Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Serveis postals i lliurament de paquets: els informes destaquen l'èxit de les normes del mercat únic europeu i els reptes que comporta la digitalització

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha publicat dos informes que avaluen la situació i l'evolució del mercat únic europeu per al lliurament postal i transfronterer en el seu marc legal actual, a saber, el Directiva de serveis postals de la UE de 1997 i la Reglament de la UE de lliurament de paquets transfronterers de 2018. Els informes mostren com aquestes dues lleis han acompanyat amb èxit la modernització i obertura dels serveis postals europeus i han garantit que tots els ciutadans de la UE tinguin accés als serveis essencials de cartes i paquets i han donat lloc a més transparència pel que fa a les tarifes dels serveis de lliurament transfronterers. per a paquets d'una sola peça.

Però també destaquen com la digitalització ha canviat el mercat únic del sector postal i de paquets, creant noves oportunitats i reptes per als operadors postals i ha canviat les necessitats i expectatives dels consumidors. El Directiva de serveis postals va establir un marc normatiu comú per als serveis postals europeus amb requisits mínims per a una obligació de servei universal més harmonitzat, alhora que permetia algunes flexibilitats a nivell nacional. L'informe d'avui mostra que la Directiva ha contribuït a garantir un servei universal assequible a la UE.

Tanmateix, l'informe també mostra que molts estats membres van haver de reduir les característiques i l'abast de la seva obligació de servei universal, principalment com a resultat de l'augment dels costos d'aquests serveis, juntament amb les necessitats canviants dels usuaris i operadors de serveis postals. A més, l'informe sobre l'aplicació de la Reglament de lliurament transfronterer de paquets 2018 demostra que ha donat lloc a més transparència en les tarifes, sobretot gràcies a les obligacions d'informació dels operadors i de la Comissió. eina web de transparència per a tarifes de paquets. Pel que fa a la supervisió normativa, l'informe mostra que encara no hi ha convergència en la manera com les autoritats nacionals analitzen els aranzels, destacant només accions de seguiment esporàdiques contra tarifes excessivament elevats per part de les autoritats nacionals. Els informes estan disponibles aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

L'alt representant Borrell i el comissari Várhelyi assisteixen al 6è Fòrum Regional de la UpM i a la 3a reunió ministerial UE-Veïnatge del Sud

publicat

on

Avui (29 de novembre), l'alt representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/vicepresident Josep Borrell (A la foto) copresidirà el 6è Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània (UpM) juntament amb el viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors de Jordània, Ayman Safadi. El comissari de Veïnatge i Ampliació, Olivér Várhelyi, també participarà al Fòrum, que tindrà lloc adossat a la reunió ministerial UE-Veïnatge Sud a Barcelona. Ambdues trobades tenen lloc amb el teló de fons de les celebracions de la primer Dia del Mediterrani.

El 6è Fòrum Regional de la UpM reunirà els ministres d'Afers Exteriors dels 42 estats membres de la UpM. Els debats se centraran en els avenços aconseguits en les cinc àrees prioritàries acordades l'any passat durant el 5è Fòrum Regional de la UpM: acció mediambiental i climàtica, desenvolupament econòmic i humà sostenible i inclusiu, inclusió social i igualtat, transformació digital i protecció civil. Alt representant Borrell pronunciarà un pregó a les 9 hores i participarà en la roda de premsa conjunta a les 00 hores per concloure el Fòrum. Tots dos actes s'emetran EBS. Paral·lelament al 6è Fòrum Regional de la UpM, també tindrà lloc un esdeveniment paral·lel sobre la integració regional "De la recomanació política a la implementació". A la tarda, alt representant Borrell presidirà la tercera reunió ministerial UE-Veïnatge del Sud acollida per Espanya, amb el comissari Várhelyi també pronunciant un discurs d'obertura. La reunió ministerial serà una oportunitat per discutir com avançar la cooperació a la llum de la Associació renovada amb el veïnat del sud: una nova agenda per a la Mediterrània, aprovat al febrer, així com la implementació del Pla Econòmic i d'Inversions de la regió, per impulsar la creació d'ocupació, combatre el canvi climàtic i promoure una transició verda i digital. Posteriorment s'emetrà una nota de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

La Comissió celebra l'aprovació del Pacte per a la Recerca i la Innovació a Europa i la futura governança de l'Espai Europeu de Recerca

publicat

on

El Consell de la Unió Europea ha adoptat un Recomanació sobre "Un pacte per a la recerca i la innovació a Europa" (Pacte per la R+I), així com el seu Conclusions sobre la futura governança de la Espai Europeu de Recerca. El Pacte per a la R+I defineix valors i principis comuns per a la recerca i la innovació a Europa, com ara la llibertat d'investigació científica i la lliure circulació d'investigadors i coneixements. També esbossa 16 àrees prioritàries compartides per a l'acció conjunta, que van des del foment ciència oberta per a un intercanvi més ràpid de coneixements i dades, per reforçar el lideratge científic i l'excel·lència de la Unió Europea, amb la implicació de totes les regions i els ciutadans europeus.

Alhora, les conclusions del Consell inclouen la primera Agenda Política de l'Espai Europeu de Recerca, que estableix 20 accions voluntàries per als propers tres anys. Entre aquestes accions es troben la promoció de carreres de recerca atractives i sostenibles, l'acostament de la ciència als ciutadans i la millora de l'accés a l'excel·lència a tota la UE. En conjunt, el Pacte i les conclusions estableixen una nova visió i prioritats, confirmen el compromís de la UE i els Estats membres amb l'Espai Europeu de Recerca i configuren una nova estructura per a la seva gestió. Marquen una fita important en la realització d'un "nou espai europeu de recerca per a la recerca i la innovació". Hi ha més informació disponible en aquest el comunicat de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: augment constant del comerç agroalimentari de la UE

publicat

on

Les últimes xifres del comerç agroalimentari de la UE publicat mostren que el comerç continua augmentant de manera constant, amb les exportacions augmentant un 7% en comparació amb els vuit primers mesos del 2020. El valor total del comerç agroalimentari de la UE (exportacions més importacions) de gener a agost de 2021 va assolir un valor de 210.5 milions d'euros, reflectint un augment del 5.1% respecte al mateix període de l'any passat. Les exportacions van augmentar un 7% fins als 127.5 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 2.3% fins als 85 milions d'euros, la qual cosa va suposar un superàvit comercial agroalimentari total de 44 milions d'euros durant els vuit primers mesos de l'any. Es tracta d'un augment del 17% respecte al període corresponent del 2020. Es van registrar xifres positives a les exportacions als Estats Units, que van créixer 2 milions d'euros o un 15%, impulsades en gran part pel bon comportament del vi, i els espirituosos i licors.

A més, les exportacions a la Xina van augmentar en 812 milions d'euros, mentre que també es van registrar increments de valors a les exportacions a Suïssa (531 milions d'euros), Corea del Sud (464 milions d'euros), Noruega (393 milions d'euros) i Israel (288 milions d'euros). Les exportacions al Regne Unit durant aquest període (116 milions d'euros) es van situar gairebé al mateix valor que l'any passat. Les exportacions a diversos països van disminuir en comparació amb el mateix període del 2020. La davallada més gran es va observar a les exportacions a l'Aràbia Saudita, que es van reduir en 399 milions d'euros o un 16%. Altres caigudes notables es van registrar a les exportacions a Hong Kong (-103 milions d'euros) i Kuwait (-101 milions d'euros). Pel que fa a categories específiques de productes, els vuit primers mesos del 2021 van experimentar increments importants dels valors d'exportació de vi (2.5 milions d'euros) i licors i licors (1.3 milions d'euros), amb increments del 31% i del 32% respectivament. S'han registrat descensos a les exportacions de blat (-892 milions d'euros) i d'alimentació infantil (-736 milions d'euros). Els augments més notables en el valor de les importacions es van observar en els pastissos (1.1 milions d'euros), la soja (1.1 milions d'euros), els àcids grassos i ceres (500 milions d'euros), l'oli de palma i nucli (479 milions d'euros) i grans de cacau (291 milions d'euros més).

Les caigudes més altes dels valors d'importació, en canvi, s'han observat en fruites tropicals, fruits secs i espècies (-669 milions d'euros), sucs de fruites (-194 milions d'euros), cítrics (-159 milions d'euros), tabac cru (-158 milions d'euros). , i arròs (baixada de 140 milions d'euros). Més informació disponible aquí i sobre el comerç agroalimentari de la UE sevae.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències