Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Nova col·laboració del Pacte per a les Competències per reforçar les competències en el sector de proximitat i economia social

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Amb el suport de la Comissió, les organitzacions d'economia social, els inversors d'impacte, els proveïdors de microfinances, els bancs ètics i cooperatius, els proveïdors d'educació i formació professional, així com les regions, van establir una gran escala. associació per a les habilitats desenvolupament de l'ecosistema industrial de Proximitat i Economia Social. El sector representa més del 6% de la població activa de la UE.

L'associació té com a objectiu millorar el nivell d'habilitats clau, incloses les habilitats digitals, les habilitats d'emprenedoria social i les habilitats de creació de capacitats. La iniciativa es compromet a mobilitzar capital públic i privat per permetre la millora i la requalificació del 5% de la mà d'obra i dels emprenedors del sector cada any per afrontar les transicions ecològiques i digitals de l'economia social. Aquesta nova associació arriba pocs mesos després que la Comissió en presentés Pla d'Acció d'Economia Social que pretén augmentar la visibilitat del sector i crear les condicions adequades perquè les organitzacions d'economia social puguin posar-se en marxa i ampliar-se.

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, va dir: "A través de models de negoci innovadors i inclusius, l'ecosistema de proximitat i economia social ha contribuït en gran mesura a la resiliència de la UE i a les seves transicions ecològiques i digitals. Gràcies al Pacte per les Competències, ara cada ecosistema industrial treballa conjuntament per dotar-se de les competències adequades per afrontar els reptes econòmics i socials actuals. L'associació d'avui per a les competències oferirà oportunitats d'aprenentatge al llarg de la vida als emprenedors i organitzacions de l'economia social".

El comissari d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "Gràcies a les seves sòlides arrels locals, l'economia social pot oferir solucions innovadores de baix a dalt a molts dels reptes globals d'avui, com ara el canvi climàtic, la digitalització i l'exclusió social, posant les necessitats de les persones a la el centre. L'economia social treballa amb i per a les comunitats locals i té un gran potencial de creació de llocs de treball. Un dels objectius del pla d'acció que vam presentar el desembre passat és augmentar la visibilitat del sector i l'atractiu per als joves emprenedors: aquesta col·laboració de competències ajudarà precisament a fer-ho”.

L'associació forma part del Pacte per les Competències, una de les iniciatives insígnies sota el Agenda Europea de Competències. L'associació d'habilitats també complementa altres iniciatives importants per enfortir l'ecosistema de l'economia social, inclosa la creació d'un via de transició donar suport a la transició verda i digital de l'ecosistema, així com a la seva resiliència, d'acord amb els objectius establerts a la UE. Estratègia industrial actualitzada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències