Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

La Comissió realitza inspeccions sense previ avís en el sector de la sanitat animal a Bèlgica

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea està duent a terme inspeccions sense previ avís a les instal·lacions d'una empresa farmacèutica activa en salut animal a Bèlgica.

La Comissió té la preocupació que l'empresa inspeccionada pugui haver infringit les normes antimonopoli de la UE que prohibeixen l'abús de posició dominant. Els funcionaris de la Comissió anaven acompanyats dels seus homòlegs de l'autoritat belga de competència.

Les inspeccions no anunciades són un pas d'investigació preliminar sobre pràctiques anticompetitives sospitoses. El fet que la Comissió faci aquestes inspeccions no significa que les empreses siguin declarades culpables de comportaments anticompetitius ni prejutja el resultat de la pròpia investigació.

La Comissió respecta plenament els drets de defensa en els seus procediments antimonopoli, en particular el dret de les empreses a ser escoltades.

anunci

Les inspeccions es realitzen seguint tots els protocols de seguretat i salut del coronavirus per garantir la seguretat dels implicats.

No hi ha un termini legal per completar consultes sobre conducta anticompetitiva. La seva durada depèn de diversos factors, inclosa la complexitat de cada cas, la mesura en què les empreses interessades cooperen amb la Comissió i l'exercici dels drets de defensa.

anunci

Comparteix aquest article:

Benestar dels animals

"Com pot haver-hi jueus a Europa si continueu introduint lleis contra nosaltres?", pregunta el líder jueu després que Grècia decreta prohibir la matança sense atordiment.

publicat

on

La llibertat de religió jueva està sota un atac directe a tota Europa per part de les mateixes institucions que han promès protegir les nostres comunitats, va dir el president de l'Associació Jueva Europea, el rabí Menachem Margolin, després de la decisió del Tribunal Suprem de Grècia que la matança ritual sense atordiment viola la llei de la UE., escriu Yossi Lempkowicz.

La sentència és conseqüència immediata d'una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg el desembre passat que els països membres poden prohibir la pràctica de la matança ritual per promoure el benestar animal, sense vulnerar els drets dels grups religiosos.

La sentència de desembre deia que la regulació de la UE sobre la matança d'animals "no impedeix als estats membres imposar l'obligació d'atordir els animals abans de matar-los, que també s'aplica en el cas de matança prescrita per ritus religiosos", però va animar els estats membres a trobar un equilibri.

"Ara està clar que diversos estats membres estan aplicant amb zel el primer i ignorant el segon", va dir el rabí Margolin en una reacció a la decisió grega.

anunci

L'Associació Jueva Europea amb seu a Brussel·les representa centenars de comunitats de tot el continent.

"Vam advertir al desembre sobre les conseqüències aigües avall que la sentència del Tribunal de Justícia de la UE va comportar, i ara veiem el resultat. La llibertat de religió jueva està sota atac directe. Va començar a Bèlgica, es va traslladar a Polònia i Xipre i ara és el torn de Grècia.

"Aquests atacs directes provenen de molts dels mateixos governs i institucions que han jurat protegir les seves comunitats jueves. El que estem assistint és una hipocresia de rang", va dir el líder de l'EJA.

anunci

Va afegir: "Quan es tracta d'antisemitisme, els governs i les institucions justament estan darrere nostre. Però quan la nostra fe i pràctica és atacada per les lleis, no es veuen enlloc ni enlloc".

"De què serveix protegir els jueus mentre legislan els pilars fonamentals de la nostra religió?", va preguntar.

Va dir que el seu grup "farà representacions urgents als més alts nivells del govern grec per obtenir respostes directes a aquesta pregunta senzilla però fonamental: com hi pot haver jueus a Europa si continueu introduint lleis contra nosaltres?"

En virtut de la llibertat de religió, que està protegida per la Unió Europea com a dret humà, la legislació de la UE permet l'exempció per motius religiosos per als sacrificis no atordits, sempre que tinguin lloc en escorxadors autoritzats. La pràctica religiosa jueva kosher requereix que el bestiar sigui conscient quan se'ls tallen la gola.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Benestar dels animals

Grups jueus impugnen la sentència del Tribunal de Justícia Europeu sobre matances religioses

publicat

on

Rabbi Menachem, president de l'Associació Jueva Europea Margolin

El Tribunal Constitucional belga va confirmar una sentència del Tribunal de Justícia Europeu segons la qual els estats membres de la Unió Europea poden prohibir la matança religiosa sense atordiment. La prohibició votada per les regions flamenca i valona ha estat desafiada per grups jueus que argumenten que, sota la llibertat de religió, protegida per la Unió Europea com a dret humà, la legislació de la UE permet l'exempció per motius religiosos de matances no atordides sempre que tenen lloc en escorxadors autoritzats, escriu Yossi Lempkowicz.

"El Tribunal Constitucional belga ha confirmat vergonyosament una decisió obertament hostil a un pilar fonamental de la pràctica jueva", va afirmar el rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Europea de Jueus, en reacció a la decisió del Tribunal Constitucional belga de confirmar aquest dijous una decisió del Tribunal de Justícia Europeu que prohibia la matança religiosa sense atordiment previ, confirmant així una decisió similar de les regions valones i flamences belgues. Lamentant la decisió judicial, va dir, però, que això va proporcionar una oportunitat als països europeus per mostrar el seu suport a les comunitats jueves i protegir aquest principi central de fe i pràctica. “El que més arriba a les comunitats jueves és l’enfocament bifacial d’alguns països cap a les comunitats jueves. D’una banda, són fermament solidaris quan es tracta de lluitar contra l’antisemitisme, de l’altra, no tenen cap dificultat per legislar de manera efectiva la fe i la pràctica jueves fora de l’existència. "El rabí Margolin va continuar:" Pitjor encara, aquests països ignoren feliçment aquesta contradicció massiva i els seus efectes catastròfics sobre els jueus de tota Europa. Aquesta decisió, si es replica, és una amenaça real per a la vida jueva a tot Europa. Tot tan amenaçador com l’augment de l’antisemitisme, i en cert sentit encara pitjor, ja que s’orienta directament als principis de les nostres creences. Ara és el moment perquè els països europeus es mantinguin darrere de les seves comunitats jueves i deixin Bèlgica aïllada i sigui una idea de com no tractar els jueus ”. L'Associació Jueva Europea és un grup de defensa amb seu a Brussel·les que representa les comunitats jueves de tota Europa.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Els assajos amb animals

El Parlament Europeu votarà sobre investigació, proves i educació sense animals

publicat

on

Qualsevol que estigui familiaritzat amb Ralph, una mascota de conill de prova que es sotmet a la prova d’irritació ocular Draize als laboratoris de cosmètica i que pateixi ceguesa, es preguntarà com aquesta crueltat encara és acceptable en una època de ciència i tecnologia avançades. El Salva Ralph el vídeo es va fer viral a tot el món i probablement es va convertir en el motiu pel qual Mèxic es va unir recentment a les files dels estats, que prohibien les proves de cosmètics en animals. També ho va fer la UE el 2013. La UE té previst anar encara més enllà adoptant una resolució sobre "una acció coordinada a nivell de la Unió per facilitar la transició a la innovació sense l'ús d'animals en investigació, proves i educació" aquesta setmana ( 15 de setembre), Escriu Eli Hadzhieva.

Tot i que la UE fomenta l’ús de mètodes no animals, com la nova tecnologia d’òrgans a xip, simulacions per ordinador i cultius tridimensionals de cèl·lules humanes, la investigació demostra que els mètodes arcaics, com la “dosi letal del 3%”, maten la meitat dels milions d’animals de prova, encara s’utilitzen àmpliament. A més, les evidències mostren cada cop més que alguns animals, com ara conills i rosegadors, són espècies completament diferents de les humanes, per considerar-se representants fiables de la protecció de la salut humana contra els riscos químics. Per exemple, medicaments, com la talidomida, la TGN50 o la fialuridina, destinats a tractar malalties del matí, leucèmia i hepatitis B, respectivament, es van demostrar totalment segurs per als animals, però no van poder ser tolerats pels humans.

Segons la Comissió Europea, l'estratègia europea de productes químics per a la sostenibilitat va augmentar el suport a l'ús de metodologies no animals (NAM) en l'avaluació del risc químic, especialment amb diversos projectes d'Horitzó 2020 (el clúster ASPIS que inclou RISK-HUNT)3R, Projectes ONTOX i PrecisionTOX), les properes revisions del Reglament REACH i Cosmetics, el nou projecte de l’Associació Europea per a Enfocaments Alternatius sobre l’ús de NAM en l’avaluació de riscos, PARC amb l’objectiu de passar a l’avaluació de riscos de nova generació i una Agenda Estratègica de Recerca i Innovació . L’acceptació mundial d’enfocaments innovadors i no animals sobre la seguretat química també és una prioritat a l’agenda de l’OCDE.

Un seminari web organitzat el 9 de setembre per EU-ToxRisk i PATROLS, dos projectes multiparticipats finançats pel programa H2020 de la UE, va il·lustrar les limitacions de la detecció de riscos in vitro (experiments amb tubs d’assaig) i in silico (experiments simulats per ordinador) existents sistemes alhora que mostra una nova caixa d’eines per dur a terme avaluacions de productes químics i nanomaterials sense animals. El coordinador del projecte EU-ToxRisk, Bob van der Water, de la Universitat de Leiden, va destacar la seva visió “per impulsar un canvi de paradigma en la toxicologia cap a un enfocament integrat lliure d’animals basat en mecanismes per a l’avaluació de la seguretat química” mitjançant una caixa d’eines NAM establerta basada en in vitro i in eines silico i nous components de caixa d’eines NAM de nova generació. Va posar èmfasi en nous sistemes de proves avançats, com ara reporters fluorescents basats en CRISPR en cèl·lules mare, model derivat de cèl·lules mare derivades de cèl·lules mare, micro-teixits hepàtics malalts i xip de quatre òrgans, alhora que va destacar que els NAM s’haurien d’integrar ràpidament a la regulació. marcs de proves.

anunci

Shareen Doak, coordinador de PATROLS de la Universitat de Swansea, va destacar les mancances de coneixement sobre els efectes a llarg termini de les exposicions realitzades a nanomaterials d’enginyeria (ENM) per a l’entorn humà i de salut, mentre que va demostrar mètodes innovadors, com ara propietats ENM extrínsecs, proves avançades d’ecotoxicitat, models in vitro heterotípics. del pulmó, GIT i fetge, etc. "Aquests mètodes estan dissenyats per entendre millor els perills humans i ambientals i s'han d'implementar com a part de l'estratègia segura i sostenible per disseny de la UE per minimitzar la necessitat de proves en animals", va dir.

“El repte més gran és l'acceptació i la implementació de NAM. Els requisits de validació estàndard són massa llargs i cal establir el domini d’aplicabilitat dels NAM tenint en compte les noves tecnologies emergents ”, va afegir.

En un comunicat anterior, el clúster ASPIS expressava el seu suport a la proposta de resolució del Parlament Europeu que la descrivia com "oportuna per accelerar una transició lliure d'animals i complir amb l'ambició de la UE de liderar la propera generació d'avaluació de riscos a Europa i a tot el món". donant la benvinguda als esforços de la UE "que es traduiran en pràctiques reguladores i industrials que protegiran millor la salut humana i els ecosistemes, permetent-nos identificar, classificar i, en última instància, eliminar substàncies perilloses del medi ambient".

anunci

La moderadora del seminari web Tilly Metz (Greens, Luxemburg), que també ombra la resolució del Parlament Europeu, va dir que espera que la resolució final contingui els elements següents: enfocament coordinat per agències de la UE, com l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i l'Agència Europea de Productes Químics, i implementació ràpida de nous mètodes avançats ”.

Això dóna molta reflexió als responsables de la presa de decisions en un moment d’enfrontament per a Ralph i els seus amics animals i humans. És hora que les paraules es tradueixin en acció i l’entorn regulador evolucioni d’acord amb les noves realitats sobre el terreny, alhora que dóna un respir a aquestes tecnologies lliures d’animals prometedores i segures adoptant un enfocament dinàmic per acceptar-les i utilitzar-les. Això no només ens permetrà estar a l’altura de l’ambició de contaminació zero del Tracte Verd, sinó que també oferirà “un entorn lliure de tòxics” tant per als animals com per als humans.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències