Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Seguretat alimentària: la UE prohibirà l'ús de diòxid de titani (E171) com a additiu alimentari el 2022

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els estats membres han aprovat la proposta de la Comissió Europea de prohibir l’ús de diòxid de titani (E171) com a additiu alimentari a partir del 2022. El diòxid de titani s’utilitza com a colorant en diversos productes com xiclets, pastes, complements alimentaris, sopes i brous. . La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: “La seguretat dels nostres aliments i la salut dels nostres consumidors no són negociables. Avui actuem decisivament amb els nostres estats membres, basats en una ciència sòlida, per eliminar el risc d'un producte químic utilitzat en els aliments ”. La proposta de la Comissió es basa en un dictamen científic de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, que conclòs que l'E171 ja no es podria considerar com a segur quan s'utilitza com a additiu alimentari, sobretot pel fet que no es poden descartar les preocupacions sobre la genotoxicitat. Tret que el Consell o el Parlament Europeu adoptin cap objecció a finals d'any, el text entrarà en vigor a principis de 2022. A continuació, s'iniciarà un període de 6 mesos d'eliminació gradual, després del qual s'aplicarà una prohibició total. en productes alimentaris. Hi ha més informació disponible a la nostra pàgina Q & A

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

L'alt representant Borrell i el comissari Várhelyi assisteixen al 6è Fòrum Regional de la UpM i a la 3a reunió ministerial UE-Veïnatge del Sud

publicat

on

Avui (29 de novembre), l'alt representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/vicepresident Josep Borrell (A la foto) copresidirà el 6è Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània (UpM) juntament amb el viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors de Jordània, Ayman Safadi. El comissari de Veïnatge i Ampliació, Olivér Várhelyi, també participarà al Fòrum, que tindrà lloc adossat a la reunió ministerial UE-Veïnatge Sud a Barcelona. Ambdues trobades tenen lloc amb el teló de fons de les celebracions de la primer Dia del Mediterrani.

El 6è Fòrum Regional de la UpM reunirà els ministres d'Afers Exteriors dels 42 estats membres de la UpM. Els debats se centraran en els avenços aconseguits en les cinc àrees prioritàries acordades l'any passat durant el 5è Fòrum Regional de la UpM: acció mediambiental i climàtica, desenvolupament econòmic i humà sostenible i inclusiu, inclusió social i igualtat, transformació digital i protecció civil. Alt representant Borrell pronunciarà un pregó a les 9 hores i participarà en la roda de premsa conjunta a les 00 hores per concloure el Fòrum. Tots dos actes s'emetran EBS. Paral·lelament al 6è Fòrum Regional de la UpM, també tindrà lloc un esdeveniment paral·lel sobre la integració regional "De la recomanació política a la implementació". A la tarda, alt representant Borrell presidirà la tercera reunió ministerial UE-Veïnatge del Sud acollida per Espanya, amb el comissari Várhelyi també pronunciant un discurs d'obertura. La reunió ministerial serà una oportunitat per discutir com avançar la cooperació a la llum de la Associació renovada amb el veïnat del sud: una nova agenda per a la Mediterrània, aprovat al febrer, així com la implementació del Pla Econòmic i d'Inversions de la regió, per impulsar la creació d'ocupació, combatre el canvi climàtic i promoure una transició verda i digital. Posteriorment s'emetrà una nota de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

La Comissió celebra l'aprovació del Pacte per a la Recerca i la Innovació a Europa i la futura governança de l'Espai Europeu de Recerca

publicat

on

El Consell de la Unió Europea ha adoptat un Recomanació sobre "Un pacte per a la recerca i la innovació a Europa" (Pacte per la R+I), així com el seu Conclusions sobre la futura governança de la Espai Europeu de Recerca. El Pacte per a la R+I defineix valors i principis comuns per a la recerca i la innovació a Europa, com ara la llibertat d'investigació científica i la lliure circulació d'investigadors i coneixements. També esbossa 16 àrees prioritàries compartides per a l'acció conjunta, que van des del foment ciència oberta per a un intercanvi més ràpid de coneixements i dades, per reforçar el lideratge científic i l'excel·lència de la Unió Europea, amb la implicació de totes les regions i els ciutadans europeus.

Alhora, les conclusions del Consell inclouen la primera Agenda Política de l'Espai Europeu de Recerca, que estableix 20 accions voluntàries per als propers tres anys. Entre aquestes accions es troben la promoció de carreres de recerca atractives i sostenibles, l'acostament de la ciència als ciutadans i la millora de l'accés a l'excel·lència a tota la UE. En conjunt, el Pacte i les conclusions estableixen una nova visió i prioritats, confirmen el compromís de la UE i els Estats membres amb l'Espai Europeu de Recerca i configuren una nova estructura per a la seva gestió. Marquen una fita important en la realització d'un "nou espai europeu de recerca per a la recerca i la innovació". Hi ha més informació disponible en aquest el comunicat de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: augment constant del comerç agroalimentari de la UE

publicat

on

Les últimes xifres del comerç agroalimentari de la UE publicat mostren que el comerç continua augmentant de manera constant, amb les exportacions augmentant un 7% en comparació amb els vuit primers mesos del 2020. El valor total del comerç agroalimentari de la UE (exportacions més importacions) de gener a agost de 2021 va assolir un valor de 210.5 milions d'euros, reflectint un augment del 5.1% respecte al mateix període de l'any passat. Les exportacions van augmentar un 7% fins als 127.5 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 2.3% fins als 85 milions d'euros, la qual cosa va suposar un superàvit comercial agroalimentari total de 44 milions d'euros durant els vuit primers mesos de l'any. Es tracta d'un augment del 17% respecte al període corresponent del 2020. Es van registrar xifres positives a les exportacions als Estats Units, que van créixer 2 milions d'euros o un 15%, impulsades en gran part pel bon comportament del vi, i els espirituosos i licors.

A més, les exportacions a la Xina van augmentar en 812 milions d'euros, mentre que també es van registrar increments de valors a les exportacions a Suïssa (531 milions d'euros), Corea del Sud (464 milions d'euros), Noruega (393 milions d'euros) i Israel (288 milions d'euros). Les exportacions al Regne Unit durant aquest període (116 milions d'euros) es van situar gairebé al mateix valor que l'any passat. Les exportacions a diversos països van disminuir en comparació amb el mateix període del 2020. La davallada més gran es va observar a les exportacions a l'Aràbia Saudita, que es van reduir en 399 milions d'euros o un 16%. Altres caigudes notables es van registrar a les exportacions a Hong Kong (-103 milions d'euros) i Kuwait (-101 milions d'euros). Pel que fa a categories específiques de productes, els vuit primers mesos del 2021 van experimentar increments importants dels valors d'exportació de vi (2.5 milions d'euros) i licors i licors (1.3 milions d'euros), amb increments del 31% i del 32% respectivament. S'han registrat descensos a les exportacions de blat (-892 milions d'euros) i d'alimentació infantil (-736 milions d'euros). Els augments més notables en el valor de les importacions es van observar en els pastissos (1.1 milions d'euros), la soja (1.1 milions d'euros), els àcids grassos i ceres (500 milions d'euros), l'oli de palma i nucli (479 milions d'euros) i grans de cacau (291 milions d'euros més).

Les caigudes més altes dels valors d'importació, en canvi, s'han observat en fruites tropicals, fruits secs i espècies (-669 milions d'euros), sucs de fruites (-194 milions d'euros), cítrics (-159 milions d'euros), tabac cru (-158 milions d'euros). , i arròs (baixada de 140 milions d'euros). Més informació disponible aquí i sobre el comerç agroalimentari de la UE sevae.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències