Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

L'OMC fa importants passos cap a les normes comercials mundials per a la pesca sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 15 de juliol, l'Organització Mundial del Comerç (OMC) va celebrar una reunió ministerial sobre subvencions a la pesca, que va confirmar el compromís d'establir el rumb per a un resultat reeixit de les negociacions abans de la Conferència Ministerial de l'OMC a partir del novembre de 2021.

Els ministres van reconfirmar el seu objectiu compartit per arribar a un acord que contribuirà significativament a frenar la degradació continuada dels recursos pesquers del món i de les activitats econòmiques i dels mitjans de subsistència que donen suport. Tot i que queden algunes divergències, el text consolidat proposat pel president de les negociacions proporciona una base sòlida per a la part final de les negociacions.

En les seves declaracions als seus homòlegs de tot el món, el vicepresident executiu i comissari de comerç Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Protegir els recursos pesquers mundials és una responsabilitat compartida i, com a tal, aconseguir un resultat multilateral és l’única manera d’abordar el tema de les subvencions nocives. Acollim amb satisfacció el compromís del director general Okonjo-Iweala d’arribar a un acord abans de la 12a Conferència Ministerial i estem plenament compromesos amb aquest objectiu. El mandat establert a l’objectiu 14.6 de desenvolupament sostenible de l’ONU ha de seguir sent la nostra guia en aquestes negociacions ”.

anunci

La Unió Europea (UE), en la seva política pesquera comuna, ha prioritzat durant molt de temps un enfocament que garanteixi que la pesca sigui sostenible mediambientalment, econòmicament i socialment. Aquest ha estat el resultat d'un profund procés de reforma, que va eliminar gradualment les subvencions perjudicials a favor de subvencions positives que fomentessin la pesca sostenible i enfortir els sistemes per gestionar les activitats pesqueres. Basant-se en aquesta experiència positiva, la UE també defensa que les normes de l'OMC s'han de basar en la sostenibilitat. 

Llegiu l’enunciat de Valdis Dombrovskis.

anunci

Comissió Europea

Guanyadors del Concurs de la UE per a joves científics 2020-2021

publicat

on

El 19 de setembre, la Comissió va anunciar els guanyadors del 32nd Concurs de la UE per a joves científics, amb els màxims premis atorgats a sis projectes de Bulgària, Alemanya, Irlanda, Espanya, Turquia i Ucraïna. Els guanyadors rebran 7,000 € per cadascun dels seus projectes destacats en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM), així com en ciències socials. Entre els molts temes de recerca hi havia la informàtica quàntica, les cèl·lules solars innovadores i una investigació estadística sobre estereotips de gènere en nens de 5 a 7 anys. El segon i el tercer premi es van concedir a projectes de Bulgària, Txèquia, Irlanda, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Suïssa, Turquia, Bielorússia i Canadà.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Enhorabona a tots els guanyadors del concurs d’aquest any pel seu èxit destacat. L’últim any ens ha demostrat la importància d’una excel·lent investigació i innovació per superar les crisis que ens afecten a tots. Aquesta competició celebra una nova generació de talents els descobriments i innovacions dels quals seran essencials per donar forma al futur que volem viure. Estic molt orgullós de l'excepcional treball dels nostres joves."

El Concurs de la UE per a joves científics va ser creat per la Comissió Europea el 1989 per fomentar la cooperació i l'intercanvi entre joves científics i donar-los l'oportunitat de ser guiats per alguns dels investigadors més destacats d'Europa. També busca animar els joves a estudiar STEM i a seguir una carrera científica. Aquest any, han participat 158 ​​joves científics prometedors, d'entre 14 i 20 anys i procedents de 34 països. Els estudiants van presentar 114 projectes diferents a un jurat internacional format per científics de renom, presidit pel doctor Attila Borics de l'Acadèmia de Ciències d'Hongria. Els guanyadors van compartir un total de 93,000 euros en premis, repartits entre els 18 premis bàsics altres premis, com ara visites a algunes de les organitzacions i empreses més innovadores d’Europa. Es van anunciar durant una cerimònia a la Universitat de Salamanca, Espanya, després d'una competició virtual de dos dies. La llista detallada dels guanyadors està disponible aquí i hi ha més informació disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

Polònia va ordenar pagar a la Comissió Europea una penalització diària de mig milió d'euros per la mina de Turów

publicat

on

El Tribunal Europeu ha imposat una multa diària de 500,000 euros a Polònia per pagar a la Comissió Europea pel seu incompliment de l'ordre del 21 de maig d'aturar les activitats d'extracció de la mina de lignit a cel obert Turów, escriu Catalina Feore.

La mina es troba a Polònia, però està a prop de les fronteres txeca i alemanya. Es va concedir una concessió per operar el 1994. El 20 de març de 2020, el ministre polonès del clima va concedir permís per a una extensió a la mineria de lignit fins al 2026. La República Txeca va remetre l'assumpte a la Comissió Europea i el 17 de desembre de 2020, la Comissió va emetre un opinió raonada en què criticava Polònia per diversos incompliments de la legislació de la UE. En particular, la Comissió va considerar que, en adoptar una mesura que permetia una pròrroga de sis anys sense realitzar una avaluació d’impacte ambiental, Polònia havia incomplert la legislació de la UE. 

La República Txeca va demanar al tribunal que prengués una decisió provisional, a l'espera de la sentència final del Tribunal, que va atorgar. Tanmateix, atès que les autoritats poloneses van incomplir les seves obligacions en virtut d’aquesta ordre, la República Txeca, el 7 de juny de 2021, va presentar una sol·licitud per demanar que Polònia fos condemnada a pagar una multa diària de 5,000,000 € al pressupost de la UE per incompliment les seves obligacions. 

anunci

Avui (20 de setembre), el tribunal va rebutjar una sol·licitud de Polònia per anul·lar les mesures provisionals i va ordenar a Polònia pagar a la Comissió una multa de 500,000 euros diaris, una dècima part del que va sol·licitar la República Txeca. El Tribunal va dir que no estaven obligats a l'import proposat per la República Txeca i va pensar que la xifra inferior seria adequada per animar Polònia a "posar fi al seu incompliment de les seves obligacions en virtut de l'ordre provisional".

Polònia va afirmar que el cessament de les activitats mineres de lignit a la mina Turów podria provocar una interrupció en la distribució d’aigua de calefacció i potable als territoris de Bogatynia (Polònia) i Zgorzelec (Polònia), cosa que posa en perill la salut dels habitants d’aquests territoris. El tribunal va considerar que Polònia no havia demostrat suficientment que això representava un risc genuí.

Davant l'incompliment de Polònia de l'ordre provisional, el Tribunal va considerar que no tenia més remei que imposar una multa. El TJUE ha subratllat que és molt rar que un estat membre presenti una acció per incompliment de les obligacions contra un altre estat membre, aquesta és la novena acció d’aquest tipus en la història del Tribunal.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències