Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Dia 112: salvar vides arribant ràpidament i fàcilment als serveis d'emergència a qualsevol part de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

L'11 de febrer, la UE va celebrar el dia 112 del número únic d'emergència. La jornada pretén conscienciar sobre 112, el número únic d'emergència europeu que tothom a qualsevol país de la UE pot marcar per contactar amb els serveis d'emergència. En els 30 anys que fa servir el 112, la Comissió ha treballat contínuament per garantir que tothom pugui arribar al 112 de manera fàcil i eficaç, utilitzant les tecnologies més recents. Les normes de telecomunicacions de la UE tenen com a objectiu garantir que l'última tecnologia per a telèfons intel·ligents, també coneguda com a localització mòbil avançada, s'utilitzi per localitzar la persona que truca (amb una precisió de fins a cinc metres) i compartir ràpidament la ubicació de la persona que truca amb els responsables de les trucades d'emergència. Actualment, la Comissió està treballant en mesures per millorar encara més les comunicacions d'emergència a tot Europa, que presentarà a finals de 2022. Haurien de fer més eficaç la transmissió de trucades d'emergència al centre de trucades d'emergència més proper i garantir que les persones amb discapacitat tinguin mateix accés als serveis d'emergència i la transmissió de la ubicació de la persona que truca és precisa i ràpida.

A més, la nou Reglament d'itinerància que permetrà als europeus que visiten altres països de la UE continuar utilitzant el seu telèfon a l'estranger sense cap cost addicional, també garantirà que els ciutadans es localitzin amb més precisió en cas d'emergència i que les comunicacions d'emergència siguin gratuïtes. Al juny de 2023, els clients rebran automàticament un SMS dels operadors quan viatgen a l'estranger, per informar-los sobre el 112 i els mitjans alternatius disponibles per accedir als serveis d'emergència per a persones amb discapacitat, com ara mitjançant missatges de text en temps real o aplicacions. L'11 de febrer de cada any s'organitzen activitats de sensibilització a tota la UE per promoure l'existència i el coneixement del número únic d'emergència d'Europa. Hi ha més informació sobre el 112 disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències