Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Declaració sobre drets i principis digitals: els valors i els ciutadans de la UE al centre de la transformació digital

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Declaració interinstitucional sobre drets i principis digitals per a la dècada digital: els estats membres, el Parlament i la Comissió van concloure les negociacions sobre els valors de la UE en el món digital.

Els estats membres, el Parlament Europeu i la Comissió van negociar Declaració europea sobre drets i principis digitals per a la dècada digital. La declaració pretén promoure Valors europeus dins de la transformació digital, posant les persones al centre, amb la tecnologia digital que beneficia a totes les persones, empreses i societat en el seu conjunt.

Ivan Bartoš, viceprimer ministre txec de Digitalització i ministre de Desenvolupament Regional

Aquesta declaració estableix un camí europeu per a la transformació digital de les nostres societats i economies. Promoure i protegir els nostres valors en l'entorn digital és essencial, ja sigui privadesa, control individual de les dades, accés igualitari als serveis i educació, condicions de treball justes i justes, compromís en l'espai públic o llibertat d'elecció. També espero que la declaració estableixi un referent internacional i inspiri altres països i organitzacions a seguir el nostre exemple. Ivan Bartoš, viceprimer ministre txec de Digitalització i ministre de Desenvolupament Regional

El camí de la UE per a la transformació digital de les nostres societats i economia engloba en particular sobirania digital d'una manera oberta, respecte drets fonamentals, estat de dret i democràcia, inclusió, accessibilitat, igualtat, sostenibilitat i respecte als drets i aspiracions de tothom.

El text recorda tots els drets pertinents en el context de la transformació digital i ha de servir com a reference point per a les empreses i altres actors rellevants a l'hora de desenvolupar i desplegar noves tecnologies. La declaració també hauria d'orientar els responsables polítics a l'hora de reflexionar sobre la seva visió de la transformació digital: posar persones al centre de transformació digital; donar suport a la solidaritat i la inclusió, garantint la connectivitat, educació, formació i habilitats digitals, així com l'accés als serveis digitals en línia. La declaració subratlla la importància de llibertat d'elecció en interaccions amb algorismes i sistemes d'intel·ligència artificial i un entorn digital just. També apel·la a augmentar seguretat seguretat en l'entorn digital, especialment per a nens i joves. Els estats membres, el Parlament i la Comissió també es comprometen a donar suport al desenvolupament i ús de tecnologies sostenibles.

Propers passos

El resultat d'avui de les negociacions és ara subjecte a aprovació pel Consell, el Parlament Europeu i la Comissió. Per part del Consell, la presidència txeca té la intenció de presentar l'acord als representants dels Estats membres (COREPER) tan aviat com sigui possible permetent-ne la signatura per part de les tres institucions cosignadores durant el Consell Europeu de desembre.

Fons

Comunicació de la Comissió "Brúixola digital 2030: un camí europeu per a la dècada digital" de 9 de març de 2021 va presentar la visió d'una Europa transformada digitalment l'any 2030 d'acord amb els valors europeus. L'ambició de la UE és ser digitalment sobirà en un món obert i interconnectat que abraça ciutadans empoderats i empreses innovadores en una societat digital centrada en l'ésser humà, inclusiva, pròspera i sostenible.

anunci

En el seu declaració del 25 de març de 2021, els membres del Consell Europeu van subratllar la importància de transformació digital per al creixement, la prosperitat, la seguretat i la competitivitat de la UE, així com per al benestar de les nostres societats. Va identificar la comunicació sobre la brúixola digital com un pas important cap a la cartografia del desenvolupament digital d'Europa per a la propera dècada. Va convidar la Comissió a utilitzar tots els instruments disponibles en l'àmbit de les polítiques industrials, comercials i de competència. A la vista d'aquestes ambicions i reptes, la Comissió va proposar el 26 de gener de 2022 a Declaració europea sobre drets i principis digitals per a la dècada digital, com a continuació de la seva comunicació del 9 de març de 2021.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències