Connecteu-vos amb nosaltres

Dinamarca

NextGenerationEU: el president von der Leyen es dirigeix ​​a Grècia, Dinamarca i Luxemburg per presentar l'avaluació de la Comissió dels plans nacionals de recuperació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La presidenta Ursula von der Leyen visitarà avui (17 de juny) Grècia i Dinamarca i demà Luxemburg. Personalment, lliurarà al Consell el resultat de l’avaluació i recomanació de la Comissió sobre l’aprovació dels plans nacionals de recuperació i resiliència en el context de NextGenerationEU, Pla europeu de recuperació. La presidenta serà demà al matí a Atenes, on es reunirà amb el primer ministre Kyriakos Mitsotakis. El president von der Leyen viatjarà després a Copenhaguen. Allà es reunirà amb la primera ministra Mette Frederiksen i se li acompanyarà la vicepresidenta executiva de la Comissió, Margrethe Vestager. El divendres 18 de juny, el president serà a Luxemburg. Al matí coneixerà la seva Alteza Real, el Gran Duc de Luxemburg i, més tard, coneixerà el primer ministre, Xavier Bettel. A tots els països, el president von der Leyen visitarà projectes que es finançaran gràcies al mecanisme de recuperació i resiliència, centrat principalment en la investigació i la transició verda i digital.

anunci

Corona virus

La Comissió aprova una ajuda danesa de 108 milions d’euros per donar suport a les activitats de recerca i desenvolupament relacionades amb el coronavirus de Bavarian Nordic

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una ajuda danesa de 108 milions d’euros per donar suport a les activitats de recerca i desenvolupament (R + D) relacionades amb el coronavirus de Bavarian Nordic, una empresa activa en la indústria de desenvolupament i fabricació de vacunes. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. El suport públic es concretarà en un avançament reemborsable. L’objectiu de la mesura és donar suport al desenvolupament d’una nova vacuna contra el coronavirus, desenvolupada per AdaptVac i llicenciada a Bavarian Nordic. La vacuna candidata actualment està sotmesa a assaigs clínics de fase II.

L'ajut donarà suport als propers passos de desenvolupament, a saber, l'assaig de fase III per confirmar la seguretat i demostrar l'eficàcia, el desenvolupament experimental dels processos de producció necessaris i els treballs relacionats amb les autoritzacions reguladores requerides. La Comissió va trobar que aquesta mesura d'ajuda s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal.

En particular, (i) l'ajut cobrirà menys del 80% dels costos rellevants de R + D i es recuperarà íntegrament en cas d'autorització reglamentària; i (ii) els resultats de les activitats de recerca es posaran a disposició de tercers a l'Espai Econòmic Europeu en condicions de mercat no discriminatòries mitjançant llicències no exclusives. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per combatre la crisi sanitària, d’acord amb l’article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'ajut en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. 

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: “Aquesta mesura d’ajuda danesa de 108 milions d’euros contribuirà a les activitats de recerca i desenvolupament molt necessàries per respondre al brot de coronavirus. Continuem treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ".

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

les emissions CO2

La Comissió aprova un augment del pressupost de 88.8 milions d’euros per al sistema danès que dóna suport a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que un augment pressupostari de 88.8 milions d’euros (660 milions de DKK), disponible a través del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) per a un esquema danès existent per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura, s’adapta a les normes d’ajuts estatals de la UE . L’augment del pressupost que es finançarà a través de l’RRF, després de l’avaluació positiva de la Comissió sobre el pla danès de recuperació i resiliència i la seva aprovació pel Consell (SA.63890), s’assigna a un esquema danès existent (SA. 58791) ja aprovat per la Comissió el 21 de maig de 2021.

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026 i tindrà un pressupost inicial de 238 milions d’euros (1.8 milions de DKK). L'objectiu principal d'aquest esquema és contribuir a l'objectiu danès de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 70% el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. L’ajut contribuirà a eliminar de la producció les terres de cultiu riques en carboni i, posteriorment, a transformar la terra en zones naturals, restaurant la seva hidrologia natural mitjançant la desconnexió de les séquies i la humectació de la terra. L'esquema existent es va avaluar en funció del seu compliment Directrius de la UE sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals, que permeten l'ajut per facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, en aquest cas la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'agricultura. La Comissió ha arribat a la conclusió que el finançament addicional assignat a l’esquema danès existent a través de l’RRF no modifica l’avaluació inicial del sistema, que continua en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. Totes les inversions i reformes que comportin ajuts estatals inclosos en els plans nacionals de recuperació presentats en el context de la RRF s’han de notificar a la Comissió per a la seva aprovació prèvia, tret que estigui cobert per alguna de les normes d’exempció per blocs d’ajuts estatals, en particular el Reglament general d’exempció per categories. (GBER) i, per al sector agrícola, el Reglament d’exempció per categories agrícoles (ABER).

La Comissió avaluarà aquestes mesures amb caràcter prioritari i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid de la RRF. Al mateix temps, la Comissió s’assegura, en la seva decisió, que es compleixen les normes aplicables sobre ajuts estatals, per tal de preservar les condicions de joc equitatives al mercat únic i garantir que els fons de l’RRF s’utilitzin de manera que minimitzi les distorsions de la competència i no excloure la inversió privada.

anunci

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63890 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint

Dinamarca

NextGenerationEU: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència de 1.5 milions d’euros de Dinamarca

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui (17 de juny) una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Dinamarca. Aquest és un pas important que prepara el camí perquè la UE pugui desemborsar 1.5 milions d’euros en subvencions en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR) durant el període 2021-2026. Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Dinamarca. Tindrà un paper important a l'hora de permetre a Dinamarca sortir més fort de la pandèmia COVID-19. L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla danès forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per afrontar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La Comissió va avaluar el pla de Dinamarca basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes establertes en el pla de Dinamarca donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social. Garantir les transicions ecològiques i digitals de Dinamarca L'avaluació de la Comissió sobre el pla de Dinamarca constata que destina el 59% de la despesa total en mesures que donin suport als objectius climàtics. Aquestes mesures inclouen reformes fiscals, eficiència energètica, transport sostenible i iniciatives del sector agrícola. Tots tenen com a objectiu modernitzar l’economia danesa, crear llocs de treball i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com reforçar la protecció del medi ambient i protegir la biodiversitat.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: "El pla de recuperació danès proporciona un full de ruta complet per a una recuperació actualitzada, amb un fort enfocament en la transició verda. Més de la meitat del finançament total es dedica a objectius ecològics, com ara un transport net i una reforma fiscal verda que contribueixi a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Donem la benvinguda a l’ambició de protegir l’economia a través del futur, donant suport al desplegament d’Internet d’alta velocitat a les zones rurals i digitalitzant l’administració pública, les empreses grans i petites i el sector sanitari. La implementació de les reformes i inversions incloses en el pla ajudarà a accelerar la transició de Dinamarca cap a una economia de nova generació ".

anunci

L'avaluació de la Comissió sobre el pla de Dinamarca constata que dedica el 25% de la despesa total a la transició digital. Les mesures per donar suport a la transició digital de Dinamarca inclouen el desenvolupament d’una nova estratègia digital nacional, un major ús de la telemedicina, el desplegament de la banda ampla a les zones menys poblades del país i el foment d’inversions empresarials digitals. Reforç de la resiliència econòmica i social de Dinamarca L'avaluació de la Comissió considera que el pla de Dinamarca inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment tot o un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials esbossats a les recomanacions específiques per país dirigides a Dinamarca per el Consell al semestre europeu el 2019 i el 2020. Inclou mesures per anticipar les inversions privades, donar suport a la transició doble (verda i digital) i fomentar la investigació i el desenvolupament.

El pla representa una resposta integral i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social de Dinamarca, contribuint així de manera adequada als sis pilars del Reglament FPR. Donar suport a projectes d'inversió i reforma insígnia El pla de Dinamarca proposa projectes en diverses zones insígnies europees. Es tracta de projectes d'inversió específics que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició doble. Per exemple, Dinamarca proporcionarà 143 milions d’euros per fomentar l’eficiència energètica per a les llars i la indústria, així com mitjançant la renovació energètica d’edificis públics. L’avaluació també constata que cap de les mesures incloses en el pla perjudica significativament el medi ambient, d’acord amb els requisits establerts al Reglament RRF. Els sistemes de control establerts per Dinamarca es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió.

El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons. La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Avui la Comissió Europea ha decidit donar llum verda al pla de recuperació i resiliència de Dinamarca de 1.5 milions d'euros. Dinamarca ja és capdavantera en les transicions verdes i digitals. En centrar-se en reformes i inversions que accelerin encara més la transició verda, Dinamarca és un exemple potent. El vostre pla demostra que Dinamarca mira el futur amb ambició i confiança ".

anunci

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "El pla de recuperació i resiliència de Dinamarca proporcionarà suport europeu per avançar en la seva ambiciosa transició verda, una àrea en què el país ja és pioner. Aquesta és la prioritat adequada per a Dinamarca. Tenint en compte també les nombroses mesures del pla per avançar en la transició digital, estic molt segur que NextGenerationEU oferirà avantatges reals al poble danès en els propers anys ".

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió d’execució del Consell per dotar d’1.5 milions d’euros en subvencions a Dinamarca en virtut de l’RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió. L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 200 milions d'euros a Dinamarca en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Dinamarca. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius exposats a la Decisió d’execució del Consell, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i reformes.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències