Connecteu-vos amb nosaltres

EU

NextGenerationEU: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i recuperació de 30.5 milions d’euros de Grècia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha adoptat avui (17 de juny) una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Grècia. Es tracta d’un pas important cap al desemborsament de 17.8 milions d’euros en subvencions i 12.7 milions d’euros en préstecs en virtut del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR) durant el període 2021-2026. Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Grècia. Tindrà un paper clau perquè Grècia surti més forta de la pandèmia COVID-19. L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: "El pla de recuperació de Grècia l'ajudarà a sortir més fort de la pandèmia i equiparà l'economia per a un futur més ecològic i digital. Les mesures inclouen suport per a reformes eficients energèticament i transport urbà net, així com un enfocament en la millora de les habilitats digitals de la població, tant en matèria d’educació com en termes de recalificació i perfeccionament de la força de treball. Acollim amb satisfacció l'ambició de Grècia de dinamitzar la inversió privada i reformar les polítiques del mercat laboral, digitalitzar l'administració pública i les empreses, que seran claus per a la modernització de l'economia grega. En conjunt, el pla ofereix a Grècia una oportunitat única per equipar la seva economia i les seves persones per al futur i situar el país en un camí de creixement més sostenible. Estem disposats a donar suport a les autoritats gregues per aplicar plenament aquestes reformes i inversions ".

El pla grec forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per abordar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic. La Comissió va avaluar el pla de Grècia basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar si les inversions i reformes establertes en el pla de Grècia donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social.

anunci

Assegurar les transicions verdes i digitals de Grècia

L'avaluació del pla per la Comissió constata que dedica el 38% de l'assignació total de Grècia a mesures que donin suport als objectius climàtics. Això inclou inversions en l'actualització de la xarxa elèctrica, reforçant l'esquema de suport als productors de fonts d'energia renovables. A més, el pla dóna suport a les inversions en renovacions d’eficiència energètica i el desenvolupament de plans urbans locals amb un enfocament a reforçar la resistència climàtica de les zones urbanes. Altres mesures inclouen el suport a un programa nacional de reforestació i una estratègia integral per enfortir la protecció civil i els sistemes de gestió de desastres que cobreixin, entre d'altres, la inversió en la mitigació de les inundacions. L'avaluació del pla per part de la Comissió constata que dedica el 23% de l'assignació total de Grècia a la transició digital.

Això supera el mínim del 20% exigit pel Reglament RRF. Les mesures per donar suport a la transició digital de Grècia inclouen inversions en infraestructures digitals com les xarxes de fibra i 5G, mesures per donar suport a la transició digital de l’administració pública i inversions i reformes per donar suport a la digitalització de les empreses, amb un enfocament particular a les petites i mitjanes empreses. El pla també inclou mesures per millorar les competències digitals a tots els nivells, com a part del sistema educatiu i mitjançant formació dedicada a tots els grups d’edat. Reforç de la resiliència econòmica i social de Grècia La Comissió considera que el pla de Grècia tracta efectivament tot o un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials esbossats a les recomanacions específiques per país dirigides a Grècia pel Consell en el semestre europeu el 2019 i el 2020. Inclou mesures que contribueixen al creixement econòmic i augmenten l’ocupació mitjançant la millora de la productivitat.

anunci

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Estic encantada de presentar la valoració positiva de la Comissió Europea sobre el pla de recuperació i resiliència de 30.5 milions d'euros de Grècia. El pla és ambiciós i ajudarà a construir un futur millor per al poble grec. Pot remodelar Grècia durant dècades. N’hem de treure el màxim partit, per a les properes generacions. Estarem amb vosaltres a cada pas del camí ".

El pla preveu la implementació d’un programa nacional de salut pública integral que donarà suport a la prevenció primària, secundària i terciària i enfortirà l’atenció primària, fent l’economia més oberta, millorant l’administració pública i fent més eficient el sistema judicial. Juntament amb l’increment substancial de la inversió pública, el Pla fa ús ple dels préstecs del Fons de recuperació i resiliència per proporcionar finançament a les empreses i augmentar el nivell d’inversió privada. El pla parteix de les reformes estructurals en curs que es complementen i complementen per millorar el funcionament més ampli de l’economia i que actualment es controlen en el marc de vigilància millorada. El pla representa una resposta completa i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social de Grècia, contribuint així de manera adequada als sis pilars del Reglament FPR.

Donar suport a projectes d’inversió i reforma estrella

El pla grec proposa projectes a les set zones emblemàtiques europees. Es tracta de projectes d'inversió específics que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició doble. Per exemple, Grècia ha proposat 2.3 milions d’euros per reformar el sistema d’educació, formació i aprenentatge permanent combinat amb inversions en programes de perfeccionament i recalificació que cobreixen tota la força de treball. Aquestes mesures tenen com a objectiu dotar a les persones d’habilitats rellevants i rellevants per al mercat laboral, incloses les habilitats relacionades amb les transicions ecològiques i digitals. L’avaluació també constata que cap de les mesures incloses en el pla perjudica significativament el medi ambient, d’acord amb els requisits establerts al Reglament RRF.

Els sistemes de control establerts per Grècia es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: “Quaranta anys des que Grècia va ingressar a la Comunitat, obrim un nou capítol a la llarga història europea del país. Grècia es beneficiarà de més de 30 milions d’euros en suport a través de NextGenerationEU, finançament que fonamentarà importants inversions i reformes de gran abast durant els propers cinc anys. Aquest és un pla ambiciós que beneficiarà totes les parts de Grècia i tots els segments de la societat grega. Grècia ha recorregut un llarg camí des de la darrera crisi i també ho ha fet la Unió Europea: NextGenerationEU és una associació que tirarem endavant junts ".

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió d’execució del Consell per proporcionar 17.8 milions d’euros en subvencions i 12.7 milions d’euros en préstecs a Grècia en virtut de la RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió. L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 4 milions d'euros a Grècia en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Grècia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats a la decisió d'execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències