Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió realitza inspeccions sense previ avís al sector de la defensa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 23 de novembre, la Comissió Europea va dur a terme inspeccions sense previ avís a les instal·lacions d'una empresa activa en el sector de la defensa.

La Comissió té la preocupació que l'empresa inspeccionada pugui haver infringit les normes antimonopoli de la UE que prohibeixen els càrtels i les pràctiques comercials restrictives (Article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea). Els funcionaris de la Comissió anaven acompanyats d'un homòleg de l'autoritat nacional de competència corresponent.

Les inspeccions no anunciades són un pas preliminar en una investigació sobre pràctiques anticompetitives sospitoses. El fet que la Comissió faci aquestes inspeccions no vol dir que l'empresa sigui culpable d'un comportament anticompetitiu ni prejutja el resultat de la pròpia investigació.

La Comissió respecta plenament els drets de defensa en els seus procediments antimonopoli, en particular el dret de les empreses a ser escoltades.

anunci

Les inspeccions s'han dut a terme de conformitat amb tots els protocols de seguretat i salut del coronavirus per garantir la seguretat dels implicats.

No hi ha cap termini legal per completar les investigacions sobre conductes anticompetitives. La seva durada depèn d'una sèrie de factors, com ara la complexitat de cada cas, el grau de cooperació de les empreses afectades amb la Comissió i l'abast de l'exercici dels drets de defensa.

anunci

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

Subministraments sostenibles de matèries primeres crítiques crucials per a la indústria de la UE

publicat

on

Els eurodiputats volen que Europa sigui menys dependent de les importacions de matèries primeres crítiques que són crucials per a les seves indústries estratègiques. Societat.

Per ser climàticament neutre, energia eficient més competitiu en l'era digital, la UE necessitarà més matèries primeres crítiques com el liti i el cobalt per fabricar bateries i motors elèctrics. Aquestes tecnologies permeten el desenvolupament de sectors estratègics: energies renovables, cotxes elèctrics i tecnologies digitals.

Les cadenes de subministrament mundials que ja estaven esteses s'han vist encara més afectades per la pandèmia de la COVID-19, provocant escassetat de matèries primeres crítiques a Europa i deixant el la indústria enfronta reptes per garantir l'accés als recursos.

Revertir la dependència de la UE de les importacions

La UE s'enfronta a colls d'ampolla i vulnerabilitats al llarg de la cadena de subministrament a causa de la seva gran dependència de les importacions d'origen únic. Per exemple, la Xina representa el 98% del subministrament d'elements de terres rares de la UE, Turquia el 98% dels subministraments de borat i Sud-àfrica el 71% de les necessitats de platí de la UE.

anunci

En un esforç per revertir aquesta dependència, els eurodiputats votaran a reportar demanant a la Comissió Europea que presenti una proposta global Estratègia de la UE per a matèries primeres crítiques, basat en un aprovisionament sostenible i alts estàndards ambientals, socials i de drets humans.

Els eurodiputats volen que la UE diversifiqui les fonts de subministrament de matèries primeres crítiques i redueixi la seva dependència d'uns quants països no membres de la UE. L'informe proposa que la UE reforci les associacions i els acords comercials existents, alhora que explora opcions amb nous països. Subratlla que qualsevol acord ha de tenir en compte la petjada ambiental de les importacions i ser d'origen responsable, respectant la salut i la seguretat dels treballadors i garantint llocs de treball i condicions de treball dignes.

Reciclatge de matèries primeres a la UE

anunci

Les matèries primeres es poden reciclar a partir de productes antics i es coneixen com a matèries primeres secundàries. Els eurodiputats volen promoure el reciclatge i la recuperació de matèries primeres crítiques de la mineria, el processament i els fluxos de residus comercials per garantir-hi un accés fiable, segur i sostenible. També volen objectius de reciclatge dedicats per a matèries primeres crítiques, amb un marc de control sòlid.

En una resolució aprovada el 9 de febrer de 2021, el Parlament va demanar normes de reciclatge més estrictes i objectius vinculants per al 2030 per a l'ús i el consum de materials en resposta a la Comissió Pla d'Acció d'Economia Circular de març de 2020, que té com a objectiu fer que la indústria sigui més sostenible l'any 2050.

Més informació sobre la importància i els beneficis d'una economia circular.

Una estratègia més completa per a les matèries primeres crítiques ajudaria a enfortir l'ecosistema industrial de la UE i a mantenir llocs de treball a la indústria manufacturera.
L' El sector de les matèries primeres ofereix uns 350,000 llocs de treball a la UE i més de 30 milions de llocs de treball a les indústries manufactureres aigües avall que en depenen. Avançar cap a una economia més circular podria generar un augment net de 700,000 llocs de treball a la UE l'any 2030.

Llegeix més sobre l'economia circular

Per saber més 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica de Portugal

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Alho da Graciosa' de Portugal al registre d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). 'Alho da Graciosa' és l'all que es cultiva a l'illa de Graciosa, a l'arxipèlag de les Açores. Es presenta en forma de bulbs secs, individualment o en trenes, cadascun amb un diàmetre d'almenys 3 cm. 'Alho da Graciosa' es caracteritza per la seva aroma d'intensitat mitjana baixa i el seu sabor intens, molt agradable i amb poc regust, que es deuen no només a les condicions edafològiques i climàtiques de l'illa sinó també a la cura que han tingut els productors al llarg dels anys. Graciosa sempre ha estat coneguda com la Terra do Alho (país de l'all) i l'all està representat a l'escut d'una de les parròquies més emblemàtiques de l'illa, la parròquia de São Mateus. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1566 productes ja protegits a la eMbrosia base de dades. Més informació en línia a esquemes de qualitat.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

La UE proposa incloure a la llista negra els operadors de transport implicats en la facilitació del tràfic o tràfic de persones

publicat

on

Com a part de la resposta conjunta de la Unió Europea a la instrumentalització de persones patrocinada per l'estat a la frontera exterior de la UE amb Bielorússia, la Comissió i l'Alt Representant proposen avui mesures per prevenir i restringir les activitats dels operadors de transport que participen o faciliten el tràfic o el tràfic de persones. a la UE. Això afegirà un nou instrument a la caixa d'eines de la UE per donar suport als estats membres afectats per aquests atacs híbrids. Altres formes de suport, en particular l'assistència humanitària, haurien d'acompanyar qualsevol mesura presa en virtut d'aquest instrument.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Els intents de desestabilitzar la UE mitjançant la instrumentalització de la gent no funcionaran. La UE està unida i pren diverses accions per resoldre la situació a les fronteres exteriors de la UE amb Bielorússia. Avui presentem una nova proposta per posar a la llista negra els operadors de transport implicats en el tràfic o el tràfic de persones a la UE, tal com vaig anunciar per primera vegada fa dues setmanes. Mai acceptarem l'explotació dels éssers humans amb finalitats polítiques".

Mesures específiques per als operadors de transport que faciliten o s'hi dediquen al contraban

Els esdeveniments recents a la frontera de la UE amb Bielorússia no s'haurien pogut produir sense que determinats operadors de transport hagin contribuït, conscient o inconscient, a l'explotació de les persones, amb un gran peatge humanitari i amb un alt cost per a la seguretat a les fronteres exteriors de la UE i l'estabilitat a la regió.

anunci

Per garantir que la UE disposa de les eines adequades per combatre la instrumentalització de les persones amb finalitats polítiques, la Comissió proposa un nou marc legal que permeti a la UE adoptar mesures específiques contra els operadors de transport de qualsevol mitjà de transport (terrestre, aeri, vies navegables interiors i marítim), que participen o faciliten el tràfic o el tràfic de persones a la Unió Europea. Les mesures serien proporcionades i es determinarien cas per cas. El tipus de mesures podria incloure la limitació de les operacions al mercat de la Unió, la suspensió de llicències o autoritzacions, la suspensió dels drets d'aprovisionament de combustible o de manteniment dins de la UE, i la prohibició de transitar o sobrevolar la UE. parades o escales als ports de la UE.

Acció diplomàtica i exterior

El 15 de novembre, el Consell d'Afers Exteriors de la UE va decidir ampliar la UE règim de sancions Pel que fa a Bielorússia, s'adreça a persones i entitats que organitzen o participen en la instrumentalització de persones, incloses les companyies aèries, les agències de viatges i altres intermediaris. Es va arribar a un acord polític sobre un cinquè paquet de llistats per abordar la situació a la frontera, el tràfic d'éssers humans i la repressió continuada dins de Bielorússia. Això segueix la decisió de la UE del 5 de novembre de 9 de suspendre parcialment la UE-Bielorússia Acord de facilitació de visats, de manera que els seus beneficis no s'apliquen als funcionaris governamentals de Bielorússia.

anunci

Des de l'inici de la crisi, la UE ha estat construint una coalició global en oposició a la pràctica sense escrúpols d'instrumentalitzar les persones, seguint un enfocament d'EquipEurope que desplega les forces diplomàtiques combinades dels Estats membres i de la UE, fins i tot a través dels viatges de l'Alt Representant/Vice. - President Borrell. En les darreres setmanes, vicepresident Schinas, en coordinació amb l'Alt Representant/Vicepresident Borrell, ha estat viatjant als principals països d'origen i de trànsit per demanar que actuïn per evitar que els seus propis nacionals caiguin en el parany que han posat les autoritats bielorusses. El compromís continu de la UE ha donat resultats. Diversos països d'origen i trànsit han suspès els vols a Bielorússia i han endurit el control dels passatgers als aeroports. Després de les discussions entre l'Alt Representant Borrell amb el ministre d'Afers Exteriors de Bielorús, el Servei Europeu d'Acció Exterior i la Comissió van entablar converses tècniques amb les agències de l'ONU (ACNUR i OIM) i els seus homòlegs bielorussos a nivell de treball per facilitar les repatriacions de migrants del territori bielorús.

Moltes de les persones explotades pel règim bielorús en aquesta crisi són iraquians. La UE està compromesa en una cooperació intensa amb l'Iraq. Els vols directes de Bagdad a Bielorússia es van suspendre a l'agost, després del qual també es van aturar els vols d'Erbil que transitaven per tercers països fins a Bielorússia. L'Iraq està organitzant vols de repatriació per als iraquians, amb el suport de la UE i amb més assistència financera per a la reintegració a l'Iraq encara per venir. 

La manipulació de la informació és una eina clau per enganyar les persones, crear falses promeses i, en conseqüència, instrumentalitzar-les. La situació ha estat explotada per diversos actors, orquestrant una campanya de desinformació generalitzada per desacreditar la reputació internacional de la UE. El Servei Europeu d'Acció Exterior va prendre mesures per contrarestar la informació falsa i enganyosa en línia i mitjançant activitats de comunicació dirigides per part de les delegacions de la UE als països dels quals la majoria de la gent ha estat atraïda a Bielorússia.

Reforçar l'ajuda humanitària

La UE ha assignat 700,000 € en assistència humanitària per als refugiats i migrants vulnerables encallats a Bielorússia, a les fronteres i a l'interior del país, dels quals 200,000 euros es destinaran immediatament a donar suport a la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (IFRC) com a part de la contribució global de la UE al socors en cas de desastre. Fons d'emergència, gestionat per la FICR. Aquest finançament de la UE està ajudant la FICR i la seva societat nacional, la Creu Roja de Bielorússia, a oferir l'assistència de socors molt necessària, que inclou aliments, kits d'higiene, mantes i kits de primers auxilis. Es mobilitzen 500,000 euros addicionals per a més ajuda humanitària que les organitzacions associades de la UE implementaran sobre el terreny.

La Comissió està disposada a proporcionar finançament humanitari addicional en resposta a necessitats humanitàries clarament establertes, si l'accés de les organitzacions humanitàries associades a Bielorússia millora encara més. L'assistència humanitària de la UE es basa en principis humanitaris internacionals. 

Suport a la gestió de fronteres i migracions

Des de l'inici de la crisi, la UE va oferir suport immediat a Letònia, Lituània i Polònia per a la gestió de les fronteres en forma de finançament d'emergència, desplegament d'experts i assistència en espècie dels països europeus en el marc del Mecanisme de Protecció Civil. Comissari següent de Johansson visita a Lituània concedida per la Comissió 36.7 milions de € de fons de la UE a Lituània per donar suport a l'aplicació dels procediments d'asil i a les condicions d'acollida, incloses les persones vulnerables. La Comissió va coordinar l'assistència de 19 estats membres i Noruega que consistia en tendes de campanya, llits, sistemes de calefacció, generadors elèctrics, roba de llit, racions d'aliments i altres ajuts en espècie. El Xarxa de Preparació Migratòria i Gestió de Crisis (la Blueprint Network) es reuneix setmanalment per proporcionar una consciència situacional d'alta qualitat i una coordinació per donar forma a una resposta eficaç. Agències d'Afers Interiors de la UE també s'han desplegat des del juliol amb personal present als tres estats membres i equipament desplegat a Lituània i Letònia.

La Comissió està en diàleg amb Letònia, Lituània i Polònia sobre les necessitats financeres i operatives i posa a disposició 200 milions d'euros més per a la gestió de les fronteres. El suport addicional de les agències podria incloure la intervenció ràpida a les fronteres i/o la intervenció de retorn de Frontex i l'assistència de l'Oficina Europea de Suport a l'Asil en la gestió de la migració, així com una acollida adequada.

La Comissió, Frontex i l'OIM estan treballant amb Lituània per reforçar la capacitat de retorn mitjançant l'intercanvi d'orientacions, les millors pràctiques i la divulgació a tercers països per donar suport a la readmissió. Polònia també ha demanat suport a Frontex per dur a terme les devolucions. La Comissió també proporcionarà fins a 3.5 milions d'euros per donar suport als retorns voluntaris des de Bielorússia als països d'origen. El Centre Europeu de Trànsit de Migrants d'Europol dóna suport a les investigacions penals i facilita l'intercanvi d'informació. Implementació completa de la Pla d'acció de la UE contra el tràfic de migrants (2021-2025) donarà una resposta més eficaç a la instrumentalització de les persones amb finalitats polítiques i a la necessitat de gestionar les fronteres exteriors de la UE en aquestes situacions.

A més, la Comissió està treballant en una proposta de mesures provisionals en matèria d'asil i retorn, basada en Article 78, apartat 3, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Això segueix la invitació del Consell Europeu a la Comissió per proposar els canvis necessaris en el marc legal de la UE i mesures concretes per garantir una resposta immediata i adequada d'acord amb el dret de la UE i les obligacions internacionals. També respon a una sol·licitud dels Estats membres afectats per poder confiar en mesures provisionals per abordar de manera efectiva la situació migratòria d'emergència a les fronteres exteriors de la UE.

L'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresident Josep Borrell, va dir: “El règim bielorús intenta distreure's de la terrible situació del país aprofitant la consternació de la gent i empenyent-la cap a les fronteres de la UE. No ho aconseguiran. En resposta, hem ampliat el nostre règim de sancions i estem adoptant un altre paquet de mesures contra els autors d'aquest atac híbrid del règim de Lukaixenko. Juntament amb les agències de l'ONU, oferirem ajuda humanitària a aquells que ho necessitin. Continuarem amb la nostra comunicació diplomàtica amb els nostres socis. La UE es manté ferma contra aquest atac híbrid".

La vicepresidenta de Promoció del nostre estil de vida europeu, Margaritis Schinas, va dir: "El règim bielorús està venent una mentida a la gent comuna que treballa amb xarxes internacionals de contraban. El que està passant a les nostres fronteres no és una qüestió migratòria sinó de seguretat. I la UE està demostrant que serà implacable en la nostra resposta. Gràcies a una acció decidida i integral de la UE juntament amb els nostres socis, comencem a veure millores. I el mecanisme de llista negra que proposem avui és una expressió tangible més de la nostra voluntat d'actuar amb decisió. Aquest és un problema global i hem de construir una coalició internacional contra l'ús de les persones com a peons polítics".

La comissària d'Afers Interiors, Ylva Johansson, va dir: "Per protegir les nostres fronteres i protegir la gent, estem tancant l'operació de viatges sense llicència de Lukashenko. La ruta viable cap a Europa passa per un camí pavimentat legalment, no per un camí forestal irregular. A llarg termini, necessitem un sistema europeu de migració i asil just i eficaç, capaç de respondre a diferents situacions. Això subratlla la nostra necessitat del Nou Pacte sobre Migració i Asil".

El comissari d'ajuda humanitària i gestió de crisi, Janez Lenarčič, va dir: "La UE dóna suport als seus socis humanitaris per oferir l'ajuda tan necessària a les persones encallades a la frontera i en altres parts de Bielorússia. Donat el fred hivernal que s'acosta, hem de garantir l'accés continu de les organitzacions humanitàries d'ambdues parts per arribar a aquest grup de persones vulnerables". 

La comissionada de Transports, Adina Vălean, va dir: "La cooperació forta i immediata que vam presenciar de la comunitat aeronàutica mundial durant les últimes setmanes demostra que és essencial involucrar de prop els operadors de transport en la prevenció i la lluita contra aquesta nova forma d'amenaça híbrida. La nostra nova proposta de mesures dirigides als operadors de transport que faciliten o participen en el contraban ens proporcionarà una eina poderosa per actuar quan els operadors busquen beneficiar-se de l'explotació de les persones".

El comissari de Veïnat i Ampliació, Olivér Várhelyi, va dir: "La instrumentalització patrocinada per l'estat de milers de migrants i atacar la UE i els seus Estats membres és inacceptable i ha d'acabar. Com mostren les nostres propostes d'avui, això també té conseqüències. No acceptem el xantatge del règim de Lukaixenka. Donarem suport a les persones atrapades en els seus esquemes. Al mateix temps, continuem al costat del poble de Bielorússia en suport de les seves aspiracions democràtiques".

Fons

És el conjunt de la UE la que es veu desafiada, especialment Lituània, Polònia i Letònia, que des de l'estiu han experimentat una nova amenaça insidiosa en forma d'instrumentalització de persones desesperades. Això ha estat iniciat i organitzat pel règim de Lukaixenko que atrau persones a la frontera, amb la cooperació de traficants de migrants i xarxes criminals.

Les accions de Bielorússia han precipitat una crisi humanitària. Homes, dones i nens van quedar encallats en un bosc extens a temperatures sota zero. Diverses persones, inclosos nens, van perdre la vida. La situació es va intensificar el 8 de novembre quan 2,000 persones es van quedar atrapades a la frontera. Després d'una intensa comunicació diplomàtica, la UE va enviar ajuda humanitària i està treballant amb les agències de l'ONU per donar suport a les evacuacions. Bielorússia ha traslladat la gent a un magatzem amb calefacció des del campament improvisat a la frontera.

més iinformació

Comunicació: responent a la instrumentalització patrocinada per l'estat dels migrants a la frontera exterior de la UE
Proposta de llista negra dels operadors de transport que es dediquen al contraban  
MEMO: La UE proposa mesures contra els operadors de transport implicats en el tràfic de persones o el tràfic de migrants al territori de la UE
Fitxa informativa: accions de la UE per contrarestar la instrumentalització patrocinada per l'estat dels migrants a la frontera exterior de la UE
Fitxa informativa: acció de la UE per incloure a la llista negra els operadors de transport que participen en el tràfic o el tràfic de persones a la UE
Fitxa informativa: Suport d'emergència de la UE per a la migració i la gestió de les fronteres
Informes EUvsDisinfo

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències