Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Llançament del Fòrum de la Vila d'Empreses: Presentació de la visió de les zones rurals de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha llançat el Fòrum del Poble d'Empreses per recollir informació sobre els reptes i el potencial de les empreses rurals emergents. Com a part de la UE de juny de 2021 visió a llarg termini de les zones rurals i el Pla d'Acció de la Comissió per a les zones rurals, el Fòrum anual de Startup Village contribueix a impulsar la investigació i la innovació a les comunitats rurals i ajuda a crear un emprenedoria més innovador que atragui més gent jove i amb talent.

El Fòrum té com a objectiu convertir-se en un espai obert on les institucions i les parts interessades locals, regionals, nacionals i europees puguin reunir-se, discutir i donar forma a l'acció per a la innovació impulsada per start-ups a les zones rurals. El Fòrum per a la innovació rural connectarà els actors de la innovació rural a tota la UE i millorarà el desenvolupament dels ecosistemes d'innovació rural. El Fòrum Start-up Village pretén aportar coneixements sobre les start-ups rurals innovadores, els tipus d'innovacions en què participen, les llacunes dels serveis que esperen dels ecosistemes d'innovació i com es podrien reforçar en el futur.

L'acte de presentació també ha de contribuir a informar els emprenedors i els actors de la innovació rural sobre les oportunitats existents de les quals es poden beneficiar, per exemple, en el marc dels programes de desenvolupament rural i de política de cohesió de la UE. També proporcionarà una comprensió comuna del concepte de Start-up Village, com es relaciona amb el concepte de Smart Villages i obrirà el camí per a noves edicions durant els propers anys.

Els objectius més amplis del Fòrum Startup Village són:

anunci
  • Donar suport al desenvolupament posterior de Ecosistemes d'innovació rural;
  • Identificar i analitzar desencadenants de la innovació a les zones rurals;
  • Connectar els actors de la innovació rural a tota la UE, amb un enfocament a les empreses emergents; i
  • Proporcionar una comprensió comuna del concepte de poble d'inici i ressaltar el vincle amb el concepte de poble intel·ligent.

La vicepresidenta de Demografia i Democràcia, Dubravka Šuica, va dir: "El llançament d'avui del Start-up Village Forum és un nou començament per a les zones rurals. És un reflex de la importància que la Comissió atorga al suport a les zones rurals, perquè és a les zones rurals on la transició demogràfica és més visible. A través del Start-up Village Forum volem que els millors i més brillants d'Europa es mantinguin en aquests i contribueixin a construir prosperitat a mesura que fan que les seves empreses de nova creació es converteixin en motors reals de la nostra economia a llarg termini, tot i que utilitzant el potencial natural de les zones rurals d'Europa".

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "La naturalesa i les fonts d'innovació estan canviant. La innovació prové cada cop més de fonts diferents de la investigació, ja sigui d'emprenedors socials, usuaris finals, ciutadans, joves o mitjançant patrons col·laboratius. Connectar tots els actors allà on siguin, incloses les zones rurals, és més important ara que mai. Així que aprofitem aquesta oportunitat, el Fòrum del Poble d'Empreses, per començar a crear el nostre futur comú junts. Sincronitzem els nostres esforços entre els nivells territorials i els àmbits polítics per potenciar les nostres empreses rurals emergents ara i en els propers anys".

El comissari d'Agricultura, Januzs Wojciechowski, va dir: "Avui, les zones rurals ofereixen una gran quantitat d'oportunitats per aprofitar, tal com s'estableix en la visió a llarg termini de les zones rurals. Fomentar la innovació rural hauria de contribuir en gran mesura a la transició verda i digital, beneficiant les nostres comunitats rurals, els nostres agricultors i la societat en general. El Start-up Village Forum té un paper important, ja que connecta start-ups, actors rurals i autoritats públiques per compartir coneixements i experiències. Espero amb ganes els debats d'enguany i les properes edicions”.

anunci

Elisa Ferreira, comissària de Cohesió i Reformes (a la foto) va dir: "La política de cohesió té un paper crucial en la construcció de l'ecosistema d'innovació rural mitjançant inversions en institucions acadèmiques i de recerca, inversions en banda ampla i per ajudar les empreses rurals a innovar, aprofitar la digitalització i aprofitar els punts forts de les zones rurals i remotes com a part de les seves estratègies d'especialització intel·ligent. Aquestes inversions també milloren el paper de les zones rurals en la transició cap a una Europa verda i sostenible".

Més informació

Pobles intel·ligents | Innovació Rural (EPRI)

Una visió a llarg termini per a les zones rurals de la UE

Política de cohesió de suport a les zones i comunitats rurals | Dades | Fons Estructurals i d'Inversió Europeus (europa.eu)

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

La Comissió celebra l'aprovació del Pacte per a la Recerca i la Innovació a Europa i la futura governança de l'Espai Europeu de Recerca

publicat

on

El Consell de la Unió Europea ha adoptat un Recomanació sobre "Un pacte per a la recerca i la innovació a Europa" (Pacte per la R+I), així com el seu Conclusions sobre la futura governança de la Espai Europeu de Recerca. El Pacte per a la R+I defineix valors i principis comuns per a la recerca i la innovació a Europa, com ara la llibertat d'investigació científica i la lliure circulació d'investigadors i coneixements. També esbossa 16 àrees prioritàries compartides per a l'acció conjunta, que van des del foment ciència oberta per a un intercanvi més ràpid de coneixements i dades, per reforçar el lideratge científic i l'excel·lència de la Unió Europea, amb la implicació de totes les regions i els ciutadans europeus.

Alhora, les conclusions del Consell inclouen la primera Agenda Política de l'Espai Europeu de Recerca, que estableix 20 accions voluntàries per als propers tres anys. Entre aquestes accions es troben la promoció de carreres de recerca atractives i sostenibles, l'acostament de la ciència als ciutadans i la millora de l'accés a l'excel·lència a tota la UE. En conjunt, el Pacte i les conclusions estableixen una nova visió i prioritats, confirmen el compromís de la UE i els Estats membres amb l'Espai Europeu de Recerca i configuren una nova estructura per a la seva gestió. Marquen una fita important en la realització d'un "nou espai europeu de recerca per a la recerca i la innovació". Hi ha més informació disponible en aquest el comunicat de premsa.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: augment constant del comerç agroalimentari de la UE

publicat

on

Les últimes xifres del comerç agroalimentari de la UE publicat mostren que el comerç continua augmentant de manera constant, amb les exportacions augmentant un 7% en comparació amb els vuit primers mesos del 2020. El valor total del comerç agroalimentari de la UE (exportacions més importacions) de gener a agost de 2021 va assolir un valor de 210.5 milions d'euros, reflectint un augment del 5.1% respecte al mateix període de l'any passat. Les exportacions van augmentar un 7% fins als 127.5 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 2.3% fins als 85 milions d'euros, la qual cosa va suposar un superàvit comercial agroalimentari total de 44 milions d'euros durant els vuit primers mesos de l'any. Es tracta d'un augment del 17% respecte al període corresponent del 2020. Es van registrar xifres positives a les exportacions als Estats Units, que van créixer 2 milions d'euros o un 15%, impulsades en gran part pel bon comportament del vi, i els espirituosos i licors.

A més, les exportacions a la Xina van augmentar en 812 milions d'euros, mentre que també es van registrar increments de valors a les exportacions a Suïssa (531 milions d'euros), Corea del Sud (464 milions d'euros), Noruega (393 milions d'euros) i Israel (288 milions d'euros). Les exportacions al Regne Unit durant aquest període (116 milions d'euros) es van situar gairebé al mateix valor que l'any passat. Les exportacions a diversos països van disminuir en comparació amb el mateix període del 2020. La davallada més gran es va observar a les exportacions a l'Aràbia Saudita, que es van reduir en 399 milions d'euros o un 16%. Altres caigudes notables es van registrar a les exportacions a Hong Kong (-103 milions d'euros) i Kuwait (-101 milions d'euros). Pel que fa a categories específiques de productes, els vuit primers mesos del 2021 van experimentar increments importants dels valors d'exportació de vi (2.5 milions d'euros) i licors i licors (1.3 milions d'euros), amb increments del 31% i del 32% respectivament. S'han registrat descensos a les exportacions de blat (-892 milions d'euros) i d'alimentació infantil (-736 milions d'euros). Els augments més notables en el valor de les importacions es van observar en els pastissos (1.1 milions d'euros), la soja (1.1 milions d'euros), els àcids grassos i ceres (500 milions d'euros), l'oli de palma i nucli (479 milions d'euros) i grans de cacau (291 milions d'euros més).

Les caigudes més altes dels valors d'importació, en canvi, s'han observat en fruites tropicals, fruits secs i espècies (-669 milions d'euros), sucs de fruites (-194 milions d'euros), cítrics (-159 milions d'euros), tabac cru (-158 milions d'euros). , i arròs (baixada de 140 milions d'euros). Més informació disponible aquí i sobre el comerç agroalimentari de la UE sevae.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

REACT-EU: 654 milions d'euros per a Espanya i Hongria per donar suport a l'ocupació, el personal sanitari i les persones vulnerables

publicat

on

La Comissió ha aprovat 654 milions d'euros per a Espanya i Hongria REACT-UE arran de la modificació de dos Fons Social Europeu (FSE) Programes Operatius (PO). A Espanya, el PO de València rebrà 404 milions d'euros addicionals per oferir incentius econòmics als empresaris per a la creació d'ocupació i el manteniment de l'ocupació, així com per a l'ajuda econòmica als autònoms, i fons per contractar personal addicional als centres assistencials del context de la pandèmia de coronavirus.

Aquests recursos també donaran suport a la integració social i laboral de persones vulnerables i a la formació professional dels joves. A Hongria, el PO nacional "Desenvolupament de recursos humans" rebrà 250 milions d'euros addicionals per comprar 13 milions de dosis de vacunes contra la COVID-19 autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments. El finançament addicional també s'utilitzarà per proporcionar una compensació econòmica a uns 7,000 metges i infermeres que van treballar hores extra durant la pandèmia. REACT-EU en forma part NextGenerationEU i proporciona un finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) durant els anys 2021 i 2022 als programes de política de cohesió. Les mesures se centren en donar suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir fonaments a prova de futur per a les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències