Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Fusions: la Comissió demana comentaris sobre les mesures de simplificació proposades pel que fa als procediments de fusió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública convidant totes les parts interessades a comentar el projecte de Reglament d'execució de concentracions revisat («Reglament d'execució») i l'Avís sobre el procediment simplificat.

L'agost de 2016, la Comissió va iniciar un procés de revisió exhaustiu de les normes de procediment i jurisdicció de fusió. L'objectiu d'aquest procés és orientar i simplificar el procés de revisió de concentracions de la Comissió per als casos que és poc probable que plantegin problemes de competència que es tracten en virtut del procediment simplificat, i centrar els recursos en els casos més complexos i rellevants. Aquest procés va incloure un avaluació dels aspectes procedimentals i jurisdiccionals de les normes de control de concentracions de la UE i una consulta pública sobre un Avaluació d'impacte inicial.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La nostra iniciativa té com a objectiu alleujar encara més la càrrega administrativa tant per a les empreses com per a la Comissió i ens permetrà centrar els recursos en les fusions que mereixen una investigació detallada. Convidem a totes les parts a fer-nos arribar els seus comentaris sobre el nostre esborrany de normes revisades, que serviran de base per a la preparació de les noves normes previstes per entrar en vigor el 2023".

Els canvis proposats

Tal com s'exposa amb més detall al nota d'antecedents que acompanya el Reglament d'execució i la Comunicació sobre el procediment simplificat, els canvis proposats tenen com a objectiu:

  • Ampliar i aclarir les categories de casos que es poden tractar en el marc del procediment simplificat;
  • Introduir garanties refinades perquè el procediment simplificat no s'apliqui als casos que mereixen una revisió més detallada;
  • Garantir la recollida d'informació eficaç i proporcionada, mitjançant la introducció d'un nou formulari de notificació per als casos simplificats, en un format "marca la casella";
  • Agilitzar la revisió de casos no simplificats reduint i aclarint els requisits d'informació;
  • Introduir les notificacions electròniques i la possibilitat que les parts presentin determinats documents per via telemàtica.

Propers passos

Es convida a les parts interessades a presentar els seus comentaris sobre l'esborrany de normes abans del 3 de juny de 2022.

anunci

Hi ha més informació disponible, inclosa com enviar una contribució aquí.

A partir de les evidències recollides durant la fase d'avaluació d'impacte i dels comentaris de les parts interessades sobre el Reglament d'execució i la Comunicació sobre el procediment simplificat, la Comissió finalitzarà l'avaluació d'impacte i revisarà més els esborranys publicats avui. La Comissió té com a objectiu establir noves normes el 2023.

Fons

La Comissió té l'obligació d'avaluar les fusions i adquisicions d'empreses amb una facturació per sobre de certs llindars (vegeu l'article de la 1 Reglament de concentracions de la UE) i evitar concentracions que dificultin significativament la competència efectiva a l'Espai Econòmic Europeu o en una part substancial d'aquest. Al llarg dels anys, la Comissió va intentar centrar les seves investigacions en aquells casos que podrien tenir un impacte significatiu en les empreses i els ciutadans de la UE. L'any 2000, la Comissió va introduir un procediment simplificat per a categories de concentracions que normalment es poden autoritzar si no hi ha circumstàncies especials. En virtut del procediment simplificat, les parts notificants han de proporcionar menys informació i la revisió normalment es completa més ràpidament.

Al març, 2021, la Comissió finalitzat la seva avaluació dels aspectes procedimentals i jurisdiccionals del control de concentracions de la UE ("l'avaluació"), que inclou, entre altres coses, una revisió de la Paquet de simplificació 2013 i la racionalització global dels procediments de fusió. L'avaluació va demostrar que el paquet de simplificació de 2013 ha estat eficaç per augmentar l'aplicació de procediments simplificats a les fusions no problemàtiques i per reduir la càrrega administrativa tant per a les empreses com per a la Comissió, alhora que garanteix l'aplicació efectiva de les normes sobre concentracions. Tanmateix, pot haver-hi casos que normalment no són problemàtics i que actualment no es recullen pel procediment simplificat i, en determinats casos, els requisits d'informació encara poden ser massa extensos. Paral·lelament, l'avaluació va assenyalar que l'actual Comunicació de Procediment Simplificat pot no ser prou clar per identificar les circumstàncies especials en què els casos que compleixen els requisits de tractament simplificat requereixen, no obstant això, una revisió més detallada.

Per tant, els resultats de l'avaluació van indicar que és vàlid considerar una orientació addicional del control de les concentracions de la UE ampliant i aclarint l'abast del Avís sobre el procediment simplificat i revisant el Reglament d'execució. Per tant, la Comissió va explorar opcions per orientar i simplificar encara més la revisió de les concentracions, tant per als casos de concentracions simplificats com, quan sigui possible, no simplificats, sense comprometre l'aplicació efectiva de les concentracions.

El 26 de març de 2021, la Comissió va publicar el seu Avaluació d'impacte inicial detallant les diferents opcions que es plantegen per assolir aquests objectius. Paral·lelament, la Comissió va llançar un primer consulta pública sobre les opcions considerades en l'avaluació d'impacte inicial. Després de l'avaluació dels comentaris rebuts durant la primera consulta pública i de la investigació interna posterior, la Comissió va revisar el Reglament d'execució i l'Avís sobre el procediment simplificat i va preparar els esborranys de textos revisats que es publiquen avui.

Per obtenir més informació

Vegeu el pàgina web dedicada de la DG Competència, que conté l'esborrany del Reglament d'execució revisat i la Comunicació sobre el procediment simplificat, totes les contribucions de les parts interessades presentades en el context de l'avaluació i l'avaluació d'impacte inicial.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències