Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea recapta més 10 milions d’euros en un tercer bons amb èxit per donar suport a la recuperació d’Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha emès 10 milions d’euros més per donar suport a la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i les seves conseqüències, en un tercer bo NextGenerationEU des de l’inici del programa a mitjans de juny. La Comissió va emetre un bo a 20 anys amb venciment el 4 de juliol de 2041, que va ser acollit amb satisfacció pel mercat amb un fort interès, amb llibres propers als 100 milions d'euros.

Gràcies a la sobresubscripció de gairebé deu vegades, una demostració del fort interès dels inversors, la Comissió ha obtingut condicions de preus molt favorables, en línia amb el fort rendiment del programa NextGenerationEU fins ara.

Es tractava d’una transacció de doble tram i la Comissió va recaptar 5.25 milions d’euros en préstecs adjudicats a deu anys el 10 d’abril de 22 per als seus programes de mecanisme europeu d’estabilització financera (EFSM) i d’assistència macrofinancera (AMF).

anunci

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "El tercer bons NextGenerationEU porta el total recaptat per NextGenerationEU a 45 milions d'euros en quatre setmanes. Això representa un inici molt engrescador del programa de finançament NextGenerationEU. Vol dir que la Comissió està ben situada per donar suport a tots els pagaments previstos de NextGenerationEU als estats membres durant l’estiu, donant suport a la recuperació econòmica i social ”.

Es tracta de la tercera transacció del programa NextGenerationEU, després del bo de deu anys de 20 milions d’euros que la Comissió va emetre el 10 de juny de 15 i de la transacció de doble tram de 2021 milions d’euros, que consistia en un bo de cinc anys de 15 milions d’euros i 9 milions d’euros Bons a 6 anys: a partir del 30 de juny.

Després de la transacció d’avui (13 de juliol), la Comissió ha recaptat fins ara 45 milions d’euros en el marc de NextGenerationEU. Els fons s’utilitzaran ara per als primers pagaments de NextGenerationEU, en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència i de diversos programes pressupostaris de la UE. El primer desemborsament a NextGenerationEU ja va tenir lloc a finals de juny i es va dur a terme en el marc del programa REACT-EU. Els primers pagaments realitzats en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència es produiran al seu moment, després de l’aprovació per part del Consell dels plans nacionals de recuperació i resiliència (12 dels quals ja han superat aquesta etapa) i la signatura dels respectius acords de finançament i / o préstec. pels estats membres de la UE i la Comissió Europea.

anunci

La transacció d’avui també ha recaptat 5 milions d’euros que es destinaran a ampliar l’assistència financera prestada a Portugal i Irlanda arran de la crisi financera i del deute sobirà. S'han recaptat 250 milions d'euros més per finançar un préstec a Jordània en el marc del programa d'Assistència Macrofinancera.

A finals de 2021, la Comissió espera recaptar uns 80 milions d’euros en bons, que es complementaran amb factures de la UE a curt termini, segons el pla de finançament publicat el juny de 2021. La quantitat exacta tant dels bons de la UE com dels bons de la UE dependrà de les necessitats de finançament precises i la Comissió revisarà la seva avaluació inicial a la tardor. D’aquesta manera, la Comissió podrà finançar, durant la segona meitat de l’any, totes les subvencions i préstecs previstos als estats membres en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència, així com cobrir les necessitats de les polítiques de la UE que rebin finançament NextGenerationEU.

Fons

NextGenerationEU és un instrument de recuperació temporal d’uns 800 milions d’euros en preus actuals per donar suport a la recuperació d’Europa de la pandèmia del coronavirus i ajudar a construir una Europa més ecològica, més digital i més resistent.

Per finançar NextGenerationEU, la Comissió, en nom de la UE, recaptarà dels mercats de capitals fins a uns 800 milions d’euros d’aquí a finals del 2026. Hi haurà 421.1 milions d’euros disponibles principalment per a subvencions (en virtut de la RRF i altres programes pressupostaris de la UE); 385.8 milions d’euros per a préstecs. Això es traduirà en volums d’endeutament d’una mitjana d’uns 150 milions d’euros anuals.

Tenint en compte els volums, la freqüència i la complexitat de les operacions d’endeutament futures, la Comissió seguirà les millors pràctiques emprades pels grans i freqüents emissors i implementarà una estratègia de finançament diversificada.

Aquesta estratègia presenta una àmplia gamma d’instruments i tècniques, que van més enllà de l’enfocament adossat que la Comissió ha utilitzat fins ara per demanar préstecs als mercats, inclòs en el marc del programa SURE. Durant els darrers 40 anys, la Comissió Europea ha dut a terme diversos programes de préstec per donar suport als estats membres de la UE i a tercers països. Totes aquestes operacions de préstec es van finançar de forma consecutiva, principalment mitjançant emissions de bons sindicats.

Secció tècnica

Fiança NextGenerationEU El bo a 20 anys té un cupó del 0.45% i va obtenir un rendiment de reoferta del 0.471% que proporciona un diferencial de +7 pb a mid-swaps, que equival a +53.1 pb sobre el Bund a 20 anys que s’ha de vèncer al juliol. 2040. El llibre de comandes final s’aproximava als 100 milions d’euros, cosa que va suposar que el bo s’hagi sobresubscrit gairebé deu vegades. Això va batre un nou rècord, el llibre de comandes més gran de la història d’un nou bo de 10 anys. Bon EFSM / MFA El bo a 10 anys té un cupó del 0% i va obtenir un rendiment de reoferta del -0.043% que proporciona un diferencial de -6 pbs a mid-swaps, que equival a 30.1 pbs respecte al Bund de deu anys que s’havia de vèncer el febrer de 10 El llibre de comandes final va superar els 2031 milions d’euros, cosa que va suposar que aquesta fiança també s’hagi sobresubscrit gairebé deu vegades. Els gestors conjunts principals d’aquesta transacció van ser Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Citi i Commerzbank.

Més informació

Nota de premsa primer fiança NextGenerationEU

Nota de premsa del primer pla de finançament de la Comissió

Estratègia de finançament diversificat de preguntes i respostes

Full informatiu - NextGenerationEU - Estratègia de finançament

UE com a lloc web prestatari

Xarxa de distribuïdors principals

Pla de recuperació per a Europa

Comissió Europea

Nova Bauhaus europea: noves accions i finançament per vincular la sostenibilitat a l'estil i la inclusió

publicat

on

logo

La Comissió ha adoptat una Comunicació que exposa el concepte de Nova Bauhaus Europea. Això inclou una sèrie d'accions polítiques i possibilitats de finançament. El projecte té com a objectiu accelerar la transformació de diversos sectors econòmics com la construcció i el tèxtil per tal de proporcionar accés a tots els ciutadans a mercaderies circulars i amb menys consum de carboni.

La Nova Bauhaus Europea aporta una dimensió cultural i creativa al Tracte Verd Europeu, amb l'objectiu de demostrar com la innovació sostenible ofereix experiències tangibles i positives en la nostra vida quotidiana.

Per al finançament, hi haurà uns 85 milions d’euros dedicats a projectes de la nova Bauhaus europea dels programes de la UE entre el 2021 i el 2022. Molts altres programes de la UE integraran la Nova Bauhaus europea com a element de context o de prioritat sense un pressupost dedicat predefinit.

anunci

El finançament procedirà de diferents programes de la UE, inclòs el Horitzó Europa programa de recerca i innovació (en particular les missions Horizon Europe), el Programa LIFE per al medi ambient i l 'acció climàtica i Fons Europeu de Desenvolupament Regional. A més, la Comissió convidarà els estats membres a utilitzar els valors bàsics de la nova Bauhaus europea en les seves estratègies per al desenvolupament territorial i socioeconòmic i mobilitzarà les parts rellevants dels seus plans de recuperació i resiliència, així com els programes de la política de cohesió. construir un futur millor per a tothom.

La Comissió establirà un Nou laboratori europeu Bauhaus: un "think and do tank" per co-crear, prototipar i provar noves eines, solucions i recomanacions de polítiques. El laboratori continuarà amb l'esperit col·laboratiu del moviment que reuneix diferents àmbits de la vida i arriba a la societat, la indústria i la política per connectar les persones i trobar noves formes de crear junts.

La Comunicació s’inspira en les aportacions rebudes durant la fase de codisseny que es va desenvolupar de gener a juliol, on la Comissió va rebre més de 2000 contribucions de tota Europa i d’altres països.

anunci

Foment d’un moviment creixent

Al gener de 2021, es va llançar la nova fase de codisseny de la Bauhaus europea per identificar i pensar solucions estètiques, sostenibles i inclusives per als nostres espais de vida i ajudar a complir el Tracte Verd Europeu. La primera part del desenvolupament va convidar a tothom a unir-se a una conversa per replantejar-se la nostra forma de conviure. Aquests intercanvis van alimentar la nova comunicació Bauhaus europea adoptada avui.

La cocreació seguirà sent essencial i evolucionarà a la llum dels primers resultats concrets, mitjançant avaluacions i revisions. Per tant, la Comissió aprofundirà encara més en la tasca amb la creixent nova comunitat europea Bauhaus de persones, organitzacions i autoritats compromeses. 

El moviment també s’inspira en llocs i projectes bells, sostenibles i inclusius existents a Europa. Els primers nous premis Bauhaus europeus celebren aquests èxits, atorgant premis en deu categories, des de "productes i estil de vida" fins a "llocs reinventats per conèixer i compartir". La cadena 'New European Bauhaus Rising Stars', oberta exclusivament a menors de 30 anys, dóna suport i anima a la generació més jove a continuar desenvolupant noves idees i conceptes apassionants. Els guanyadors rebran els seus premis en una cerimònia de lliurament de premis el 16 de setembre.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: “La Nova Bauhaus Europea combina la gran visió del Tracte Verd Europeu amb un canvi tangible sobre el terreny. Canvi que millora la nostra vida quotidiana i que la gent pot tocar i sentir - en edificis, en espais públics, però també en moda o mobiliari. La nova Bauhaus europea té com a objectiu crear un nou estil de vida que coincideixi amb la sostenibilitat amb un bon disseny, que necessiti menys carboni i que sigui inclusiu i assequible per a tothom. "

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Unint la ciència i la innovació amb l’art i la cultura i adoptant un enfocament holístic, la Nova Bauhaus europea crearà solucions que no només siguin sostenibles i innovadores, sinó també accessibles, assequible i que millori la vida per a tots ".

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: “A través del seu enfocament transdisciplinari i participatiu, la Nova Bauhaus Europea reforça el paper de les comunitats locals i regionals, les indústries, els innovadors i les ments creatives que treballen junts per millorar la nostra qualitat de vida. La política de cohesió transformarà les noves idees en accions a nivell local ".

Més informació

Comunicació sobre la nova Bauhaus europea

Annex 1 - Informe sobre la fase de codisseny

Annex 2 - Mobilització de programes de la UE

Annex 3 - El nou ecosistema de la política europea Bauhaus

Q & A

Nou lloc web europeu de la Bauhaus

Taula rodona d’alt nivell

Discurs sobre l'Estat de la Unió del president von der Leyen

Seguir llegint

Comissió Europea

Estat de la UE: lluita contra COVID-19, recuperació, clima i política exterior

publicat

on

En el debat anual sobre l'estat de la Unió Europea, els eurodiputats van interrogar el president de la Comissió von der Leyen sobre els reptes més immediats de la UE, sessió plenària  AFCO.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va iniciar el seu segon discurs sobre l'estat de la Unió Europea i va destacar que, en la crisi sanitària mundial més gran d'un segle, la crisi econòmica mundial més profunda de dècades i la crisi planetària més greu de tots els temps, "vam optar per seguir-la junts. Com una sola Europa. I en podem estar orgullosos ”. Va destacar que Europa es troba entre els líders mundials en taxes de vacunació, mentre que comparteix la meitat de la seva producció de vacunes amb la resta del món. Ara la prioritat és accelerar la vacunació mundial, continuar els esforços a Europa i preparar-se bé per a futures pandèmies.

De cara al futur, va assenyalar que "el digital és el problema de fer o trencar" i va anunciar una nova llei europea de xips, que reuneix les capacitats europees de recerca, disseny i prova de nivell mundial i coordina les inversions nacionals i comunitàries en semiconductors. Sobre el canvi climàtic, von der Leyen va deixar clar que "ja que és artificial, podem fer-hi alguna cosa". Va destacar que, amb el Tracte Verd, la UE va ser la primera gran economia que va presentar una legislació integral en aquesta àrea i va prometre donar suport als països en desenvolupament duplicant el finançament per a la biodiversitat i comprometent 4 milions d'euros addicionals a finançar el clima fins al 2027 per donar suport als seus recursos verds. transició.

anunci

Parlant de política exterior i de seguretat, va demanar una política europea de ciberdefensa i una nova llei europea de ciber resiliència i va anunciar una cimera sobre defensa europea que se celebrarà sota la presidència francesa.

Manfred WEBER (PPE, DE) va assenyalar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del COVID-19 i va dir que Europa necessita urgentment crear nous llocs de treball, també en el sector de la salut on la UE lidera les vacunes contra el COVID-19. Va advocar per un programa d'emergència comercial entre la UE i els Estats Units per al transport i la mobilitat i els sectors digitals i un pla per reduir la burocràcia. La defensa europea s'hauria de reforçar amb una força de reacció ràpida i l'Europol es va convertir en un FBI europeu, va concloure.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) va avaluar positivament la lluita de la UE contra la pandèmia i les seves conseqüències: "El 70% de la població està vacunada, la llibertat de moviment torna a ser una realitat i els fons NextGenerationEU ja s'estan distribuint". La transició cap a una economia verda també va per bon camí, va afegir, però "no hem fet prou per garantir el benestar dels ciutadans", i va assenyalar que la crisi ha agreujat les desigualtats i ha afectat més fortament els més vulnerables.

anunci

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) es va queixar que massa sovint la Comissió ha mantingut una diplomàcia amb el Consell en lloc de fer polítiques amb el Parlament. Subratllant que els valors europeus són els fonaments de la nostra Unió, va instar la Comissió a començar a utilitzar el mecanisme de condicionalitat creat per protegir el pressupost de la UE contra incompliments de l'estat de dret-vigent durant gairebé un any però mai aplicat-, per deixar de finançar moviments iliberals a moltes parts d’Europa on s’està erosionant la independència judicial, assassinats periodistes i discriminades les minories.

Philippe LAMBERTS (Verds / EPT, BE) va exigir més ambició climàtica: "més ràpid, més alt, més fort: és hora d'aplicar els objectius olímpics als nostres esforços per salvar el planeta". També va demanar canvis en els sistemes fiscals i socials per garantir una vida digna per a tothom. En matèria de política exterior, Lamberts va assenyalar que només compartint la sobirania la UE es podria convertir en un "pes pesat" en l'escena mundial i va deixar clar que "'Fortress Europe' mai serà un actor geopolític respectat". Finalment, va lamentar que els països de la UE La principal preocupació per l'Afganistan és evitar que qualsevol afganès posi els peus al territori europeu.

Els ciutadans de la UE no necessiten "discursos florits", només "volen quedar-se sols", va dir Jörg MEUTHEN (ID, DE). Va criticar els plans de la Comissió de "despeses massives", pel Green Deal, pel fons de recuperació, per "Fit for 55", que els ciutadans haurien de pagar al final. Va advertir de la creixent burocràcia i va lamentar la transició cap a l'energia verda, i va advocar per més energia nuclear.

Raffaele FITTO (ECR, IT) va advertir que "els recursos de NextGenerationEU per si sols no són suficients" i va exigir una reforma del Pacte d'Estabilitat. També va demanar un canvi en les normes sobre ajudes estatals i una política comercial més autònoma. "La transició ambiental no es pot afrontar sense tenir en compte el que està passant al món i, sobretot, l'impacte en el nostre sistema productiu", va afegir. Sobre l'estat de dret i Polònia, Fitto va denunciar "una imposició política per part d'una majoria que no respecta les competències dels estats individuals".

D'acord amb Martin SCHIRDEWAN (The Left, DE), La Sra. Von der Leyen s'ha elogiat, però no ha donat cap resposta als problemes actuals. Va exigir que es retirés la protecció de les patents per a les vacunes i va lamentar que els deu multimilionaris més rics d'Europa hagin augmentat encara més la seva fortuna durant la pandèmia, mentre que un de cada cinc nens de la UE creix o es troba en risc de pobresa.

Altaveus

Ursula VON DER LEYEN, President de la Comissió Europea

Manfred WEBER (PPE, Alemanya)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Daci CIOLOŞ (Renova, RO)

Philippe Lamberts (Verds / EFA, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (L'esquerra, DE)

Més informació 

Seguir llegint

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències