etiqueta energètica original ha tingut molt d'èxit, estalviant una llar mitjana a Europa centenars d'euros a l'any i motivant les empreses a invertir en recerca i desenvolupament. Fins a finals de febrer, més del 90% dels productes estaven etiquetats com A +, A ++ o A +++. El nou sistema serà més clar per als consumidors i garantirà que les empreses continuïn innovant i oferint productes encara més eficients. Això també ens ajuda a reduir les nostres emissions de gasos d'efecte hivernacle ". 

A més de redimensionar la classe d’eficiència energètica del producte en qüestió, el disseny de la nova etiqueta és diferent, amb icones més clares i modernes. Com les etiquetes anteriors, les etiquetes reescalades mostren més que la classe d’eficiència energètica. Per a una rentadora, per exemple, mostren d'un cop d'ull el nombre de litres d'aigua per cicle, la durada d'un cicle i el consum d'energia, mesurat per a un programa estandarditzat.

Un altre canvi significatiu és la introducció d’un codi QR a la part superior dreta de les noves etiquetes. En escanejar el codi QR, els consumidors poden trobar informació addicional sobre el model del producte, com ara dades relacionades amb les dimensions, les característiques específiques o els resultats de les proves segons l’aparell. Tots els electrodomèstics del mercat de la UE han d’estar registrats en una nova base de dades de tota la UE: el registre europeu de productes per a etiquetes energètiques (EPREL) Això facilitarà encara més la comparació de productes similars en el futur.

A més de les noves regles d’etiquetatge energètic, hi ha noves regulacions corresponents sobre ecodisseny que entraran en vigor l’1 de març de 2021. Es relacionen notablement amb els requisits mínims d’eficiència actualitzats i reforcen els drets dels consumidors a reparar productes i donar suport a l’economia circular. Ara els fabricants o importadors estaran obligats a posar a disposició dels reparadors professionals una sèrie de peces essencials (motors i escombretes per a motors, bombes, amortidors i molls, bidons de rentat, etc.) durant almenys 7-10 anys després de la darrera unitat d’un El model s’ha introduït al mercat de la UE. També per als usuaris finals (és a dir, els consumidors que no són reparadors professionals, però els agrada reparar ells mateixos coses), els fabricants han de disposar de certes peces de recanvi durant diversos anys després de la sortida del mercat d’un producte, com ara portes o frontisses i segells. , que són adequats per a l'acció de bricolatge. El termini màxim de lliurament de totes aquestes peces és de 15 dies hàbils després de la comanda.

Visual

Fons

L’etiqueta energètica de la UE és una característica àmpliament reconeguda en els productes per a la llar, com ara bombetes, aparells de televisió o rentadores, i ha ajudat els consumidors a prendre decisions informades durant més de 25 anys. En un Enquesta a tota la UE (Eurobaròmetre) el 2019, el 93% dels consumidors va confirmar que reconeixia l’etiqueta i el 79% va confirmar que havia influït en la seva decisió sobre quin producte comprar. Juntament amb els requisits mínims de rendiment harmonitzats (conegut com a ecodisseny), s’estima que les normes d’etiquetatge energètic de la UE redueixen la despesa dels consumidors en desenes de milers de milions d’euros cada any, alhora que generen múltiples avantatges per al medi ambient i per als fabricants i minoristes.

Les noves categories per a l’etiqueta reescalada es van acordar després d’un procés de consulta rigorós i totalment transparent, amb la participació estreta de les parts interessades i els estats membres en totes les fases, amb un examen del Consell i del Parlament Europeu i amb la suficient participació i notificació als fabricants. Tal com exigeix ​​la regulació marc, altres grups de productes es "canviaran de escala" en els propers anys, inclosos assecadors, escalfadors locals, condicionadors d'aire, aparells de cuina, unitats de ventilació, armaris de refrigeració professionals, escalfadors d'aigua i espais i calderes de combustible sòlid .

El canvi a les etiquetes reescalades coincideix amb l’entrada en vigor de dues normatives horitzontals (“òmnibus”) adoptades recentment per corregir o aclarir una sèrie de qüestions identificades a la normativa d’etiquetatge i ecodisseny de l’energia en qüestió, tal com es va adoptar originalment el 2019.

Més informació

Preguntes i respostes

Etiqueta energètica i pàgina web d’ecodisseny

Regulació òmnibus d’etiquetatge energètic

Regulació de l'òrgan de disseny ecològic

Vídeo i fotos a l’etiqueta energètica de la UE

Seguir llegint

EU

La Comissió dóna suport als projectes de reforma dels estats membres per obtenir més llocs de treball i un creixement sostenible

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió ha aprovat 226 projectes en els 27 estats membres que donaran suport als seus esforços en el disseny i implementació de reformes nacionals per augmentar el creixement. Aquestes accions de suport es lliuren en el marc de l’Instrument de Suport Tècnic (TSI) i tindran un pressupost total de 102.6 milions d’euros per a l’any 2021 per promoure la cohesió econòmica, social i territorial a la Unió Europea.

Elisa Ferreira, comissària de Cohesió i Reformes (a la foto) va dir: "Les reformes són necessàries per millorar el medi ambient de les empreses, reforçar els sistemes sanitaris, enfortir els sistemes socials i educatius i, en general, millorar la resiliència dels estats membres i dels grups d'interès quan afronten reptes difícils i crisis mundials. L'instrument de suport tècnic és una eina poderosa que pot permetre als estats membres dur a terme les reformes que necessiten per a un creixement sostenible ".

La TSI és l'instrument principal de la Comissió per proporcionar suport tècnic a les reformes a la UE. Forma part del Marc financer plurianual (MFF) 2021-2027 i del Pla de recuperació d’Europa. Es basa en l’èxit del seu predecessor, el Programa de Suport a les Reformes Estructurals (SRSP), que des del 2017 ha proporcionat més de 1.000 projectes de suport tècnic a tots els estats membres.

Les reformes elegibles per al suport de la TSI inclouen, però no es limiten a, administració pública, governança, polítiques fiscals, entorn empresarial, sector financer, mercat laboral, sistemes educatius, serveis socials, atenció sanitària, transició verda, per exemple, Ona de renovació - i serveis digitals. El reforç de la capacitat institucional i administrativa per dissenyar i implementar reformes i inversions és fonamental per afavorir la resistència i fonamentar la recuperació.

Amb un pressupost augmentat de 864 milions d’euros durant el període 2021-2027, la TSI també pot proporcionar suport tècnic per ajudar els estats membres a preparar i implementar els plans de recuperació i resiliència (RRP), garantint així que estan millor equipats per accedir al finançament del Instal·lació de recuperació i resiliència (RRF). En total, més del 60% dels projectes de TSI preseleccionats per al 2021 estan relacionats amb la implementació dels RRP, mentre que el 30% se centra en el Tracte Verd i el 44% en la transició digital.

El suport de la STI també ajuda els estats membres a abordar eficaçment els reptes identificats a la Recomanacions específiques per país.

Tota la informació es pot trobar a l'adoptat d’aplicació de la Decisió C (2021) 1335 primer programa anual de treball de la TSI.

Més informació

Instrument de suport tècnic (TSI)

Reglament (UE) 2021/240 del Parlament Europeu i del Consell que estableix un instrument de suport tècnic

Fitxes tècniques sobre els projectes de reforma dels estats membres  

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un programa portuguès de 15 milions d'euros per donar suport a les micro, petites i mitjanes empreses de la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 15 milions d’euros per donar suport a les micro, petites i mitjanes empreses amb oficines centrals o establiments permanents a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. L'esquema, anomenat 'Apoiar.PT Açores –4ºT 2020', està obert a empreses de sectors més greument afectats per l'impacte econòmic del brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segons l’esquema, el suport públic es concretarà en subvencions directes. El pla estarà obert a les empreses que hagin experimentat una caiguda del 25% en la facturació el darrer trimestre del 2020 en comparació amb el mateix període del 2019. La mesura complementa una altra mesura, aprovada per la Comissió el 10 2021 febrer (SA.61758), que es referia a la caiguda de la facturació en els tres primers trimestres del 2020.

L’ajut correspondrà al 20% de la facturació perduda, amb un import màxim de 5,000 € per a les microempreses, 20,000 € per a les petites empreses i 50,000 € per a les mitjanes. Les microempreses i petites empreses actives en determinats sectors específics i que declaren una caiguda de la facturació superior al 50% rebran subvencions directes iguals al 40% de la caiguda de la facturació, amb un import màxim de 12,000 euros per a les microempreses i 48,000 euros per a petites. La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, (i) el suport no superarà els 1.8 milions d'euros per empresa; i (ii) l'ajut es concedirà abans del 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per remeiar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.62023 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències