Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió celebra la condemna internacional de Rússia per la violació de les normes d'aviació i les sancions de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió celebra la decisió de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) de demanar a la Federació Russa que cessi immediatament les seves infraccions a les normes d'aviació internacional, per tal de preservar la seguretat i la seguretat de l'aviació civil. La decisió de l'OACI fa referència a la violació de l'espai aeri sobirà d'Ucraïna en el context de la guerra d'agressió de Rússia i a la violació deliberada i continuada de diversos requisits de seguretat en un intent del govern rus d'eludir les sancions de la UE. Aquestes accions inclouen el doble registre il·legal a Rússia d'avions robats a companyies d'arrendament i permetre a les companyies aèries russes operar aquests avions en rutes internacionals sense un certificat d'aeronavegabilitat vàlid, que és el certificat de seguretat necessari.

La comissària de transport, Adina Vălean, va dir: "És de la màxima importància que tots els països defensin el sistema basat en les normes d'aviació internacional, per a la seguretat dels passatgers i de la tripulació. Rússia continua sense respectar les regles fonamentals de l'aviació internacional i instrueix a les seves companyies aèries que treballin en contra d'aquestes normes. Celebro la clara condemna del Consell de l'OACI, que reflecteix la gravetat de les accions dutes a terme per Rússia".

Alt representant / vicepresident Josep Borrell (a la foto) va dir: "L'objectiu de les sancions de la UE, a més de totes les nostres altres accions, és aturar la invasió temerària i inhumana de Rússia a Ucraïna. En aquest context, agraeixo l'informe de l'OACI, que assenyala un altre exemple de la desconsideració flagrant per part de Rússia de les normes i estàndards internacionals, que posa en risc la vida de les persones, inclosos els ciutadans russos".

L'OACI va informar ahir als seus 193 estats membres sobre el flagrant no respecte per part de Rússia de la llei de l'aviació internacional crucial i portarà el tema a la seva propera Assemblea general, que tindrà lloc del 27 de setembre al 7 d'octubre de 2022.

Fons

L'OACI va ser la primera agència de l'ONU que va condemnar la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. Des d'aleshores, ha pres diverses accions.

El 15 de juny de 2022, en el seu paper d'autoritat mundial de supervisió de la seguretat, la Secretaria de l'OACI va emetre una "Preocupació significativa de seguretat" contra la Federació Russa en relació amb el tractament de l'aeronau robada. La publicació d'una preocupació significativa de seguretat és una mesura que l'OACI reserva només a les infraccions més greus de les normes internacionals de seguretat.

anunci

La sentència de l'òrgan de govern de l'OACI, el Consell de l'OACI, es va emetre el 22 de juny de 2022. És més àmplia que les qüestions cobertes per la "Preocupació significativa de seguretat" i també cobreix les violacions de l'espai aeri comeses per Rússia. El tema també estarà a l'agenda dels propers 41st Assemblea de l'OACI al setembre/octubre de 2022.

L'OACI és el guardià del sistema d'aviació civil internacional. Els estats de l'OACI i, en particular, els membres individuals del Consell de l'OACI han de respectar aquestes normes. Un membre del Consell de l'OACI que treballa activament en contra d'aquests principis posa en perill la credibilitat general de l'OACI.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències