Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Sobirania digital: la Comissió posa en marxa aliances per a semiconductors i tecnologies de núvol industrial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea posa en marxa avui (19 de juliol) dues noves aliances industrials: l’Aliança per a processadors i tecnologies de semiconductors i l’Aliança Europea per a dades industrials, Edge i Cloud.

Les dues noves aliances faran avançar la pròxima generació de microxips i tecnologies informàtiques de cloud / edge industrials i proporcionaran a la UE les capacitats necessàries per enfortir les seves infraestructures, productes i serveis digitals crítics. Les aliances reuniran empreses, representants dels estats membres, universitats, usuaris, així com organitzacions de recerca i tecnologia.

La vicepresidenta executiva de l'Era Digital, Margrethe Vestager, va dir: "Les tecnologies cloud i edge presenten un potencial econòmic enorme per als ciutadans, les empreses i les administracions públiques, per exemple en termes d'augment de la competitivitat i la satisfacció de necessitats específiques del sector. Els microxips són el centre de tots els dispositius que fem servir actualment. Des dels nostres telèfons mòbils fins als passaports, aquests petits components ofereixen una gran quantitat d’oportunitats per avançar tecnològicament. Per tant, donar suport a la innovació en aquests sectors crítics és crucial i pot ajudar Europa a tirar endavant juntament amb socis afins ”.

anunci

Aliança industrial per a processadors i tecnologies de semiconductors

Els microxips, inclosos els processadors, són tecnologies clau que alimenten tots els dispositius i màquines electròniques que fem servir actualment. Els xips sustenten una gran varietat d'activitats econòmiques i en determinen l'eficiència energètica i els nivells de seguretat. Les capacitats en el desenvolupament de processadors i xips són crucials per al futur de les economies més avançades actuals. L’aliança industrial sobre processadors i tecnologies de semiconductors serà un instrument clau per avançar en el progrés industrial de la UE en aquest àmbit.

Identificarà i abordarà els colls d'ampolla, les necessitats i les dependències actuals de tota la indústria. Definirà fulls de ruta tecnològics que garanteixin que Europa tingui la capacitat de dissenyar i produir els xips més avançats, alhora que redueix les seves dependències estratègiques generals augmentant la seva quota de producció global de semiconductors al 20% per al 2030.

anunci

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: “Europa té tot el necessari per liderar la carrera tecnològica. Les dues aliances dissenyaran ambiciosos fulls de ruta tecnològics per desenvolupar i desplegar a Europa la propera generació de tecnologies de processament de dades des del núvol fins als semiconductors més avançats. L’aliança entre el núvol i la vora té com a objectiu desenvolupar núvols industrials europeus d’eficiència energètica i molt segurs, que no estan sotmesos al control ni a l’accés de les autoritats de tercers països. L’aliança amb els semiconductors reequilibrarà les cadenes mundials de subministrament de semiconductors assegurant que tenim la capacitat de dissenyar i produir, a Europa, els xips més avançats cap als 2nm i per sota ”.

Amb aquest objectiu, l'Aliança pretén establir la capacitat de disseny i fabricació necessària per produir la propera generació de processadors i components electrònics de confiança. Això suposarà moure Europa cap a una capacitat de producció de 16 nanòmetres (nm) a nodes de 10 nm per donar suport a les necessitats actuals d'Europa, així com per sota de 5 a 2 nm i més enllà per anticipar les necessitats tecnològiques futures. Els tipus de semiconductors més avançats són més performants i tenen el potencial de reduir massivament l’energia que fan servir des de telèfons fins a centres de dades.

Aliança Europea per a Dades Industrials, Edge i Cloud

Com es destaca a l’Estratègia Europea de Dades, el volum de dades generades augmenta molt i s’espera que una proporció significativa de dades es processi a la vora (80% el 2025, des del 20% actual), més a prop dels usuaris i on es generen dades. Aquest canvi representa una oportunitat important per a la UE per enfortir les seves pròpies capacitats de núvol i de vora, i d’aquí la seva sobirania tecnològica. Es requerirà el desenvolupament i el desplegament de tecnologies de processament de dades fonamentalment noves, que englobin la seva avantatge, allunyant-se dels models d’infraestructura de processament de dades totalment centralitzats.

L’Aliança Europea per a les Dades Industrials, Edge i Cloud fomentarà l’aparició de tecnologies de cloud i edge disruptives altament segures, eficients en termes d’energia i recursos i totalment interoperables, fomentant la confiança dels usuaris del cloud en tots els sectors. L’Aliança servirà les necessitats específiques dels ciutadans, les empreses i el sector públic de la UE (inclosos els propòsits militars i de seguretat) per processar dades altament sensibles, alhora que augmentarà la competitivitat de la indústria de la UE en tecnologies de núvol i de punta.

Al llarg de la seva vida útil, el treball de l’Aliança respectarà els següents principis i normes clau:

  • Els estàndards més alts en termes d’interoperabilitat i portabilitat / reversibilitat, obertura i transparència;
  • els estàndards més alts en termes de protecció de dades, ciberseguretat i sobirania de les dades;
  • estat de l'art en termes d'eficiència i sostenibilitat energètica, i;
  • el compliment de les millors pràctiques europees en el núvol, inclosa l'adhesió a les normes, codis de conducta i sistemes de certificació pertinents.
Participació en les aliances

Aquestes aliances estan obertes a la participació de totes les entitats públiques i privades amb un representant legal a la Unió i amb activitats rellevants, sempre que compleixin les condicions definides en els termes de referència.

A causa de la rellevància estratègica de les activitats en els respectius sectors, la pertinença a les aliances està subjecta al compliment de diverses condicions. Les parts interessades rellevants han de complir els criteris d’elegibilitat, relacionats sobretot amb la seguretat (inclosa la ciberseguretat), la seguretat del subministrament, la protecció IP, la protecció de dades i l’accés a les dades i la utilitat pràctica de l’Aliança. Han de signar les declaracions i omplir un formulari de sol·licitud, que serà avaluat per la Comissió Europea.

Fons

L’Aliança Europea per a Processadors Industrials i Tecnologies de Semiconductors es basa en les ambicions de la Comissió per reforçar la cadena de valor de la microelectrònica i els sistemes incrustats d’Europa i enfortir la capacitat de fabricació d’avantguarda. Al desembre de 2020, els estats membres es van comprometre a treballar junts per reforçar les capacitats europees en tecnologies de semiconductors i oferir el millor rendiment per a aplicacions en una àmplia gamma de sectors. Actualment, 22 estats membres signen aquesta iniciativa.

L' Europeu Aliança per a dades industrials, Edge i Cloud es basa en el voluntat política, expressat pels 27 estats membres a l’octubre de 2020, per afavorir el desenvolupament de la nova generació de capacitats de núvol i de vora per als sectors públic i privat. En el seu Declaració conjunta, els estats membres signants van acordar treballar conjuntament per desplegar infraestructures i serveis de núvols resistents i competitius a tot Europa.

Més informació

Aliança industrial per a processadors i tecnologies de semiconductors

Declaració conjunta sobre processadors i tecnologies de semiconductors

Aliança Europea per a Dades Industrials, Edge i Cloud

Estratègia industrial europea

Seguir llegint
anunci

Comissió Europea

Nova Bauhaus europea: noves accions i finançament per vincular la sostenibilitat a l'estil i la inclusió

publicat

on

logo

La Comissió ha adoptat una Comunicació que exposa el concepte de Nova Bauhaus Europea. Això inclou una sèrie d'accions polítiques i possibilitats de finançament. El projecte té com a objectiu accelerar la transformació de diversos sectors econòmics com la construcció i el tèxtil per tal de proporcionar accés a tots els ciutadans a mercaderies circulars i amb menys consum de carboni.

La Nova Bauhaus Europea aporta una dimensió cultural i creativa al Tracte Verd Europeu, amb l'objectiu de demostrar com la innovació sostenible ofereix experiències tangibles i positives en la nostra vida quotidiana.

Per al finançament, hi haurà uns 85 milions d’euros dedicats a projectes de la nova Bauhaus europea dels programes de la UE entre el 2021 i el 2022. Molts altres programes de la UE integraran la Nova Bauhaus europea com a element de context o de prioritat sense un pressupost dedicat predefinit.

anunci

El finançament procedirà de diferents programes de la UE, inclòs el Horitzó Europa programa de recerca i innovació (en particular les missions Horizon Europe), el Programa LIFE per al medi ambient i l 'acció climàtica i Fons Europeu de Desenvolupament Regional. A més, la Comissió convidarà els estats membres a utilitzar els valors bàsics de la nova Bauhaus europea en les seves estratègies per al desenvolupament territorial i socioeconòmic i mobilitzarà les parts rellevants dels seus plans de recuperació i resiliència, així com els programes de la política de cohesió. construir un futur millor per a tothom.

La Comissió establirà un Nou laboratori europeu Bauhaus: un "think and do tank" per co-crear, prototipar i provar noves eines, solucions i recomanacions de polítiques. El laboratori continuarà amb l'esperit col·laboratiu del moviment que reuneix diferents àmbits de la vida i arriba a la societat, la indústria i la política per connectar les persones i trobar noves formes de crear junts.

La Comunicació s’inspira en les aportacions rebudes durant la fase de codisseny que es va desenvolupar de gener a juliol, on la Comissió va rebre més de 2000 contribucions de tota Europa i d’altres països.

anunci

Foment d’un moviment creixent

Al gener de 2021, es va llançar la nova fase de codisseny de la Bauhaus europea per identificar i pensar solucions estètiques, sostenibles i inclusives per als nostres espais de vida i ajudar a complir el Tracte Verd Europeu. La primera part del desenvolupament va convidar a tothom a unir-se a una conversa per replantejar-se la nostra forma de conviure. Aquests intercanvis van alimentar la nova comunicació Bauhaus europea adoptada avui.

La cocreació seguirà sent essencial i evolucionarà a la llum dels primers resultats concrets, mitjançant avaluacions i revisions. Per tant, la Comissió aprofundirà encara més en la tasca amb la creixent nova comunitat europea Bauhaus de persones, organitzacions i autoritats compromeses. 

El moviment també s’inspira en llocs i projectes bells, sostenibles i inclusius existents a Europa. Els primers nous premis Bauhaus europeus celebren aquests èxits, atorgant premis en deu categories, des de "productes i estil de vida" fins a "llocs reinventats per conèixer i compartir". La cadena 'New European Bauhaus Rising Stars', oberta exclusivament a menors de 30 anys, dóna suport i anima a la generació més jove a continuar desenvolupant noves idees i conceptes apassionants. Els guanyadors rebran els seus premis en una cerimònia de lliurament de premis el 16 de setembre.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: “La Nova Bauhaus Europea combina la gran visió del Tracte Verd Europeu amb un canvi tangible sobre el terreny. Canvi que millora la nostra vida quotidiana i que la gent pot tocar i sentir - en edificis, en espais públics, però també en moda o mobiliari. La nova Bauhaus europea té com a objectiu crear un nou estil de vida que coincideixi amb la sostenibilitat amb un bon disseny, que necessiti menys carboni i que sigui inclusiu i assequible per a tothom. "

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Unint la ciència i la innovació amb l’art i la cultura i adoptant un enfocament holístic, la Nova Bauhaus europea crearà solucions que no només siguin sostenibles i innovadores, sinó també accessibles, assequible i que millori la vida per a tots ".

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: “A través del seu enfocament transdisciplinari i participatiu, la Nova Bauhaus Europea reforça el paper de les comunitats locals i regionals, les indústries, els innovadors i les ments creatives que treballen junts per millorar la nostra qualitat de vida. La política de cohesió transformarà les noves idees en accions a nivell local ".

Més informació

Comunicació sobre la nova Bauhaus europea

Annex 1 - Informe sobre la fase de codisseny

Annex 2 - Mobilització de programes de la UE

Annex 3 - El nou ecosistema de la política europea Bauhaus

Q & A

Nou lloc web europeu de la Bauhaus

Taula rodona d’alt nivell

Discurs sobre l'Estat de la Unió del president von der Leyen

Seguir llegint

Comissió Europea

Estat de la UE: lluita contra COVID-19, recuperació, clima i política exterior

publicat

on

En el debat anual sobre l'estat de la Unió Europea, els eurodiputats van interrogar el president de la Comissió von der Leyen sobre els reptes més immediats de la UE, sessió plenària  AFCO.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va iniciar el seu segon discurs sobre l'estat de la Unió Europea i va destacar que, en la crisi sanitària mundial més gran d'un segle, la crisi econòmica mundial més profunda de dècades i la crisi planetària més greu de tots els temps, "vam optar per seguir-la junts. Com una sola Europa. I en podem estar orgullosos ”. Va destacar que Europa es troba entre els líders mundials en taxes de vacunació, mentre que comparteix la meitat de la seva producció de vacunes amb la resta del món. Ara la prioritat és accelerar la vacunació mundial, continuar els esforços a Europa i preparar-se bé per a futures pandèmies.

De cara al futur, va assenyalar que "el digital és el problema de fer o trencar" i va anunciar una nova llei europea de xips, que reuneix les capacitats europees de recerca, disseny i prova de nivell mundial i coordina les inversions nacionals i comunitàries en semiconductors. Sobre el canvi climàtic, von der Leyen va deixar clar que "ja que és artificial, podem fer-hi alguna cosa". Va destacar que, amb el Tracte Verd, la UE va ser la primera gran economia que va presentar una legislació integral en aquesta àrea i va prometre donar suport als països en desenvolupament duplicant el finançament per a la biodiversitat i comprometent 4 milions d'euros addicionals a finançar el clima fins al 2027 per donar suport als seus recursos verds. transició.

anunci

Parlant de política exterior i de seguretat, va demanar una política europea de ciberdefensa i una nova llei europea de ciber resiliència i va anunciar una cimera sobre defensa europea que se celebrarà sota la presidència francesa.

Manfred WEBER (PPE, DE) va assenyalar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del COVID-19 i va dir que Europa necessita urgentment crear nous llocs de treball, també en el sector de la salut on la UE lidera les vacunes contra el COVID-19. Va advocar per un programa d'emergència comercial entre la UE i els Estats Units per al transport i la mobilitat i els sectors digitals i un pla per reduir la burocràcia. La defensa europea s'hauria de reforçar amb una força de reacció ràpida i l'Europol es va convertir en un FBI europeu, va concloure.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) va avaluar positivament la lluita de la UE contra la pandèmia i les seves conseqüències: "El 70% de la població està vacunada, la llibertat de moviment torna a ser una realitat i els fons NextGenerationEU ja s'estan distribuint". La transició cap a una economia verda també va per bon camí, va afegir, però "no hem fet prou per garantir el benestar dels ciutadans", i va assenyalar que la crisi ha agreujat les desigualtats i ha afectat més fortament els més vulnerables.

anunci

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) es va queixar que massa sovint la Comissió ha mantingut una diplomàcia amb el Consell en lloc de fer polítiques amb el Parlament. Subratllant que els valors europeus són els fonaments de la nostra Unió, va instar la Comissió a començar a utilitzar el mecanisme de condicionalitat creat per protegir el pressupost de la UE contra incompliments de l'estat de dret-vigent durant gairebé un any però mai aplicat-, per deixar de finançar moviments iliberals a moltes parts d’Europa on s’està erosionant la independència judicial, assassinats periodistes i discriminades les minories.

Philippe LAMBERTS (Verds / EPT, BE) va exigir més ambició climàtica: "més ràpid, més alt, més fort: és hora d'aplicar els objectius olímpics als nostres esforços per salvar el planeta". També va demanar canvis en els sistemes fiscals i socials per garantir una vida digna per a tothom. En matèria de política exterior, Lamberts va assenyalar que només compartint la sobirania la UE es podria convertir en un "pes pesat" en l'escena mundial i va deixar clar que "'Fortress Europe' mai serà un actor geopolític respectat". Finalment, va lamentar que els països de la UE La principal preocupació per l'Afganistan és evitar que qualsevol afganès posi els peus al territori europeu.

Els ciutadans de la UE no necessiten "discursos florits", només "volen quedar-se sols", va dir Jörg MEUTHEN (ID, DE). Va criticar els plans de la Comissió de "despeses massives", pel Green Deal, pel fons de recuperació, per "Fit for 55", que els ciutadans haurien de pagar al final. Va advertir de la creixent burocràcia i va lamentar la transició cap a l'energia verda, i va advocar per més energia nuclear.

Raffaele FITTO (ECR, IT) va advertir que "els recursos de NextGenerationEU per si sols no són suficients" i va exigir una reforma del Pacte d'Estabilitat. També va demanar un canvi en les normes sobre ajudes estatals i una política comercial més autònoma. "La transició ambiental no es pot afrontar sense tenir en compte el que està passant al món i, sobretot, l'impacte en el nostre sistema productiu", va afegir. Sobre l'estat de dret i Polònia, Fitto va denunciar "una imposició política per part d'una majoria que no respecta les competències dels estats individuals".

D'acord amb Martin SCHIRDEWAN (The Left, DE), La Sra. Von der Leyen s'ha elogiat, però no ha donat cap resposta als problemes actuals. Va exigir que es retirés la protecció de les patents per a les vacunes i va lamentar que els deu multimilionaris més rics d'Europa hagin augmentat encara més la seva fortuna durant la pandèmia, mentre que un de cada cinc nens de la UE creix o es troba en risc de pobresa.

Altaveus

Ursula VON DER LEYEN, President de la Comissió Europea

Manfred WEBER (PPE, Alemanya)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Daci CIOLOŞ (Renova, RO)

Philippe Lamberts (Verds / EFA, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (L'esquerra, DE)

Més informació 

Seguir llegint

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències