Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

El pla d’inversions per a Europa dóna suport al projecte d’infraestructura de derivació de Kevaka als països bàltics

publicat

on

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) s’ha subscrit per finançar el partenariat públic-privat (PPP) que dissenyarà, construirà, finançarà i mantindrà una derivació al tram de l’autopista E67 / A7 que actualment passa pel municipi de Kekava a Letònia. El BEI prestarà 61.1 milions d’euros al projecte, que desviarà el trànsit de trànsit des de zones densament poblades de Kekava cap a una nova ruta que eludirà de l’oest. La transacció està suportada per Fons Europeu d'Inversions estratègiques, el pilar principal del Pla d'inversió per a Europa.

Aquest projecte millorarà la seguretat viària i reduirà els riscos per a la salut per als residents locals. Donarà suport a la millora del tram de l’autopista A7 (part de la Via Baltica) al sud de Riga, que connecta la capital letona amb la frontera lituana i forma part de la xarxa transeuropea de transport (TEN-T). El projecte suposa el primer finançament de la col·laboració públic-privada a Letònia per al BEI, i és en si mateix el primer PPP a gran escala als països bàltics.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “M’alegro que el pla d’inversions per a Europa doni una garantia financera al BEI per a la construcció de la circumval·lació de Kekava, que serà la primera associació publicoprivada a gran escala als països bàltics. Garantirà la connexió de transport per carretera més eficient entre la capital letona, Riga, i la frontera lituana. Aquesta inversió reforçarà la xarxa transeuropea de transport, contribuint a la cohesió social, econòmica i territorial a la Unió Europea. "

L' Pla d'inversió per a Europa fins ara ha mobilitzat 546.5 milions d’euros d’inversió, dels quals 1.4 milions d’euros a Letònia. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Comissió Europea

La Comissió obre procediments d'infracció contra 12 estats membres per no transposar les normes de la UE que prohibeixen pràctiques comercials deslleials

publicat

on

TLa Comissió va obrir procediments d'infracció contra 12 estats membres per no transposar les normes de la UE que prohibien les pràctiques comercials deslleials al sector agroalimentari. El Directiva sobre pràctiques comercials deslleials a la cadena de subministrament agrícola i alimentària, adoptada el 17 d’abril de 2019, garanteix la protecció de tots els agricultors europeus, així com dels proveïdors petits i mitjans, contra 16 pràctiques comercials deslleials dels compradors més grans de la cadena de subministrament alimentari. La Directiva cobreix els productes agrícoles i alimentaris que es comercialitzen a la cadena de subministrament, i prohibeix per primera vegada a nivell de la UE aquestes pràctiques injustes imposades unilateralment per un altre soci comercial.

La data límit per transposar la Directiva a la legislació nacional va ser l'1 de maig de 2021. A data d'avui, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Eslovàquia i Suècia han tingut van notificar a la Comissió que van adoptar totes les mesures necessàries per transposar la Directiva, declarant així la transposició completa. França i Estònia han informat que la seva legislació només transposa parcialment la Directiva.   

La Comissió va enviar cartes de notificació formal a Àustria, Bèlgica, Xipre, Txèquia, Estònia, França, Itàlia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia i Espanya, sol·licitant-los que adoptessin i notifiquessin les mesures pertinents. Els Estats membres tenen ara dos mesos per respondre.

Fons

Aquesta Directiva sobre pràctiques comercials deslleials a la cadena de subministrament agrícola i alimentària contribueix a reforçar la posició dels agricultors a la cadena de subministrament alimentari. Les 16 pràctiques comercials deslleials que es prohibiran inclouen, entre d'altres: (i) retards en els pagaments i cancel·lacions de comandes d'última hora per a productes alimentaris peribles; (ii) canvis unilaterals o retroactius dels contractes; (iii) obligar el proveïdor a pagar pels productes desaprofitats; i (iv) denegar contractes escrits.

D’acord amb la Directiva, els agricultors i els petits i mitjans proveïdors, així com les organitzacions que els representen, tindran la possibilitat de presentar queixes contra aquestes pràctiques dels seus compradors. Els estats membres haurien de posar en marxa autoritats nacionals designades que gestionaran les queixes. Aquestes normes protegeixen la confidencialitat per evitar possibles represàlies dels compradors.

La Comissió també ha pres mesures per augmentar transparència del mercat   promoure la cooperació dels productors. Juntes, aquestes mesures asseguraran una cadena de subministrament més equilibrada, justa i eficient en el sector agroalimentari.

Més informació

Pràctiques comercials deslleials a la cadena alimentària

Cadena de subministrament agroalimentari

Seguir llegint

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències