Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

17a reunió ministerial UE-Àsia Central – Convertir els reptes en oportunitats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 22 de novembre, l'alt representant/vicepresident Josep Borrell (A la foto) i la comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, van participar al 17th Reunió ministerial UE-Àsia Central, a Dushanbe (Tadjikistan). La reunió ha estat presidida per l'alt representant Borrell i acollida pel ministre d'Afers Exteriors del Tadjikistan, Sirojiddin Muhriddin, amb la participació dels ministres d'Afers Exteriors de Kazakhstan, Kirguizistan, Uzbekistan i el viceministre d'Afers Exteriors de Turkmenistan.

En una comunicat de premsa conjunt Els participants van confirmar el seu compromís d'enfortir la cooperació UE-Àsia Central per donar suport a una recuperació ecològica i sostenible post-COVID-19 i per treballar junts per afrontar alguns dels reptes que sorgeixen de l'evolució de l'Afganistan.

L'alt representant Borrell va dir: "Els països d'Àsia Central han aconseguit èxits notables des de la seva independència fa 30 anys. La UE té un gran interès a veure com l'Àsia Central es desenvolupi com un espai econòmic i polític més resistent, pròsper i més estretament interconnectat. La UE i Àsia Central comparteixen un fort compromís d'intensificar la cooperació per reconstruir millor després de la COVID-19. També volem intensificar els esforços conjunts per gestionar alguns dels reptes comuns derivats de la situació a l'Afganistan. La UE pot fer una gran contribució al futur de la regió si els estats d'Àsia Central mostren determinació en el seu compromís amb la reforma i la democràcia".

El comissari Urpilainen va afegir: "L'associació entre la UE i Àsia Central construeix un camí conjunt cap a una recuperació ecològica, resilient, inclusiva i sostenible després de la COVID-19. Volem reforçar la cooperació en matèria de clima, connectivitat, comerç i inversió, energia i seguretat. I ens comprometem amb la societat civil i els joves per desenvolupar una associació més estreta".  

anunci

La reunió ministerial va tenir lloc pocs dies després de l'Alt Representant Borrell va presidir el Consell d'Afers Exteriors en la formació de Desenvolupament, amb la participació del comissari Urpilainen, on van parlar dels reptes relacionats amb l'aigua i el desenvolupament sostenible a l'Àsia Central.

Durant la reunió ministerial, la UE va informar de les seves prioritats de cooperació regional, d'acord amb el 2019. Estratègia de la UE sobre Àsia Central: promoure la resiliència, la prosperitat i la cooperació regional.

La reunió també va oferir l'oportunitat d'intercanviar sobre la implementació d'una sèrie de programes finançats per la UE, com ara el Programa de gestió de fronteres a Àsia Central (BOMCA) i el projecte contra el terrorisme Law Enforcement in Central Asia (LEICA), així com a proposar noves iniciatives, inclòs un nou diàleg interregional sobre normes internacionals del treball. La UE i Àsia Central esperen organitzar durant el 2022 una conferència d'alt nivell sobre connectivitat.

anunci

Durant la seva visita a Dushanbe, alt representant Borrell i comissari Urpilainen també mantindrà consultes amb representants del govern tadjik i de la societat civil per promoure una cooperació més estreta i els esforços per gestionar els reptes relacionats amb l'Afganistan, com ara la situació humanitària, l'estabilitat, la seguretat, la radicalització, el terrorisme i el tràfic il·lícit de drogues. Després de la COP26 i a la llum de la gran capacitat hidroelèctrica del Tadjikistan, la UE també discutirà maneres d'avançar en la cooperació amb el país i la regió més àmplia en matèria d'aigua, energia i clima.

Fons

El 2019, la UE va adoptar una nova estratègia sobre Àsia Central (Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan), que posa de manifest la creixent rellevància estratègica de la regió per a la UE. La UE té participacions importants a Àsia Central, donada la ubicació geogràfica estratègica i el paper central de la regió en la connectivitat Europa-Àsia, els seus amplis recursos energètics (Kazakhstan és el quart proveïdor de cru de la UE), un important potencial de mercat (70 milions d'habitants, un 35% dels quals tenen menys de 15 anys) i el nostre interès per la seguretat regional i la migració, en particular a la llum de l'evolució a l'Afganistan.

Més informació

Full informatiu sobre les relacions UE-Kazakhstan

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Tadjikistan

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Uzbekistan

Fitxa informativa sobre les relacions entre la UE i la República Kirguisa

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Turkmenistan

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci

agricultura

Agricultura: augment constant del comerç agroalimentari de la UE

publicat

on

Les últimes xifres del comerç agroalimentari de la UE publicat mostren que el comerç continua augmentant de manera constant, amb les exportacions augmentant un 7% en comparació amb els vuit primers mesos del 2020. El valor total del comerç agroalimentari de la UE (exportacions més importacions) de gener a agost de 2021 va assolir un valor de 210.5 milions d'euros, reflectint un augment del 5.1% respecte al mateix període de l'any passat. Les exportacions van augmentar un 7% fins als 127.5 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 2.3% fins als 85 milions d'euros, la qual cosa va suposar un superàvit comercial agroalimentari total de 44 milions d'euros durant els vuit primers mesos de l'any. Es tracta d'un augment del 17% respecte al període corresponent del 2020. Es van registrar xifres positives a les exportacions als Estats Units, que van créixer 2 milions d'euros o un 15%, impulsades en gran part pel bon comportament del vi, i els espirituosos i licors.

A més, les exportacions a la Xina van augmentar en 812 milions d'euros, mentre que també es van registrar increments de valors a les exportacions a Suïssa (531 milions d'euros), Corea del Sud (464 milions d'euros), Noruega (393 milions d'euros) i Israel (288 milions d'euros). Les exportacions al Regne Unit durant aquest període (116 milions d'euros) es van situar gairebé al mateix valor que l'any passat. Les exportacions a diversos països van disminuir en comparació amb el mateix període del 2020. La davallada més gran es va observar a les exportacions a l'Aràbia Saudita, que es van reduir en 399 milions d'euros o un 16%. Altres caigudes notables es van registrar a les exportacions a Hong Kong (-103 milions d'euros) i Kuwait (-101 milions d'euros). Pel que fa a categories específiques de productes, els vuit primers mesos del 2021 van experimentar increments importants dels valors d'exportació de vi (2.5 milions d'euros) i licors i licors (1.3 milions d'euros), amb increments del 31% i del 32% respectivament. S'han registrat descensos a les exportacions de blat (-892 milions d'euros) i d'alimentació infantil (-736 milions d'euros). Els augments més notables en el valor de les importacions es van observar en els pastissos (1.1 milions d'euros), la soja (1.1 milions d'euros), els àcids grassos i ceres (500 milions d'euros), l'oli de palma i nucli (479 milions d'euros) i grans de cacau (291 milions d'euros més).

Les caigudes més altes dels valors d'importació, en canvi, s'han observat en fruites tropicals, fruits secs i espècies (-669 milions d'euros), sucs de fruites (-194 milions d'euros), cítrics (-159 milions d'euros), tabac cru (-158 milions d'euros). , i arròs (baixada de 140 milions d'euros). Més informació disponible aquí i sobre el comerç agroalimentari de la UE sevae.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

REACT-EU: 654 milions d'euros per a Espanya i Hongria per donar suport a l'ocupació, el personal sanitari i les persones vulnerables

publicat

on

La Comissió ha aprovat 654 milions d'euros per a Espanya i Hongria REACT-UE arran de la modificació de dos Fons Social Europeu (FSE) Programes Operatius (PO). A Espanya, el PO de València rebrà 404 milions d'euros addicionals per oferir incentius econòmics als empresaris per a la creació d'ocupació i el manteniment de l'ocupació, així com per a l'ajuda econòmica als autònoms, i fons per contractar personal addicional als centres assistencials del context de la pandèmia de coronavirus.

Aquests recursos també donaran suport a la integració social i laboral de persones vulnerables i a la formació professional dels joves. A Hongria, el PO nacional "Desenvolupament de recursos humans" rebrà 250 milions d'euros addicionals per comprar 13 milions de dosis de vacunes contra la COVID-19 autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments. El finançament addicional també s'utilitzarà per proporcionar una compensació econòmica a uns 7,000 metges i infermeres que van treballar hores extra durant la pandèmia. REACT-EU en forma part NextGenerationEU i proporciona un finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) durant els anys 2021 i 2022 als programes de política de cohesió. Les mesures se centren en donar suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir fonaments a prova de futur per a les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

Democràcia Europea: la Comissió estableix noves lleis sobre publicitat política, drets electorals i finançament dels partits

publicat

on

La Comissió Europea ha presentat una proposta sobre transparència i orientació de la publicitat política, com a part de les mesures destinades a protegir la integritat electoral i el debat democràtic obert. Les regles proposades requeririen que qualsevol anunci polític s'etiqueti clarament com a tal i inclogués informació com ara qui l'ha pagat i quant. Les tècniques d'orientació política i d'amplificació s'haurien d'explicar públicament amb un detall sense precedents i estarien prohibides quan s'utilitzin dades personals sensibles sense el consentiment explícit de la persona. La Comissió també proposa actualitzar les normes actuals de la UE sobre els "ciutadans mòbils" de la UE i el seu dret a vot a les eleccions europees i municipals, així com als partits i fundacions polítiques europees.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Vera Jourová, va dir: “Les eleccions no han de ser una competició de mètodes opacs i poc transparents. La gent ha de saber per què veu un anunci, qui l'ha pagat, quant, quins criteris de micro-targeting s'han utilitzat. Les noves tecnologies haurien de ser eines d'emancipació, no de manipulació. Aquesta ambiciosa proposta aportarà un nivell de transparència sense precedents a la campanya política i limitarà les tècniques d'orientació opaques".

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Les eleccions justes i transparents són una part integral d'una societat vibrant i funcional. És per això que hem de donar suport a la participació inclusiva i equitativa a les eleccions al Parlament Europeu de 2024 i a les eleccions municipals a tota la UE. Amb la proposta de publicitat política, estem assegurant l'ús de les dades personals en un context d'orientació política, protegint el procés democràtic. Junts, estem avançant en el nostre treball comú per la democràcia”.

Normes clares sobre transparència i orientació de la publicitat política

anunci

Amb la transició digital en marxa, la gent ha de ser capaç de distingir fàcilment si està mirant contingut polític de pagament, fora de línia i en línia, i poder participar en debats oberts, lliure de desinformació, interferències i manipulacions. La gent hauria de poder veure clarament qui va patrocinar un anunci polític i per què. Les principals mesures establertes a la proposta de Reglament sobre transparència i orientació dels anuncis polítics inclouen:

  • Abast: Els anuncis polítics inclouran els anuncis d'un actor polític, en nom o en nom d'aquest, així com els anomenats anuncis basats en temes que poden influir en el resultat d'una elecció o referèndum, un procés legislatiu o reglamentari o el comportament de vot.
  • Etiquetes de transparència: La publicitat política de pagament ha d'estar clarament etiquetada i proporcionar un conjunt d'informació clau. Això inclou el nom del patrocinador que es mostra de manera destacada i un avís de transparència fàcilment recuperable amb (1) l'import gastat en l'anunci polític, (2) les fonts dels fons utilitzats i (3) un enllaç entre l'anunci i les eleccions pertinents o referèndums.
  • Condicions estrictes per a l'orientació i l'amplificació: Es prohibiran les tècniques d'orientació política i d'amplificació, que utilitzen o infereixen dades personals sensibles, com ara l'origen ètnic, les creences religioses o l'orientació sexual. Aquestes tècniques només es permetran després del consentiment explícit de la persona interessada. L'orientació també es pot permetre en el context d'activitats legítimes de fundacions, associacions o entitats sense ànim de lucre amb finalitat política, filosòfica, religiosa o sindical, quan es dirigeixi als seus propis membres. Per primera vegada serà obligatori incloure en els anuncis informació clara sobre quina base es dirigeix ​​la persona i publicar quins grups d'individus s'han dirigit, en funció de quins criteris i amb quines eines o mètodes d'amplificació, entre d'altres. Les organitzacions que facin ús de l'orientació política i l'amplificació hauran d'adoptar, aplicar i fer pública una política interna sobre l'ús d'aquestes tècniques. Si no es poden complir tots els requisits de transparència, no es pot publicar cap complement polític.
  • Multes per infraccions: els estats membres hauran d'introduir multes efectives, proporcionades i dissuasives quan s'incompleixin les normes sobre transparència de la publicitat política. En virtut de la proposta de Reglament, les autoritats nacionals de protecció de dades controlaran específicament l'ús de dades personals en l'orientació política i tindran el poder d'imposar multes d'acord amb les normes de protecció de dades de la UE.

Actualització de les normes de la UE sobre partits i fundacions polítiques de la UE i sobre drets electorals

La Comissió també ha proposat revisar les normes de la UE sobre finançament de partits i fundacions polítiques europees. El marc actual tenia una sèrie d'escletxes, que impedien que els partits i les fundacions operessin i complissin la seva missió de representar la veu dels ciutadans de la UE. Les actualitzacions del Reglament pretenen facilitar les interaccions dels partits polítics europeus amb els seus partits membres nacionals i a través de les fronteres, augmentar la transparència, en particular en relació amb la publicitat política i les donacions, reduir la càrrega administrativa excessiva i augmentar la viabilitat financera dels partits i fundacions polítiques europees.

anunci

Finalment, la Comissió ha proposat actualitzar les normes actuals sobre les eleccions europees i municipals per als ciutadans de la UE que resideixen en un Estat membre diferent al del seu estat de nacionalitat (“ciutadans mòbils de la UE”). Tot i que hi ha al voltant de 13.5 milions de ciutadans d'aquest tipus, molt pocs exerceixen el seu dret a vot a les eleccions europees i municipals. Per tal de garantir una participació inclusiva abans de les eleccions europees del 2024, la Comissió proposa esmenes específiques a les directives existents sobre drets electorals que inclouen, entre d'altres, l'obligació d'informar aquests ciutadans de manera proactiva dels seus drets electorals, utilitzar plantilles estandarditzades per registrar-se com a electors o candidats. així com l'ús de la llengua àmpliament parlada pels ciutadans mòbils de la UE que resideixen al territori. La proposta també inclou garanties perquè els ciutadans mòbils de la UE no es donin de baixa del cens electoral al país d'origen.

Passos següents

Les propostes seran discutides ara pel Parlament Europeu i el Consell. Per garantir que les eleccions al Parlament Europeu de 2024 tinguin lloc amb els estàndards democràtics més alts, l'objectiu és que les noves normes entrin en vigor i s'apliquin totalment pels Estats membres a la primavera de 2023, és a dir, un any abans de les eleccions.

Fons

Com a part de la seva prioritat per a una nova empenta per a la democràcia europea en ella orientacions polítiques, President von der Leyen va anunciar propostes legislatives per garantir una major transparència en la publicitat política de pagament i normes més clares sobre el finançament dels partits polítics europeus

Al Pla d’acció de la democràcia europea, adoptada el desembre de 2020, la Comissió va presentar la seva primera avaluació dels reptes en relació amb la publicitat política i les qüestions vinculades a les noves tècniques utilitzades per orientar la publicitat basada en les dades personals dels usuaris. Independentment de si les dades s'han obtingut correctament o no, aquestes tècniques es poden utilitzar malament per explotar les vulnerabilitats dels ciutadans. Els ciutadans de la UE tenen dret a rebre informació objectiva, oberta i plural. Això és especialment rellevant, com a recent Eurobaròmetre va demostrar que gairebé quatre de cada deu europeus han estat exposats a continguts on no podien determinar fàcilment si es tractava d'un anunci polític o no.

La proposta de Reglament es basa i complementa la legislació pertinent de la UE, inclosa la Reglament general de protecció de dades ("GDPR") i la proposta Llei de serveis digitals ('DSA'), que, un cop aprovada, establirà normes integrals de transparència, responsabilitat i disseny de sistemes per a la publicitat en plataformes en línia, també pel que fa a la publicitat política. L'actualització del Codi de Bones Pràctiques d'Autoregulació sobre Desinformació, basat en el recentment publicat Orientació de la comissió, també complementarà la proposta de Reglament.

El Reglament sobre l'estatut i el finançament dels partits polítics europeus i de les fundacions polítiques europees és una llei recent, només aplicada a les eleccions al Parlament Europeu del 2019. Tanmateix, s'han identificat una sèrie de llacunes en el marc normatiu actual que impedeixen que els partits i fundacions polítiques europees compleixin la seva missió d'ajudar a crear un espai polític europeu. Per tant, la Comissió presenta avui una proposta per refundar aquest Reglament.

Els ciutadans de la UE que resideixen en un Estat membre diferent del del seu origen (ciutadans mòbils de la UE) tenen dret a votar i presentar-se com a candidats a les eleccions al Parlament Europeu i a les eleccions municipals al seu estat membre de residència. No obstant això, la seva participació sovint és inferior a la dels ciutadans que són nacionals de l'estat membre d'acollida. Això es deu en part als complicats processos de registre en un Estat membre de residència o a la manca d'informació clara sobre els seus drets. Això fa que sigui més difícil que els ciutadans mòbils de la UE puguin exercir els seus drets de vot i, per tant, soscaven els seus drets democràtics. Per abordar aquestes preocupacions, actualitzeu el marc legal pertinent, és a dir, el Directiva sobre el dret a vot i a presentar-se com a candidat a les eleccions al Parlament Europeu i la Directiva sobre l'exercici del dret de vot i de presentar-se com a candidat a les eleccions municipals es proposa.

Per obtenir més informació

Preguntes i respostes sobre el reforç de la democràcia i la integritat del paquet electoral

Fitxa informativa sobre la democràcia europea: noves normes de transparència sobre publicitat i orientació política

Vídeo de la vicepresidenta Vera Jourová sobre publicitat política

Pàgina web de drets electorals: tots els expedients legals i annexos

Pla d’acció de la democràcia europea

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències