Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Les normes de la UE obliguen a més transparència fiscal a les multinacionals

COMPARTIR:

publicat

on

Les empreses multinacionals hauran de revelar públicament quants impostos paguen a cada país de la UE, la qual cosa augmentarà el control de les seves pràctiques fiscals., Societat.

L'11 de novembre els eurodiputats votaran un acord provisional amb el Consell que obligaria a les empreses amb uns ingressos anuals superiors als 750 milions d'euros i amb operacions en més d'un país a declarar els beneficis obtinguts, l'impost sobre societats pagat i la nombre d'empleats a cada país de la UE durant l'exercici anterior.

Les empreses també hauran de publicar detalls sobre els seus beneficis, personal i impostos en alguns països no comunitaris, inclosos països que no cooperen amb la UE en matèria fiscal i aquells que no compleixen tots els estàndards però s'han compromès a reformar. La UE manté llistes de les jurisdiccions de les dues categories, que revisa regularment.

L'objectiu de les noves normes és donar més llum a on paguen impostos les multinacionals i dificultar que no paguin la seva part justa.

Per què és important la transparència fiscal

Els eurodiputats han demanat la introducció d'informes públics país per país per part de les empreses des que una sèrie d'escàndols a mitjans de la dècada del 2010 van revelar que moltes multinacionals traslladen els beneficis a països on podrien tenir pocs empleats i operacions, però on gaudeixen d'impostos preferencials. tractament.

A la pràctica, això significa que les multinacionals paguen menys impostos a costa dels països que lluiten per finançar la inversió o els beneficis socials.

anunci

La millora de la transparència hauria de fer que les grans empreses s'enfrontin a més preguntes sobre la seva manera de pagar impostos.

Molt temps en l'elaboració

El Parlament Europeu va fer recomanacions el 2015 per normes que obliguin les empreses a revelar beneficis i impostos per país. La Comissió Europea va proposar legislació el 2016, però mentre el Parlament va adoptar la seva posició el juliol de 2017, l'avanç de l'expedient al Consell de ministres va ser lent i les negociacions entre els colegisladors van començar només el 2021. Es va arribar a un acord provisional al juny de 2021.

"Aquest resultat és un gran èxit per al Parlament Europeu, ja que va ser el Parlament Europeu qui ho va exigir i ho va portar a la taula", va dir el membre austríac de S&D. Evelyn Regner (S&D, Àustria), un dels eurodiputats que negocia en nom del Parlament a comentaris sobre l'acord provisional. Va dir que les normes són importants per als ciutadans, ja que podrien aportar una major justícia fiscal sobre on es paguen els impostos.

Les noves normes no obligaran les multinacionals a revelar els seus beneficis i impostos a cada país del món: les empreses encara podran revelar xifres agregades per als països que no són membres de la UE i que no figuren a les llistes de la UE de països no cooperants i de països que s'han compromès amb la reforma fiscal. Tanmateix, els negociadors del Parlament diuen que les regles es poden reforçar encara més després que la Comissió faci una revisió de l'impacte de la legislació almenys quatre anys després de la seva implementació.

"És només l'inici d'un viatge, no el final... Aquesta és una fita, des d'aquest terreny conquerit podem seguir endavant", va dir el membre espanyol d'S&D. Iban García del Blanco, l'altre eurodiputat que va negociar en nom del Parlament.

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències