Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

L’Ocupació i els Desenvolupaments Socials a Europa Revisió Trimestral analitza l’impacte de la pandèmia del coronavirus en els autònoms

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat la Edició de març de 2021 de la Revisió trimestral d’ocupació i desenvolupaments socials a Europa (ESDE), amb un enfocament temàtic en l’impacte de la pandèmia COVID-19 en els autònoms. La revisió mostra que aquest grup ha experimentat una forta reducció del seu temps de treball i pèrdues d'ingressos més greus que els empleats de la majoria dels estats membres. Els sistemes nacionals de protecció social solen proporcionar una cobertura i una compensació més baixes per als autònoms. En el context de la pandèmia, la majoria dels estats membres han introduït mesures temporals per donar suport als ingressos dels autònoms, a més de plans de treball de curta durada i mesures similars accessibles per als treballadors, que van rebre el suport de l’instrument SURE. Aquest ajut va adoptar diverses formes, inclosos els préstecs amb interessos baixos, les baixes familiars remunerades, la cobertura ampliada de les prestacions de malaltia i la substitució dels ingressos. En general, la revisió mostra que les mesures d’estalvi d’ocupació van resultar efectives i van millorar la resistència del mercat laboral. Els darrers mesos del 2020, el nombre de persones ocupades va augmentar moderadament i l’atur es va mantenir estable.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "A la majoria de països i en una àmplia gamma de sectors, els treballadors autònoms han experimentat retallades particularment fortes de jornada i ingressos. La Comissió ha posat en marxa una sèrie de mesures per donar suport als treballadors i als empresaris durant la crisi. SURE ha estat un instrument molt reeixit en la protecció de llocs de treball i ingressos, inclosos els autònoms. També vam presentar EASE, una recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació, que proporciona orientació concreta als estats membres sobre mesures polítiques per afavorir una recuperació rica en llocs de treball ".

L'informe complet està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències