Connecteu-vos amb nosaltres

La tecnologia digital

La Comissió serà l'únic responsable de fer complir les normes tecnològiques, acorden els països de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Representants dels països de la UE han acordat que la Comissió Europea serà l'únic responsable de fer complir les noves regles tecnològiques, amb un paper limitat per als vigilància antimonopoli nacional en lloc dels poders més amplis que se'ls demanen, van dir els funcionaris dilluns (8 de novembre). escriu Foo Yun Chee.

Els ministres de la UE ratificaran formalment l'acord el 25 de novembre com a part de la posició comuna del bloc abans de les negociacions amb els legisladors de la UE i la Comissió sobre l'esborrany de normes conegudes com a Llei de mercats digitals (DMA) abans que puguin convertir-se en llei.

El DMA, proposat per la directora antimonopoli de la UE, Margrethe Vestager, l'any passat, té com a objectiu frenar els poders d'Alphabet. (GOOGL.O) unitat Google, Facebook (FB.O), Poma (AAPL.O) i Amazon (AMZN.O) amb una llista de què fer i no fer.

Els organismes antimonopoli alemanys i francesos i els seus homòlegs dels altres 25 països de la UE en una carta conjunta al juny van defensar un paper més important en l'aplicació de la DMA i van citar la seva experiència en casos digitals. Llegeix més.

anunci

"La Comissió és l'única autoritat facultada per fer complir aquest Reglament", diu un document de la UE acordat per un grup de treball del Consell de la UE i vist per Reuters.

"Per donar suport a la Comissió, els estats membres poden habilitar les autoritats competents que fan complir les normes de competència per dur a terme mesures d'investigació sobre possibles incompliments de les obligacions dels guardians", diu el document.

Va dir que l'executiu de la UE tindrà plena discreció per decidir si obre una investigació.

anunci

Comparteix aquest article:

La tecnologia informàtica

Europa ha de treballar junts per mantenir-se al capdavant de l'alta tecnologia - Merkel

publicat

on

Els països europeus han de treballar junts en la fabricació de xips de nova generació, va dir Angela Merkel, aprofitant els seus 16 anys d'experiència a l'oficina més alta per advertir que cap país europeu podria mantenir-se a l'avantguarda de l'alta tecnologia per si mateix. escriure Andreas Rinke i Thomas Escritt.

El canceller alemany sortint va dir a Reuters en una entrevista que els costos de passar al següent nivell en àrees des del desenvolupament de xips fins al núvol i la informàtica quàntica i la producció de bateries significaven que el sector privat necessitaria suport estatal.

La mateixa Merkel va dur a terme investigacions fonamentals en química quàntica a Alemanya de l'Est abans d'entrar en política després de la reunificació alemanya el 1990. Va assenyalar el paquet d'estímul de Corea, Taiwan i el president dels Estats Units, Joe Biden, com a exemples del que era possible.

"L'estat haurà de jugar un paper important. Corea del Sud i Taiwan demostren que la producció competitiva de xips en el rang de 3 o 2 nanòmetres, per exemple, és essencialment impossible sense subvencions estatals", va dir.

anunci

La lluita actual de l'economia global per restaurar les cadenes de subministrament trencades per l'escassetat de recursos i la pandèmia de coronavirus posa de manifest encara més la necessitat de garantir que Europa tingui les seves pròpies instal·lacions de producció en àrees clau, va dir.

Però també va lamentar el fracàs de les empreses alemanyes per aprofitar una base de recerca excepcional.

En particular, va dir que estava "sorpresa" per la manca d'interès de les empreses alemanyes per la informàtica quàntica, tot i que Alemanya era líder mundial en investigació en un camp que podria fer que els ordinadors siguin més ràpids i potents que mai.

anunci

NO ALEXA PER ANGELA

Va dir que el seu govern havia fet passos per millorar la innovació i les cultures d'inici d'Alemanya, apuntant a un projecte liderat per Alemanya per crear una infraestructura de dades al núvol segura i eficient per a Europa, anomenat Gaia-X.

"Però a llarg termini no pot ser l'estat el que impulsi els nous desenvolupaments", va dir el líder més antic de la Unió Europea.

L'estructura governamental descentralitzada i extensa d'Alemanya també podria ser un obstacle per a la innovació.

Merkel va dir que la presència d'un consell d'ètica i d'un oficial de protecció de dades a cadascun dels 16 estats federals suposava una gran càrrega per a les empreses de ciències de la vida, per exemple, on Alemanya s'havia quedat enrere.

No obstant això, va estar a l'avantguarda de la investigació en àrees com la física quàntica, la investigació climàtica, la física, la química i la robòtica, va dir.

No és que es pogués dir el mateix de l'ús que Merkel fa de la tecnologia domèstica.

"Estic prou feliç quan puc configurar un inici retardat a la meva rentadora, però més enllà d'això, per ser honesta, no tinc ni el temps ni les ganes de tenir tota la meva casa controlada a distància", va dir.

"Potser desenvoluparé un interès quan tingui més temps en un futur proper".

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

economia digital

Les primeres convocatòries de propostes en el marc del Programa Europa Digital es llancen en tecnologia digital i Centres europeus d'innovació digital

publicat

on

La Comissió ha anunciat el primer conjunt de convocatòries de propostes sota el Programa Digital Europa. Això arran de l'adopció de la programes de treball destinant prop de 2 milions d'euros a inversions destinades a avançar en la transició digital. Les convocatòries estan obertes a empreses, organitzacions i administracions públiques dels estats membres de la UE, així com a entitats d'altres països associades al Programa Europa Digital.

Aquestes subvencions es destinaran a una inversió de més de 415 milions d'euros en infraestructures cloud to edge, espais de dades, intel·ligència artificial (IA), infraestructures de comunicació quàntica, per avançar en les habilitats digitals de les persones i projectes que promoguin una Internet més segura, lluitant contra l'abús sexual infantil. , i la desinformació, fins a finals de 2022. També s'obre la primera convocatòria de propostes per a la posada en marxa i el desplegament de la xarxa European Digital Innovation Hub (EDIH). Aquests hubs donaran suport a les empreses privades, incloses pimes i start-ups, i al sector públic en la seva transformació digital. Hi ha disponible més informació sobre la sol·licitud de subvencions en aquest conjunt de convocatòries online. Es publicaran més convocatòries a principis de 2022.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

La tecnologia digital

Consell de Comerç i Tecnologia UE-EUA: la Comissió llança una plataforma de consulta per a la participació de les parts interessades per modelar la cooperació transatlàntica

publicat

on

La Comissió ha llançat un plataforma de consulta en línia sobre el Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) UE-EUA, que permet als grups d'interès compartir les seves opinions i oferir propostes comunes sobre la feina a seguir. primera reunió a Pittsburgh el mes passat, representants de la Unió Europea i els Estats Units van acordar la importància i el compromís de consultar estretament amb diversos grups d'interès a banda i banda de l'Atlàntic sobre els seus enfocaments coordinats sobre qüestions clau de tecnologia, econòmiques i comercials mundials.

És en aquest context que la Comissió ha establert una finestreta única a la seva xarxa en línia "Futurium”, Per recollir aportacions de totes les parts interessades relacionades amb el TTC. Es convida a empreses, grups de treball, organitzacions laborals, sense ànim de lucre i mediambientals, acadèmics i altres partits que formen la societat civil en general, com a actors essencials a l’èxit de la cooperació UE-EUA. La plataforma està oberta a tothom després d’un simple registre. Permet que les parts interessades facin sentir la seva veu en el treball dels deu grups de treball específics de TTC. A través d’aquest lloc web, no només poden alimentar les seves opinions, sinó que també poden rebre informació important i actualitzacions sobre l’evolució dels diferents grups de treball. Podeu obtenir més informació al comunicat de premsa aquí.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències