Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió anuncia president i membres per al nou mandat de la Plataforma de Finances Sostenibles

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea va publicar el 8 de febrer la llista de membres per al nou mandat de la Plataforma de Finances Sostenibles. La Plataforma assessorarà la Comissió sobre el Taxonomia de la UE i el marc de finances sostenibles de la UE de manera més àmplia, amb un enfocament reforçat en la usabilitat.

També supervisarà els fluxos de capital cap a inversions sostenibles. En resposta a la convocatòria de sol·licituds publicada l'octubre de 2022, la Comissió va seleccionar 28 membres i cinc observadors del sector privat sobre la base de la seva experiència en medi ambient i finances sostenibles. Els set membres permanents entre les agències i els organismes de la UE han estat reelegits directament. A més, nou institucions de la UE i organitzacions internacionals han estat convidades com a observadors. La Comissió també ha nomenat Helena Viñes Fiestas com a presidenta de la Plataforma. Vinyes Fiestas és entre d'altres Comissionat de l'Autoritat Espanyola de Mercats Financers i membre del Grup d'Experts d'Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Compromisos Net Zero.

Mairead McGuinness, comissària d'estabilitat financera, serveis financers i unió dels mercats de capitals (a la foto) va dir: "Amb aquest nou mandat, la Plataforma se centrarà en la usabilitat per millorar la implementació de la nostra ambiciosa agenda de finances sostenibles. La Plataforma també continuarà desenvolupant i actualitzant els criteris de Taxonomia d'acord amb les últimes novetats tecnològiques. L'objectiu és assegurar-se que la Taxonomia i tot el marc de finances sostenibles funcionin de manera eficaç per ajudar l'economia real en la transició. Felicito Helena Viñes Fiestas pel seu nomenament com a presidenta i li desitjo èxits a ella i a la Plataforma durant els propers dos anys”. 

La Plataforma s'adreçarà a un ampli ventall de parts interessades, per exemple, sobre quines activitats noves es podrien incloure a la taxonomia de la UE o sobre possibles modificacions dels criteris de selecció tècnica de les activitats existents. En aquest context, la Comissió establirà un mecanisme de sol·licitud de les parts interessades, que es publicarà al pàgina web dedicada, juntament amb els lliuraments i l'evolució del treball de la Plataforma. La llista completa de socis i més informació es pot trobar a la web Pàgina web de la plataforma.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències