Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

La Comissió aprova el mapa d'ajuda regional 2022-2027 per a Xipre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, el mapa de Xipre per a la concessió d'ajuts regionals de l'1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2027, en el marc del Directrius d'ajuts regionals revisades ("RAG").

El RAC revisat, adoptat per la Comissió el 19 d'abril de 2021 i en vigor des de l'1 de gener de 2022, permet als estats membres donar suport a les regions europees menys afavorides per posar-se al dia i reduir les disparitats en termes de benestar econòmic, ingressos i atur: cohesió objectius que es troben al cor de la Unió. També ofereixen més possibilitats als estats membres de donar suport a les regions que s'enfronten a reptes estructurals o de transició, com ara la despoblació, per contribuir plenament a les transicions ecològiques i digitals.

Al mateix temps, el RAG revisat manté fortes salvaguardes per evitar que els estats membres utilitzin diners públics per desencadenar la deslocalització de llocs de treball d'un estat membre de la UE a un altre, que és essencial per a la competència justa al mercat únic.

El mapa d'ajuts regionals de Xipre defineix la regió xipriota elegible per a l'ajuda regional a la inversió. El mapa també estableix les intensitats màximes d'ajuda en aquesta regió elegible. La intensitat de l'ajuda és l'import màxim d'ajuda estatal que es pot concedir per beneficiari, expressat com a percentatge dels costos d'inversió subvencionables.

D'acord amb el RAC revisat, les regions que cobreixen el 49.46% de la població de Xipre seran elegibles per a l'ajuda regional a la inversió, en virtut de l'excepció de l'article 107, apartat 3, lletra c), del TFUE (les anomenades zones «c»):

Per fer front a les disparitats regionals, Xipre ha designat una zona "c" anomenada no predefinida, que consta de 359 municipis, amb un total de 413,225 habitants i que cobreix el 49.17% de la població de Xipre. En aquest àmbit, la intensitat màxima d'ajuda per a les grans empreses és del 15%, basat en un PIB per càpita inferior al 100% de la mitjana de la UE-27. Aquesta intensitat màxima d'ajuda es pot incrementar en 10 punts percentuals per a les inversions realitzades per mitjanes empreses i en 20 punts percentuals per a les inversions realitzades per petites empreses, per a les seves inversions inicials amb costos subvencionables fins a 50 milions d'euros.

Fons

anunci

Europa sempre s'ha caracteritzat per importants disparitats regionals en termes de benestar econòmic, ingressos i atur. Les ajudes regionals tenen com a objectiu donar suport al desenvolupament econòmic a les zones desfavorides d'Europa, alhora que garanteixen condicions de joc equitatives entre els estats membres. 

En el RAG, la Comissió estableix les condicions en què les ajudes autonòmiques es poden considerar compatibles amb el mercat interior i estableix els criteris per identificar les zones que compleixen les condicions de Article 107 (3) (a) i (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (àmbits «a» i «c» respectivament). Els annexos de les Directrius identifiquen les regions més desafavorides, les anomenades zones "a", que inclouen les regions ultraperiferiques i les regions el PIB per càpita de les quals és inferior o igual al 75% de la mitjana de la UE, i les zones "c" predefinides. , que representa les antigues zones "a" i zones poc poblades.

Els estats membres poden designar les anomenades zones "c" no predefinides, fins a una cobertura "c" predefinida màxima (per a la qual també hi ha xifres disponibles als annexos I i II de les Directrius) i d'acord amb determinats criteris. Els estats membres han de notificar la seva proposta de mapes d'ajuts regionals a la Comissió perquè l'aprovi.

La versió no confidencial de la decisió d'avui estarà disponible amb el número d'expedient SA.100726 (a la Registre d'ajudes estatals) a la data lloc de la DG Competència. Les publicacions noves de les decisions d’ajudes estatals a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències