Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

El comissari Urpilainen reafirmarà el suport de la UE als països menys desenvolupats a la 5a Conferència de les Nacions Unides

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui, 7 de març, la comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, estarà a Doha, Qatar, per participar en el 5a Conferència de les Nacions Unides sobre els països menys desenvolupats (LDC5), que se centrarà en la implementació del Programa d'Acció de Doha per als països menys desenvolupats 2022-2031, aprovat l'any passat. La UE segueix sent el principal proveïdor d'ajuda als països menys desenvolupats (PMA), havent desemborsat un total de 28.93 milions d'euros per als PMA durant el període 2014-2020. El comissari Urpilainen aprofitarà aquesta ocasió per reafirmar el suport de la UE als PMA, especialment a través de l'Estratègia Global Gateway.

Al matí, es reunirà amb Rebeca Grynspan, secretària general de la Conferència de les Nacions Unides sobre comerç i desenvolupament (UNCTAD) i un grup de representants de joves dels PMA. Comissari Urpilainen A continuació, pronunciarà la declaració de la UE al debat del ple i mantindrà una reunió bilateral amb Lazarus McCarthy Chakwera, president de Malawi i president del grup dels LDC. A continuació, participarà en una roda de premsa que tindrà lloc a les 10:00 h CET.

A la tarda, comissari Urpilainen es reunirà amb Pamela Coke-Hamilton, directora executiva del Centre de Comerç Internacional. També signarà una sèrie de projectes Global Gateway amb el Banc Europeu d'Inversions: un projecte que millora l'accés a l'electricitat i l'energia verdes a Gàmbia; un projecte d'assistència tècnica a Guinea-Bissau per connectar dues rutes clau vitals per al país; i un projecte d'accés a l'aigua potable a São Tomé i Príncep. Comissari Urpilainen A continuació, presidirà l'acte paral·lel conjunt de la UE i el BEI "Invertir en la salut de les persones a través de Global Gateway". Més tard a la tarda, pronunciarà les declaracions de cloenda a l'acte paral·lel de la Campanya d'Acció sobre els ODS de les Nacions Unides "Flip the Script from Potential to Prosperity and from Apathy to Action: SDG advocacy and campaigning to the SDG Summit" i es reunirà amb Rabab Fatima, alt. Representant per als països menys desenvolupats, els països en desenvolupament sense litoral i els petits estats insulars en desenvolupament (UNHROLLS). Al llarg del dia, també tindrà diverses reunions bilaterals amb representants dels països socis.

Al vespre, comissari Urpilainen assistirà a un sopar de treball amb els ministres dels PMA organitzat per França, en preparació de la Cimera d'un nou pacte financer mundial que tindrà lloc el juny d'enguany.

El material audiovisual sobre la missió estarà disponible el dia EBS.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències