Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió proposa oportunitats de pesca per al 2023 al mar Bàltic en un esforç per recuperar espècies

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 23 d'agost, la Comissió Europea va adoptar la seva proposta d'oportunitats de pesca per al 2023 al mar Bàltic. A partir d'aquesta proposta, els països de la UE determinaran les quantitats màximes de les espècies de peixos comercials més importants que es poden capturar a la conca marina.

La Comissió proposa augmentar les possibilitats de pesca de l'arengada central i la solla, alhora que es mantenen els nivells actuals de salmó i els nivells de captures accidentals de bacallà occidental i oriental, així com d'arengada occidental. La Comissió proposa reduir les oportunitats de pesca de les quatre poblacions restants cobertes per la proposta, per tal de millorar la sostenibilitat d'aquestes poblacions i permetre que es recuperin.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: "Estic preocupat pel mal estat ambiental del mar Bàltic. Malgrat algunes millores, encara estem patint els efectes combinats de l'eutrofització i la resposta lenta per afrontar aquest repte. Tots hem d'assumir la responsabilitat i actuar junts. Aquesta és l'única manera d'assegurar que les nostres poblacions de peixos tornin a estar sans i que els nostres pescadors locals puguin tornar a confiar en ells per a la seva subsistència. La proposta d'avui va en aquesta direcció”.

Durant l'última dècada, els pescadors i les dones de la UE, la indústria i les autoritats públiques han fet grans esforços per reconstruir les poblacions de peixos al mar Bàltic. Quan es disposava d'assessorament científic complet, les oportunitats de pesca ja s'havien establert d'acord amb el principi de rendiment màxim sostenible (MSY) per a set de les vuit poblacions, que cobrien el 95% dels desembarcaments de peix en volum. No obstant això, les poblacions comercials de bacallà occidental i oriental, arengada occidental i moltes poblacions de salmó tant al sud del mar Bàltic com als rius dels estats membres del sud del Bàltic de la UE estan sotmeses a una forta pressió ambiental per la pèrdua d'hàbitat, a causa de la degradació de la seva vida. medi ambient.

Les captures totals permeses (TAC) proposades avui es basen en els millors consells científics revisats per parells disponibles del Consell internacional sobre l'exploració dels mars (ICES) i seguiu el Pla de gestió plurianual del Bàltic (MAP) adoptat el 2016 pel Parlament Europeu i el Consell. Una taula detallada està disponible a continuació.

Bacallà

per bacallà del Bàltic oriental, La Comissió proposa mantenir el nivell de TAC limitat a les captures accidentals inevitables i totes les mesures d'acompanyament del oportunitats de pesca 2022. Malgrat les mesures adoptades des del 2019, quan els científics van donar per primera vegada l'alarma sobre l'estat molt deficient de l'estoc, la situació encara no ha millorat.

anunci

La condició de bacallà del Bàltic occidental Malauradament, ha empitjorat i la biomassa va caure a un mínim històric el 2021. La Comissió, per tant, es manté prudent i proposa mantenir el nivell de TAC limitat a les captures accidentals inevitables, i totes les mesures d'acompanyament de les oportunitats de pesca de 2022.

Arengada

La mida de l'estoc de arengada del Bàltic occidental segueix per sota dels límits biològics segurs i els científics aconsellen per cinquè any consecutiu l'aturada de la pesca d'arengada occidental. Per tant, la Comissió proposa permetre només un TAC molt petit per a les captures accidentals inevitables i mantenir totes les mesures d'acompanyament de la oportunitats de pesca 2022.

per arengada central del Bàltic, la Comissió es manté prudent, amb una proposta d'augment del 14%. Això s'ajusta al consell de l'ICES, perquè la mida de l'estoc encara no ha assolit nivells saludables i només depèn de peixos nounats, cosa que és incerta. De nou, d'acord amb l'assessorament de l'ICES, la Comissió proposa reduir el nivell de TAC per arengada al golf de Bòtnia un 28%, ja que l'estoc ha baixat molt a prop del límit per sota del qual no és sostenible. Finalment, per Arengada de Riga, la Comissió proposa reduir el TAC un 4% d'acord amb l'assessorament de l'ICES.

Plaice

Tot i que l'assessorament de l'ICES permetria un augment significatiu, la Comissió segueix sent prudent, principalment per protegir el bacallà, que és una captura accidental inevitable quan es pesca solla. Aviat haurien d'entrar en vigor noves normes que obliguen l'ús de nous arts de pesca que s'espera que redueixin substancialment les captures accidentals de bacallà. Per tant, la Comissió proposa limitar l'augment del TAC al 25%.

Sprat

L'ICES aconsella una disminució de l'espèrt. Això es deu al fet que l'espèrt és una espècie presa del bacallà, que no es troba en bon estat, per la qual cosa seria necessari per a la recuperació del bacallà. A més, hi ha indicis d'informacions errònies de l'espèrt, que es troba en un estat fràgil. La Comissió, per tant, es manté prudent i proposa reduir el TAC en un 20%, per tal d'establir-lo en el rang de rendiment màxim sostenible (MSY) inferior.   

Salmon

L'estat de les diferents poblacions de salmons fluvials de la conca principal varia considerablement, unes molt febles i altres sanes. Per tal d'assolir l'objectiu de RMS, l'ICES va aconsellar l'any passat el tancament de totes les pesqueries de salmó de la conca principal. Per a les aigües costaneres del golf de Bòtnia i del mar d'Åland, l'assessorament deia que seria acceptable mantenir la pesca durant l'estiu. El consell de l'ICES es manté sense canvis aquest any, per la qual cosa la Comissió proposa mantenir el nivell de TAC i totes les mesures d'acompanyament de les oportunitats de pesca de 2022. 

Propers passos

El Consell examinarà la proposta de la Comissió per tal d'adoptar-la durant una reunió ministerial del 17 al 18 d'octubre.

Fons

La proposta d'oportunitats de pesca forma part de l'enfocament de la Unió Europea per ajustar els nivells de pesca als objectius de sostenibilitat a llarg termini, anomenats rendiment màxim sostenible (MSY), per a l'any 2020, tal com van acordar el Consell i el Parlament Europeu al Política pesquera comuna. La proposta de la Comissió també s'ajusta a les intencions polítiques expressades a la Comunicació de la Comissió 'Cap a una pesca més sostenible a la UE: estat actual i orientacions per al 2023'i amb el Pla plurianual de gestió del bacallà, arengada i espadín al mar Bàltic.

Més informació

Proposta de Reglament del Consell pel qual es fixen les possibilitats de pesca de determinades poblacions de peixos i grups de poblacions de peixos aplicables al mar Bàltic per a l'any 2023 i es modifica el Reglament (UE) 2022/109 pel que fa a determinades possibilitats de pesca en altres aigües - COM/2022/415

Preguntes i respostes sobre les oportunitats de pesca al mar Bàltic el 2023

Taula: visió general dels canvis de TAC 2022-2023 (xifres en tons excepte el salmó, que és en nombre de peces)

 20222023
Estoc i
zona de pesca ICES; subdivisió
Acord del Consell (en tones i % de variació respecte al TAC de 2020)proposta de la Comissió
(en tones i % de canvi respecte al TAC de 2021)
Bacallà occidental 22-24489 (-88%)489 (% 0)
Bacallà oriental 25-32595 (% 0)595 (% 0)
Arengada occidental 22-24788 (-50%)788 (% 0)
Arengada de Botnia 30-31111 345 (-5%)80 074 (-28%)
Arengada de Riga 28.147 697 (+21%)45 643 (-4%)
Arengada Central 25-27, 28.2, 29, 3253 653 (-45%)61 051 (+14%)
Sprat 22-32251 943 (+13%)201 554 (-20%)
Plaice 22-329 050 (+25%)11 313 (+25%)
Salmó de la Conca Principal 22-3163 811 (-32%)63 811 (0%)
Salmó del Golf de Finlàndia 329 455 (+6%)9 455 (0%)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències