Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El comissari Johansson participa al Consell de Justícia i Afers Interns

publicat

on

Avui (8 de juny), la comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson (A la foto) participarà a la reunió dels ministres de l’interior de la UE. Els ministres adoptaran informes d’avenç sobre dues propostes europees en matèria de seguretat interna (Europol i la resiliència d’entitats crítiques), així com sobre el Nou Pacte sobre migració i asil (incloses les propostes relatives al Reglament sobre l’Agència d’Asil de la UE i les negociacions acabades recentment sobre la proposta de Directiva sobre la targeta blava). A continuació, els ministres intercanviaran opinions sobre les perspectives de seguretat nacional en relació amb la intel·ligència artificial i discutiran les lliçons apreses de la lluita contra la delinqüència durant la pandèmia COVID-19.

Durant un dinar de treball, el comissari Johansson informarà als ministres sobre els darrers avenços i avenços en la gestió de la migració, la seguretat i la protecció de les fronteres amb els països socis interessats. A la tarda, el comissari presentarà als ministres de l'Interior l'estratègia Schengen recentment adoptada, que inclou una proposta legislativa per revisar el mecanisme d'avaluació i seguiment de Schengen. També informarà els participants sobre la interoperabilitat, inclosa la implementació del sistema d’entrada / sortida i del sistema europeu d’informació i autorització de viatges, així com de la implementació del Reglament sobre el cos europeu de guàrdia fronterera i costanera de 2019. Al final, la nova presidència eslovena presentarà el seu programa de treball a partir de l'1 de juliol. Una conferència de premsa amb el comissari Johansson tindrà lloc cap a les 18 h CET, en directe EBS.

EU

Mantenir el campionat UEFA EURO 2020 segur

publicat

on

Entre el 10 de juny i el 12 de juliol de 2021, Europol acollirà un centre operatiu de suport a la seguretat durant el campionat de futbol UEFA EURO 2020. Coordinat per la policia holandesa, el Centre Internacional de Cooperació Policial (IPCC) dels Punts de Contacte Nacionals sobre el Futbol acollirà uns 40 oficials d’enllaç de 22 països participants i d’acollida. Aquesta configuració operativa especial es crea per permetre una cooperació ràpida i proporcionar el suport operatiu necessari per a un campionat segur.

L'IPCC servirà com a centre d'informació central per a les autoritats nacionals d'aplicació de la llei. Amb aquest propòsit, Europol ha creat un grup especial de treball EURO 2020 per permetre mantenir els agents al terreny les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, per intercanviar fàcilment informació i rebre ràpidament oportunitats d’investigació en curs. Les activitats operatives se centraran en la seguretat pública i les amenaces criminals, que podrien amenaçar la seguretat durant el torneig. Les autoritats policials atacaran amenaces com ara el ciberdelinqüència, el terrorisme, la solució de partits, el tràfic de productes falsificats, inclosos certificats COVID-19 falsos, i altres delictes de propietat intel·lectual.

La directora executiva d'Europol, Catherine De Bolle, va dir: "El campionat UEFA EURO 2020 és un torneig únic tant per al futbol com per a les forces de l'ordre. Amb 24 equips nacionals que juguen a 11 ciutats d’Europa, formar part és fonamental per a la seguretat del torneig. Europol permetrà aquesta cooperació acollint el centre operatiu dedicat. Recolzats per les capacitats d'Europol, els oficials del terreny estaran millor preparats per garantir un campionat suau i segur ".

El cap de gabinet de l'IPCC, Max Daniel, va dir: "La combinació d'informació sobre qüestions d'ordre públic, partidaris, llocs d'estada i moviments de viatges per carretera, aèria i ferrocarril dóna com a resultat una imatge actualitzada i integrada. Poder compartir fàcilment aquesta informació entre països ha demostrat ser molt valuós en el passat. Els agents d'intel·ligència policial de tots els països participants estan fent tot el possible per garantir que aquest campionat únic de la UEFA EURO 2020 sigui el més segur possible ".

Participants de l'IPCC UEFA EURO 2020 (nombre total):

Estats membres de la UE: Àustria, Bèlgica, Croàcia, Txèquia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Països Baixos. 

Països extracomunitaris: Azerbaidjan, Macedònia del Nord, Federació Russa, Suïssa, Turquia, Ucraïna, Regne Unit.

Organitzacions: INTERPOL i UEFA

Seguir llegint

medi ambient

Copèrnic: les primeres mesures automatitzades de pol·len permeten fer previsions en diversos països europeus gairebé en temps real

publicat

on

Una associació entre el Servei de Monitorització de l'Atmosfera de Copernicus i la Xarxa Europea d'Aeroal·lergens ha donat el primer pas en la verificació de les previsions de pol·len gairebé en temps real a través del programa automatitzat de pol·len d'EUMETNET "Autopollen".

L' Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) ha anunciat el primer pas d’una iniciativa conjunta amb la Xarxa Europea d’Aeroal·lergògens (EAN) per al control automatitzat del pol·len a diversos països europeus. Sota els auspicis de la Xarxa de Serveis Meteorològics Nacionals Europeus (EUMETNET), diversos llocs de control del pol·len han estat equipats amb capacitat d’observació automatitzada com a part del programa “Autopollen” liderat pel Servei Meteorològic Suís MeteoSwiss. Als llocs amb observacions de pol·len automatitzades, les previsions es poden comprovar gairebé en temps real, mentre que en altres llocs només es poden avaluar al final de la temporada.

CAMS, implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) en nom de la Comissió Europea, actualment proporciona previsions de quatre dies de cinc tipus de pol·len comuns; bedoll, olivera, herba, ambrosia i vern mitjançant sofisticats models informàtics. El sistema automatitzat de control del pol·len s’està provant en 20 llocs de Suïssa, Baviera / Alemanya, Sèrbia, Croàcia i Finlàndia, amb plans per expandir-se a altres països europeus.

Aquestes són les primeres observacions rutinàries automatitzades de pol·len que es fan públiques, cosa que significa que qualsevol persona que faci servir les previsions de pol·len CAMS, ja sigui mitjançant una aplicació o una eina, o directament al lloc web, pot comprovar les actualitzacions diàries de previsions contra les observacions entrants i avaluar la precisió ells són. Tot i que el sistema encara es troba en una etapa inicial, els científics prediuen que ajudaran de manera significativa a l’avaluació de fins a quin punt es pot confiar en les previsions. En lloc d’avaluar les previsions al final de la temporada, els llocs actualment equipats amb observacions de pol·len automatitzades permeten la comprovació creuada gairebé en temps real. Més endavant, CAMS i EAN esperen millorar les previsions diàries mitjançant les observacions a través del procés d’assimilació de dades. Les observacions entrants es processaran a l'instant per ajustar el punt de partida de les prediccions diàries, tal com es fa per exemple en la predicció numèrica del temps. A més, està previst un desplegament per cobrir geogràficament tota Europa amb el suport d’EUMETNET.

CAMS treballa amb EAN des del juny del 2019 per ajudar a verificar les seves previsions amb dades observacionals de més de 100 estacions terrestres de tot el continent que han estat seleccionades per la seva representativitat. Mitjançant l'associació, les previsions han millorat significativament.

Les al·lèrgies al pol·len afecten milions de persones a tot Europa que poden reaccionar a determinades plantes en diferents èpoques de l'any. Per exemple, el pol·len de bedoll arriba al màxim a l'abril i és més probable que s'eviti al sud d'Europa; mentrestant, anar al nord al juliol pot significar misèria per als malalts, ja que les herbes estan en plena floració en aquest moment. L’olivera és comuna als països mediterranis i el seu pol·len és molt freqüentat de maig a juny. Malauradament per a les persones que pateixen, gairebé no hi ha regions "lliures de pol·len", ja que les espores es transporten a grans distàncies. És per això que les previsions de quatre dies de CAMS són una eina inestimable per als al·lèrgics que poden rastrejar quan i on és probable que es vegin afectats. I les noves observacions de pol·len automatitzades podrien convertir-se en un canviador de jocs un cop es desenvolupi l’esquema.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de vigilància de l’atmosfera de Copernicus (CAMS), comenta: “La nova capacitat automatitzada de control del pol·len desenvolupada per EUMETNET i l’EAN és beneficiosa per a tots els usuaris que puguin comprovar fins a quin punt les previsions són correctes. Tot i que avui en dia és habitual verificar les previsions de qualitat de l’aire en temps real, és realment innovador per al pol·len. Això també farà que el desenvolupament continu dels nostres models de previsions sigui més ràpid i, a mitjà termini, també es puguin utilitzar en el processament de previsions. Saber que podeu comprovar la previsió del dia o els darrers dies era correcte és molt valuós ".

El doctor Bernard Clot, cap de Biometeorologia de MeteoSwiss, va dir: “El programa automatitzat de pol·len 'Autopollen' d'EUMETNET és un desenvolupament emocionant per a Europa i aquest és només el primer pas. Tot i que actualment hi ha sis llocs a Suïssa, vuit a Baviera i un total de 20 a tot el continent, estem coordinant l'expansió de la xarxa per obtenir una cobertura europea completa.

Copernicus és el programa insígnia d’observació de la Terra de la Unió Europea que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan International, entre d’altres.

ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d’Emergències de Copèrnic (CEMS). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus Estats membres. Aquestes dades estan completament disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels Estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits.

ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Centre d’Informàtica a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran a Bonn, Alemanya, noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus.


El lloc web del Servei de seguiment de l’atmosfera de Copernicus pot ser-ho trobat aquí.

El lloc web del Servei de Canvi Climàtic de Copernicus pot ser-ho trobat aquí. 

Més informació sobre Copèrnic. 

El lloc web ECMWF pot ser trobat aquí.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

Seguir llegint

EU

Consum sostenible: sis noves empreses s’uneixen a Green Consumption Pledge

publicat

on

Sis empreses de sectors líders s'han adherit a la fase pilot de Green Consumption Pledge, la primera iniciativa emesa en virtut del Nova Agenda del Consumidor i en sinergia amb el Pacte climàtic europeu, convidant persones, comunitats i organitzacions a participar en l’acció climàtica i construir una Europa més ecològica. Les empreses Ceconomy, Engie, Erste Group, H&M Group, Philips i Vėjo projektai Dancer bus se sumaran a la iniciativa, comprometent-se així a accelerar la seva contribució a una transició verda. Les promeses s'han desenvolupat en un esforç conjunt entre la Comissió i les empreses. El seu objectiu és accelerar la contribució de les empreses a una recuperació econòmica sostenible i fomentar la confiança dels consumidors en el rendiment ambiental de les empreses i els productes.

El comissari de Justícia i Consumidors, Didier Reynders (a la foto) va dir: "Acull amb satisfacció els compromisos adquirits per aquestes sis empreses per a accions concretes cap a una major producció i consum sostenibles, més enllà del que exigeix ​​la legislació de la UE. Aquesta determinació a intensificar l’acció climàtica demostra el tipus d’esforç que els consumidors europeus volen fer. En aquest moment onze empreses ja participen al Green Pledge i estic desitjant encara més en el futur ". La fase pilot de la promesa de consum verd es completarà el 2022, incloent una avaluació del funcionament de la promesa.

El 10 de juny, el comissari Reynders va donar la benvinguda a les sis noves empreses en un acte en què participaran representants del Parlament Europeu, de les organitzacions de consumidors de la UE BEUC i Euroconsumers, així com de les organitzacions empresarials de la UE AIM i SMEunited. Podeu seguir l’esdeveniment aquí. Les promeses de les sis empreses participants estaran disponibles en aquest sentit pàgina web després de l'esdeveniment.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències