Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Von der Leyen discuteix una nova agenda transatlàntica a la conferència de seguretat de Munic el 2021

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

En declaracions a l'edició especial de 2021 de la Conferència de Seguretat de Munic el 19 de febrer, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen centrat sobre el canvi climàtic i la transformació digital com a dos temes principals que podrien impulsar la nova agenda mundial UE-EUA.

Va tocar el Accions de la UE per lluitar contra el canvi climàtic, inclòs l'objectiu de convertir Europa en el primer continent neutral en termes climàtics per al 2050, i va convidar altres a "coincidir amb la nostra ambició". "Un compromís transatlàntic compartit amb una via d'emissions de zero nits el 2050 faria de la neutralitat climàtica un nou punt de referència mundial. I seria un missatge oportú de cara a la COP26 ”, va dir von der Leyen. Va felicitar el retorn dels Estats Units a l'Acord de París i la iniciativa d'acollir una cimera del líder del clima el dia de la Terra.

Ella també va convidar els Estats Units a unir-s'hi Iniciatives de la UE sobre la regulació del mercat digital i junts "crear un llibre de regles d'economia digital que sigui vàlid a tot el món". “Volem assegurar-nos que allò que és il·legal fora de línia també sigui il·legal en línia. I volem requisits clars perquè les empreses d'Internet es facin responsables del contingut que distribueixen, promocionen i eliminen ”, va explicar von der Leyen.

Von der Leyen va destacar que corresponia als Estats Units i a la UE reforçar de nou la seva cooperació, com a socis i aliats indispensables. “Si liderem el camí, no només es tracta d'unir forces. Això és un senyal per al món ", va concloure.

EU

La UE critica l’incompliment unilateral del Protocol d’Irlanda del Nord amb el Regne Unit

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Després de la declaració del govern britànic avui (3 de març), que pretén ampliar unilateralment el període de gràcia per a determinades disposicions acordades al desembre amb el Regne Unit, el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič (A la foto) ha expressat les fermes preocupacions de la UE per l'acció del Regne Unit, ja que això suposa una violació de les disposicions substancials rellevants del Protocol sobre Irlanda / Irlanda del Nord i l'obligació de bona fe de l'acord de retirada.

Aquesta és la segona vegada que el govern del Regne Unit incompleix la legislació internacional. En la seva declaració, la Comissió afirma que l’acció del Regne Unit constitueix un allunyament clar de l’enfocament constructiu que s’ha imposat fins ara, cosa que soscava tant la tasca del comitè mixt i la confiança mútua necessària per a la cooperació orientada a la solució.

El Regne Unit no va informar el copresident de la UE del comitè mixt. La declaració diu que l'assumpte hauria d'haver estat tractat en virtut de les estructures previstes per l'Acord de retirada. El vicepresident Šefčovič ha reiterat que el Protocol d'Irlanda / Irlanda del Nord és l'única manera de protegir l'Acord del Divendres Sant (Belfast) en totes les seves dimensions i evitar una frontera dura a l'illa d'Irlanda.

La UE ha estat flexible en l’intent de trobar solucions pràctiques viables, basades en el Protocol, per minimitzar les interrupcions causades pel Brexit i per ajudar a facilitar la vida quotidiana de les comunitats a Irlanda del Nord. El 17 de desembre de 2020, el Comitè Mixt va aprovar aquestes solucions per ajudar les empreses a adaptar-se a la nova realitat.

El vicepresident també ha recordat que a l'última comissió mixta UE-Regne Unit del 24 de febrer, el Regne Unit va reiterar el seu compromís amb la correcta implementació del protocol, així com amb la implementació sense demora de totes les decisions preses a la comissió mixta el desembre de 2020 .

També va recordar que el compromís conjunt acordat mútuament amb grups empresarials nord-irlandesos i altres parts interessades tenia la intenció de buscar solucions conjuntament. En una trucada telefònica, Šefčovič va informar David Frost que la Comissió Europea respondrà a aquestes novetats d'acord amb els mitjans legals establerts per l'Acord de retirada i l'Acord de comerç i cooperació.

Seguir llegint

Càncer de pulmó

El pla Europa contra el càncer pot canviar el joc en la lluita contra la malaltia mortal

avatar

publicat

on


Cada any, a la UE es diagnostica 3.5 milions de persones amb càncer i 1.3 milions en moren. Més del 40% dels casos de càncer es poden prevenir. Sense una inversió d’aquestes tendències, es convertirà en la principal causa de mort a la UE, escriu Martin Banks.

Actualment, el Comitè Especial del Parlament Europeu contra la malaltia del càncer treballa en el seu propi informe com a resposta a les recomanacions del nou pla de prevenció contra el càncer de la UE.

La UE diu que Europa necessita aturar el càncer atacant-lo en origen. 

És per això que el començament del 2021 ha estat marcat per una fita significativa: el llançament del pla europeu contra el càncer.

El Pla contra el càncer és la iniciativa emblemàtica de la Comissió Ursula von der Leyen per a la política sanitària de la UE. El Parlament Europeu va respondre aquesta ambició creant un comitè especial per desenvolupar mesures concretes per combatre el càncer. 

La clau de tot això són les mesures incloses en el pilar de prevenció del Pla contra el càncer. La UE afirma que els possibles buits en matèria de prevenció han de ser identificats i abordats amb urgència mitjançant accions en termes legislatius. 

Una de les mesures adoptades per alguns governs de tota Europa són les polítiques anomenades "impostos sobre el pecat" per fomentar millors decisions, tot i que alguns es qüestionen si aquestes han funcionat realment.

La majoria coincideix que l'èxit del pla contra el càncer depèn de comprendre si la regulació funciona i què es pot fer més. 

El pla de la UE va ser el centre d’una audició virtual especial que va comptar dimecres dimecres i diputats europeus i diversos experts.

Un dels ponents principals del debat en línia va incloure Deirdre Clune, membre del PPE d'Irlanda i membre del Comitè per al mercat intern i la protecció del consumidor.

Clune també és membre del comitè especial contra el càncer del Parlament, creat el setembre passat, que elaborarà el propi informe del Parlament i la resposta a les propostes del pla de càncer de la comissió. 

L’any passat va tenir audiències sobre qüestions relacionades amb l’estil de vida, inclòs el consum de tabac.  

Ella va dir: "El pla és reduir dràsticament el consum el 2040 mitjançant mesures com ara impostos, educació i envasos simples. Les estadístiques sobre el càncer són clares i expliquen la seva pròpia història, però es pot fer molt a nivell pràctic, per exemple, mitjançant la fiscalitat.

"Sí, ens enfrontarem a moltes reculades de la sèrie de propostes de comissions, per exemple, per reduir el consum de carn vermella. Però la qüestió és que ens hem de centrar en els càncers prevenibles ".

El Pla europeu de càncer de batre sembla proposar adoptar un enfocament de l’impost sobre el pecat, especialment per a l’alcohol i la dieta. Anteriorment, Irlanda ha estat un motor amb la seva legislació al respecte amb la llei sobre l'alcohol de la salut pública i ara els impostos sobre el sucre, però alguns argumenten que sembla que s'ha produït un error en les comunitats més pobres.

Quan se li va preguntar si creu que aquest és l'enfocament correcte, la eurodiputada va dir: "Un impost sobre el pecat sempre és un tema sensible, però l'educació també en forma part. En qualsevol cas, no estic segur que siguin les comunitats més pobres les úniques més afectades. Però, fins i tot si teniu impostos més alts sobre l'alcohol, heu de fer moltes coses com ara la venda a baix cost, per exemple, el preu de 3 ofertes d'1 contra les quals ara s'han legislat.

"Però cal dir que totes aquestes coses, com a mínim, sensibilitzen la ciutadania sobre el consum i el dany de l'alcohol i serveixen per tal d'aturar la gent a la pista per pensar sobre aquestes coses. Accepto que el jurat encara està fora (per un impost sobre el pecat) ).

Va afegir: "Durant la crisi s'ha fet més beguda privada a casa i l'augment de la fiscalitat pot ser eficaç, ja sigui sobre l'alcohol o el tabac".

Tomislav Sokol, europarlamentari del PPE i membre del Comitè del Mercat Interior i Protecció del Consumidor, va dir que estava "sorprès" en saber que es poden prevenir fins a 40 percentatges de càncer.

Va dir: "El major problema és el tabac, amb un 27% de les morts per càncer atribuïbles al tabac en comparació amb el 4% a causa de l'alcohol.

“Es tracta d’una quantitat enorme, de manera que aquesta és una prioritat per a nosaltres.

“El Pla europeu contra el càncer és el primer document sistemàtic que tracta de cobrir tot això i que també posa un gran èmfasi en la prevenció. és un gran pas endavant.

"El pla és molt ambiciós, per exemple, l'objectiu de consumir menys d'1% de tabac el 2040".

El membre croat va dir: "Però hem de tenir una fiscalitat molt més elevada sobre el tabac i l'alcohol. Aquesta serà la bala de plata. Però hi haurà una gran reacció per part dels grups d’interès a l’hora d’incorporar tothom.

Pel que fa als problemes de reducció de danys, va dir que els productes de tabac alternatius "s'havien introduït més o menys a la mateixa cistella per augmentar els impostos que els cigarrets.

"Però això és divisiu perquè la Comissió Europea ha adoptat una posició generalment negativa cap als productes alternatius".

Va afegir: “Tot i això, gran part de l’evidència científica i els experts no comparteixen ni comparteixen aquesta negativitat. Diuen que les mesures de reducció de danys poden ajudar mentre que el TJUE diu que no hi ha certesa sobre els efectes de la reducció de danys. Hem de donar una decisió real als consumidors, però crec que el pla és un bon punt de partida per a aquestes discussions ".

Va dir que el comitè especial contra el càncer estava en procés de preparar un informe sobre prevenció i un estudi especial sobre vaping.

El membre alemany Michael Gahler, president del grup Kangaroo, que va acollir l'esdeveniment, va descriure el pla contra el càncer com a "ambiciós", però que era "una prioritat sanitària".

El eurodiputat, que va moderar el debat, va dir: "És probable que fins a un 40% de nosaltres estem afectats pel càncer, de manera que això presenta un problema molt greu. L'OMS diu que es poden prevenir 30-40 "dels càncers i hi ha evidències clares que poden ajudar molt quan les persones modifiquen el seu estil de vida. És per això que hem d'invertir en innovacions que ajudin les persones a canviar les seves vides, tant les públiques com les privades. els sectors han d'assumir una responsabilitat conjunta aquí.

"Els ciutadans haurien d'estar motivats per triar fer exercici regularment i evitar l'abús de substàncies, ja sigui alcohol o tabac. Crec que això és millor que, per exemple, introduir un impost sobre el pecat o simplement dir a la gent què no ha de fer.

"Hauríem de seguir un enfocament basat en la ciència, que ens ajudarà".

Despina Spanou, cap de gabinet de la comissària Margaritis Schinas, va advertir: "Aquest (el pla contra el càncer) serà un tema de tensions entre els governs i la UE, però aquestes tensions s'han reduït els darrers anys perquè la gent està més disposada a parlar sobre l'estil de vida Però el pla també no contempla només la prevenció, sinó el tractament, el diagnòstic i els supervivents del càncer.

"L'ambiciós objectiu és una Europa lliure de tabac i això també crearà tensions. Hi pot haver moltes mesures governamentals, però al cap i a la fi necessitem un consumidor educat que vegi per què el consum de tabac és perjudicial.

“Francament, el tabac no té sentit per a mi: és una addicció i s’ha de combatre amb un enfocament dur. Hem d’abordar-ho en el fons: el diagnòstic i el tractament ”.

El doctor Nuno Sousa, subdirector del Programa Nacional de Malalties Oncològiques, Direcció General de Salut a Portugal, va dir: "Els canvis en l'estil de vida poden afavorir un canvi significatiu en el creixement del càncer, però això només es farà evident en un període de 5-10 anys . Les intervencions passades i actuals per controlar el consum de tabac haurien de ser el full de ruta per a futures propostes.

"La fiscalitat no és l'únic problema i és important explorar també el control de la comercialització de, per exemple, els productes del tabac. Aquesta és la plantilla a seguir. L'educació també és la clau, si proporcionem al consumidor els avantatges i els contres de diferents productes del tabac podem fer un canvi sense la necessitat d’augmentar la fiscalitat ".

La Llei portuguesa de control del tabac sembla fomentar la reducció de riscos i danys quan es tracta de fumar i d’utilitzar alternatives quan els mètodes convencionals no funcionen. Tot i això, sembla que estigui en desacord amb el Pla contra el càncer, que contempla la regulació de la vaporització (cosa que el Regne Unit i França han dit que ajuda a deixar de fumar).

El pla portuguès diu que els serveis sanitaris, independentment de la seva naturalesa jurídica, com ara centres de salut, hospitals, clíniques, consultoris mèdics i farmàcies, haurien de promoure i donar suport a la informació i educació per a la salut dels ciutadans pel que fa als danys causats pel tabaquisme i la importància de prevenir i deixar de fumar.

Sousa, en una sessió de Q i A, va ser preguntat sobre la resposta de Portugal al Pla contra el càncer i si recolza l'enfocament de la Comissió sobre els impostos sobre el pecat.

Ell va respondre: "El nostre enfocament estarà d'acord amb la recomanació de la comissió, és a dir, que no s'hauria de proporcionar cap marge de maniobra per al vaping o altres formes de consum de tabac. Això també forma part del nostre programa nacional de control del tabac. Això també afirma que les alternatives de tabac no s’han de considerar menys nocives ”.

Un altre orador va ser Thomas Hartung, de la Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health.

Parlant a través d'un enllaç des de Baltimore, se li va preguntar sobre les "llacunes" del pla contra el càncer i si hi hauria d'insistir més en la reducció de danys.

Hartung, que està en excedència de la comissió, va dir que comparar els dos sistemes, la UE i els EUA era "interessant", i va afegir: "Espero que el pla de la UE també analitzi què està passant sobre això als EUA i en altres llocs ".

Va dir: "En poques paraules, la gent té por dels productes químics, però la bona notícia és que això comença a canviar".

L'OMS, va dir, diu que el 40% dels càncers són causats pel medi ambient i el tabac causarà 1 milions de morts primerenques aquest segle. Si algú comença a fumar als 18 anys viurà deu anys menys que els que no ho fan.

Creu que els cigarrets electrònics poden ser un possible "canvi de joc", dient que aquests productes només comporten un risc del 3-5% de càncer.

"El tabac segueix sent un producte arriscat, però si alguns, vaporitzant-se, poden deixar de fumar definitivament com a resultat bo.

"Un problema que es percep és fer vapors als nens, tot i que és millor provar cigs que el real. Vaig perdre el meu pare a causa del càncer de pulmó, de manera que no sóc fanàtic d'aquests productes ".

Va dir que els sabors dels cigarrets electrònics eren "un dels grans problemes", sobretot perquè n'hi ha tants: 7,700 sabors diferents. Una altra qüestió són els additius, va dir: “Per tant, hem de provar els sabors per identificar tots els riscos possibles.

"Hi ha una forta oportunitat amb el pla contra el càncer, però hem de fer-ho amb cura".

Seguir llegint

EU

Noves etiquetes energètiques de la UE aplicables a partir de l’1 de març de 2021

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Per ajudar els consumidors de la UE a reduir les factures d’energia i la petjada de carboni, a partir de dilluns 1 de març de 2021 s’aplicarà una nova versió de l’etiqueta energètica de la UE àmpliament reconeguda a totes les botigues i minoristes en línia. Les noves etiquetes s’aplicaran inicialment a quatre categories de productes - neveres i congeladors, rentaplats, rentadores i aparells de televisió (i altres monitors externs). Les noves etiquetes per a bombetes i làmpades amb fonts de llum fixes seguiran l’1 de setembre i altres productes en els propers anys.

Amb cada vegada més productes que aconsegueixen qualificacions com A +, A ++ o A +++ segons l’escala actual, el canvi més important és tornar a una escala AG més senzilla. Aquesta escala és més estricta i està dissenyada de manera que molt pocs productes són capaços inicialment d’aconseguir la qualificació “A”, deixant espai per incloure productes més eficients en el futur. Els productes més eficients energèticament del mercat actualment s’anomenaran normalment com a “B”, “C” o “D”. S'inclouran diversos elements nous a les etiquetes, inclòs un enllaç QR a una base de dades de tota la UE, que permetrà als consumidors trobar més detalls sobre el producte. També entraran en vigor diverses normes d’ecodisseny a partir de l’1 de març, sobretot en matèria de reparabilitat i necessitat que els fabricants mantinguin les peces de recanvi disponibles durant uns quants anys després que els productes ja no estiguin al mercat.

El comissari de l'Energia, Kadri Simson, va dir: "L'etiqueta energètica original ha tingut molt d'èxit, estalviant una llar mitjana a Europa centenars d'euros a l'any i motivant les empreses a invertir en recerca i desenvolupament. Fins a finals de febrer, més del 90% dels productes estaven etiquetats com A +, A ++ o A +++. El nou sistema serà més clar per als consumidors i garantirà que les empreses continuïn innovant i oferint productes encara més eficients. Això també ens ajuda a reduir les nostres emissions de gasos d'efecte hivernacle ". 

A més de redimensionar la classe d’eficiència energètica del producte en qüestió, el disseny de la nova etiqueta és diferent, amb icones més clares i modernes. Com les etiquetes anteriors, les etiquetes reescalades mostren més que la classe d’eficiència energètica. Per a una rentadora, per exemple, mostren d'un cop d'ull el nombre de litres d'aigua per cicle, la durada d'un cicle i el consum d'energia, mesurat per a un programa estandarditzat.

Un altre canvi significatiu és la introducció d’un codi QR a la part superior dreta de les noves etiquetes. En escanejar el codi QR, els consumidors poden trobar informació addicional sobre el model del producte, com ara dades relacionades amb les dimensions, les característiques específiques o els resultats de les proves segons l’aparell. Tots els electrodomèstics del mercat de la UE han d’estar registrats en una nova base de dades de tota la UE: el registre europeu de productes per a etiquetes energètiques (EPREL) Això facilitarà encara més la comparació de productes similars en el futur.

A més de les noves regles d’etiquetatge energètic, hi ha noves regulacions corresponents sobre ecodisseny que entraran en vigor l’1 de març de 2021. Es relacionen notablement amb els requisits mínims d’eficiència actualitzats i reforcen els drets dels consumidors a reparar productes i donar suport a l’economia circular. Ara els fabricants o importadors estaran obligats a posar a disposició dels reparadors professionals una sèrie de peces essencials (motors i escombretes per a motors, bombes, amortidors i molls, bidons de rentat, etc.) durant almenys 7-10 anys després de la darrera unitat d’un El model s’ha introduït al mercat de la UE. També per als usuaris finals (és a dir, els consumidors que no són reparadors professionals, però els agrada reparar ells mateixos coses), els fabricants han de disposar de certes peces de recanvi durant diversos anys després de la sortida del mercat d’un producte, com ara portes o frontisses i segells. , que són adequats per a l'acció de bricolatge. El termini màxim de lliurament de totes aquestes peces és de 15 dies hàbils després de la comanda.

Visual

Fons

L’etiqueta energètica de la UE és una característica àmpliament reconeguda en els productes per a la llar, com ara bombetes, aparells de televisió o rentadores, i ha ajudat els consumidors a prendre decisions informades durant més de 25 anys. En un Enquesta a tota la UE (Eurobaròmetre) el 2019, el 93% dels consumidors va confirmar que reconeixia l’etiqueta i el 79% va confirmar que havia influït en la seva decisió sobre quin producte comprar. Juntament amb els requisits mínims de rendiment harmonitzats (conegut com a ecodisseny), s’estima que les normes d’etiquetatge energètic de la UE redueixen la despesa dels consumidors en desenes de milers de milions d’euros cada any, alhora que generen múltiples avantatges per al medi ambient i per als fabricants i minoristes.

Les noves categories per a l’etiqueta reescalada es van acordar després d’un procés de consulta rigorós i totalment transparent, amb la participació estreta de les parts interessades i els estats membres en totes les fases, amb un examen del Consell i del Parlament Europeu i amb la suficient participació i notificació als fabricants. Tal com exigeix ​​la regulació marc, altres grups de productes es "canviaran de escala" en els propers anys, inclosos assecadors, escalfadors locals, condicionadors d'aire, aparells de cuina, unitats de ventilació, armaris de refrigeració professionals, escalfadors d'aigua i espais i calderes de combustible sòlid .

El canvi a les etiquetes reescalades coincideix amb l’entrada en vigor de dues normatives horitzontals (“òmnibus”) adoptades recentment per corregir o aclarir una sèrie de qüestions identificades a la normativa d’etiquetatge i ecodisseny de l’energia en qüestió, tal com es va adoptar originalment el 2019.

Més informació

Preguntes i respostes

Etiqueta energètica i pàgina web d’ecodisseny

Regulació òmnibus d’etiquetatge energètic

Regulació de l'òrgan de disseny ecològic

Vídeo i fotos a l’etiqueta energètica de la UE

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències