Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió convida les parts interessades a compartir opinions sobre la revisió del Reglament de detergents

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha publicat un consulta pública al Revisió del Reglament de Detergents. La Comissió busca les opinions i experiències de totes les parts rellevants sobre com millorar la legislació vigent per tal d'aconseguir normes clares, simplificades i actualitzades que permetin productes innovadors i noves pràctiques sostenibles; reducció de càrrega per als fabricants i informació més clara als consumidors; i una protecció optimitzada de la salut humana i del medi ambient. La consulta segueix l'última Avaluació del Reglament de Detergents i la Comprovació d'aptitud de la legislació sobre productes químics més rellevant (excepte REACH), que va revelar una sèrie de debilitats i àrees a millorar. Aquests inclouen superposicions amb altres peces de la legislació de la UE sobre productes químics, com ara el Reglament de registre, avaluació, autorització i restricció de productes químics (REACH) i el Reglament sobre classificació, etiquetatge i embalatge de substàncies i mescles.

Assenyala informació poc clara als consumidors, un marc normatiu cada cop més complex per als detergents i la necessitat d'actualitzar la legislació per adaptar-la a l'evolució recent del mercat i a les pràctiques dels consumidors. El Reglament de detergents estableix normes específiques per a la col·locació de detergents al mercat de la UE. La revisió de la Directiva contribueix a la Acord verd de la UE i la seva Estratègia de productes químics per a la sostenibilitat que té com a objectiu protegir millor el públic i el medi ambient contra els productes químics perillosos i fomentar la innovació en el desenvolupament d'alternatives segures i sostenibles. També contribueix a la Estratègia industrial de la UE i la seva 2021 actualització avaluant la necessitat d'introduir l'etiquetatge digital dels detergents com a mitjà per oferir una informació més clara als consumidors. El consulta pública estarà obert fins al 25 de maig de 2022.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències