Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Reducció del malbaratament de productes i aliments: la Comissió demana opinions sobre la revisió de la Directiva marc sobre residus

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió posa en marxa un consulta pública sobre la revisió del document Directiva marc de residus, inclòs l'establiment d'objectius de reducció del malbaratament alimentari de la UE. La revisió pretén millorar el resultat ambiental global de la gestió de residus d'acord amb la jerarquia de residus de "reduir-reutilitzar-reciclar" i amb la implementació del principi qui contamina paga.  

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: "Per assolir els objectius d'economia circular i neutralitat climàtica del Pacte Verd Europeu, hem de fer un esforç més fort per evitar la generació de residus en primer lloc i per fer que el nostre sector de gestió de residus sigui més eficient. . Això és el que volem fer amb aquesta revisió i estem treballant per establir per primera vegada objectius de reducció del malbaratament alimentari. Espero les vostres opinions sobre com fer que els productes siguin més útils i menys malbaratadors al final de la seva vida". 

Stella Kyriakides, comissària de salut i seguretat alimentària (a la foto) va dir: "Els reptes que plantegen el nostre clima i biodiversitat, la pandèmia COVID-19 i els conflictes en curs fan encara més important la transició cap a sistemes alimentaris resilients i sostenibles que protegeixen tant les persones com el planeta. El malbaratament d'aliments és una de les majors fonts d'ineficiència dels nostres sistemes alimentaris. Hem d'intensificar els nostres esforços per frenar aquests residus. Amb la introducció d'objectius legalment vinculants per reduir el malbaratament alimentari, pretenem reduir la petjada mediambiental dels sistemes alimentaris i accelerar el progrés de la UE cap al nostre compromís global de reduir a la meitat el malbaratament d'aliments per al 2030". 

La revisió se centrarà en les àrees polítiques següents: prevenció (inclosa la reducció del malbaratament alimentari), recollida selectiva, olis usats i tèxtils i l'aplicació de la jerarquia de residus i el principi qui contamina paga. La consulta pública aportarà informació sobre el treball en curs sobre l'avaluació d'impacte que acompanyarà la proposta de la Comissió. La Comissió convida a totes les parts interessades a expressar la seva opinió. El consulta està obert fins al 16 d'agost de 2022. Més informació a la web notícia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències