Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió actua per millorar la protecció dels treballadors amb nous límits d'exposició al plom i als diisocianats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 13 de febrer, la Comissió va prendre mesures per millorar encara més la protecció dels treballadors davant dels riscos per a la salut relacionats amb l'exposició a productes químics perillosos: plom i diisocianats. En el cas del plom, un límit d'exposició significativament reduït ajudarà a prevenir problemes de salut dels treballadors, per exemple, afectant les funcions reproductives i el desenvolupament fetal. Per als diisocianats, un nou límit d'exposició evitarà casos d'asma i altres malalties respiratòries.

Concretament, la Comissió proposa modificar dues directives: Directiva 2004 / 37 / CE sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l'exposició a carcinògens, mutàgens i substàncies reprotòxiques en el treball (CMRD) per al plom, i Directiva 1998 / 24 / CE sobre la protecció dels treballadors davant els riscos relacionats amb els agents químics en el treball (Directiva d'agents químics, CAD) per al plom i els diisocianats.

El comissari d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "Avui complim el nostre compromís de protegir millor els treballadors del plom mitjançant la introducció de límits d'exposició dràsticament reduïts. A més, proposem, per primera vegada, valors límit de protecció a nivell de la UE per als diisocianats que poden causar asma i altres malalties respiratòries. Aquesta proposta contribuirà a crear llocs de treball més sans i segurs i protegirà centenars de milers de treballadors a tota la UE, que és un compromís clau en el marc del pilar europeu dels drets socials".

La proposta d'avui és el resultat d'un ampli procés de consulta, que inclou una consulta en dues etapes amb els interlocutors socials, i d'una estreta col·laboració amb científics i representants dels treballadors, dels empresaris i dels Estats membres. La proposta de la Comissió serà discutida ara pel Parlament Europeu i el Consell.

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències