Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió dóna suport als projectes de reforma dels estats membres per obtenir més llocs de treball i un creixement sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha aprovat 226 projectes en els 27 estats membres que donaran suport als seus esforços en el disseny i implementació de reformes nacionals per augmentar el creixement. Aquestes accions de suport es lliuren en el marc de l’Instrument de Suport Tècnic (TSI) i tindran un pressupost total de 102.6 milions d’euros per a l’any 2021 per promoure la cohesió econòmica, social i territorial a la Unió Europea.

Elisa Ferreira, comissària de Cohesió i Reformes (a la foto) va dir: "Les reformes són necessàries per millorar el medi ambient de les empreses, reforçar els sistemes sanitaris, enfortir els sistemes socials i educatius i, en general, millorar la resiliència dels estats membres i dels grups d'interès quan afronten reptes difícils i crisis mundials. L'instrument de suport tècnic és una eina poderosa que pot permetre als estats membres dur a terme les reformes que necessiten per a un creixement sostenible ".

La TSI és el principal instrument de la Comissió per donar suport tècnic a les reformes a la UE. Forma part de la Marc financer plurianual (MFF) 2021-2027 i del Pla de recuperació d’Europa. Es basa en l’èxit del seu predecessor, el Programa de Suport a les Reformes Estructurals (SRSP), que des del 2017 ha proporcionat més de 1.000 projectes de suport tècnic a tots els estats membres.

Les reformes elegibles per al suport de la TSI inclouen, però no es limiten a, administració pública, governança, polítiques fiscals, entorn empresarial, sector financer, mercat laboral, sistemes educatius, serveis socials, atenció sanitària, transició verda, per exemple, Ona de renovació – i serveis digitals. Enfortir la capacitat institucional i administrativa per dissenyar i implementar reformes i inversions és essencial per fomentar la resiliència i apuntalar la recuperació.

Amb un pressupost augmentat de 864 milions d’euros durant el període 2021-2027, la TSI també pot proporcionar suport tècnic per ajudar els estats membres a preparar i implementar els plans de recuperació i resiliència (RRP), garantint així que estan millor equipats per accedir al finançament del Instal·lació de recuperació i resiliència (RRF). En total, més del 60% dels projectes de TSI preseleccionats per al 2021 estan relacionats amb la implementació dels RRP, mentre que el 30% se centra en el Tracte Verd i el 44% en la transició digital.

El suport de la STI també ajuda els estats membres a abordar eficaçment els reptes identificats a la Recomanacions específiques per país.

Tota la informació es pot trobar a l'adoptat d’aplicació de la Decisió C (2021) 1335 i primer programa anual de treball de la TSI.

anunci

Més informació

Instrument de suport tècnic (TSI)

Reglament (UE) 2021/240 del Parlament Europeu i del Consell que estableix un instrument de suport tècnic

Fulls informatius sobre els projectes de reforma dels estats membres  

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències